Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kruh se uzavírá. Doctor a Vládce se vrací na Gallifrey do trosek Citadely. Tam mu Vládce prozradí jeho mistrovský plán a řekne mu pravdu o Věčném dítěti. Yaz, Graham, Ryan a přeživší míří k portálu. Rozhodně v tom Doctora nenechají samotného... (Varan)

Recenze (7)

Polgedney 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby v této epizodě nepředělali celého Doctora od základu tak bych tomu možná dal i 4 nebo 5 hvězdiček, ale přes tohle se prostě nepřenesu a budu celou tuhle sérii brát jenom jako nepovedenou fanfikci.. Důvod proč tomu vlastně dávám 3 hvězdičky je, protože samo o sobě to špatný nebylo, akci to mělo, napětí taky a nebylo to tak že bych se vyloženě nudil, ale to že je to spojený s Doctorem (nebo přesněji, že to je Doctor Who), je na tom to špatný. ()

Milano33 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už si ani nepamätám, kedy som bol naposledy z niečoho až takto znechutený a sklamaný, ako práve pri tomto twiste. Toto je urážka Doctora Who na všetkých frontách, naprosté nepochopenie zo strany tvorcov toho, čo robilo Doctora takým výnimočným a jedinečným. Je až k nepochopeniu, že sa tvorcom podarilo prepísaním viac než 50-ročnej histórie seriálu, vyhodiť všetko do povetria a obrátiť v nivoč. Lore planéty Gallifrey, mytológia Time Lordov a tajomná povaha a pôvod Doctora, všetko toto bolo znevážené a pošliapané, a to skutočne tragickým spôsobom. A nový Master takisto zlyháva po všetkých možných stránkach. Nič proti Jodie, tú mám aj napriek všetkému veľmi rád a podľa mňa je  výborným Doctorom, len ten scenár ju neskutočne okliešťuje. Jodie je asi jedinou svetlou stránkou posledných dvoch sérií. ()

Reklama

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak napsat komentář bez spoilerů ... inu velmi poutavé zakončení s brilantní atmosférou. Scénáristé už nevědí, kam seriál posunout a tak se snaží o „převratné odhalení“ , proto se dozvídáme další nové střípky ohledně Doctora. Žel se tento příběh dal rozhodně ještě natáhnout a 65 minutová stopáž je prostě málo. Master je výborný a třeba se sejde s dalšími svými regeneracemi. Každopádně mě zajímá, jaký bude mít dopad tento díl na celý seriál. ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stručně - Master jede! Sacha Dhawan byl castingový úspěch číslo jedna. A ano, tvůrci zde různé nitky spojili dohromady a trochu to překombinovali, tedy nejednalo se o absolutně nejlepší finále moderního pána času. Přesto všechno tento dvoudíl považuji za velmi zdařilý a vnímám ho jako dobré zakončení dvanácté série, které se v poslední mintě zároveň snaží navnadit na další epizody. 10. epizoda mezi 4 a 5, přikláním se k vyššímu hodnocení. ()

stepankoby1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příležitostní konzumenti dávno odešli a nezajímají se, youtuberští recenzenti se můžou z toho všeho drámota kolem ve skutečnosti neškodné a dost možná nezáměrné politické agitky posrat a dlouholetí fandové čím dál víc ztrácejí zájem aktivně se angažovat ve fandomu. Do takového stavu zahnaly DW pouhé dvě série o dvaceti dílech, a žádný z nich neměl takový dopad jako tenhle. Ono sahat na historii může být zábava, ale je na to potřeba schopný a přesný scénárista, co to zvládne s přehledem. Aktuální showrunner tohle ale vůbec nezvládá a nedokáže udržet všechno pohromadě tak, aby to dávalo smysl a něco kloudného z toho i vyplynulo. A tak se tedy stalo, že jsme dostali absolutní přetočení dosavadní kontinuity, které nic nosného nevybuduje, nenese charakterový vývoj pro Doktora ani Mastera, ničí inspirující povahu Doktorova původu (konkrétně že ten všemi adorovaný magický zachránce vesmíru je ve své vlastní společnosti jen průměrný člen na okraji, teď je z něj její strůjce a magická bytost z jiné dimenze, která ještě k tomu ani v podstatě nemůže umřít) a pouze podupe vynikající Day of the Doctor. Konkrétně mně pak totálně zesere mého oblíbeného záporáka, kterému sebere charakterový vývoj i motivace. Proč že zničil Gallifrey, JAK že zničil Gallifrey a proč že se vůbec snaží Doktorovi zničit život ve stavu po konci desáté série? Nevím. Prostě jsme si jen tak bezcílně zaskotačili a během toho silně poškodili příběhové linky seriálu. Od nasraného odpadu mi brání jen hvězdný Sacha Dhawan... Update: ... a i v roce 2024, kdy se ke komentáři vracím a aktualizuju ho po čtyřech speciálech z RTD2 éry, zůstává velká touha ho napálit, ať už se Daviesovi daří sebevíc jeho následky tlumit a pracovat s nimi. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama