Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele SimcaJB k tomuto seriálu (8)

The Return of Doctor Mysterio (2016) (S09E14) 

Díl je to na Vánoční speciál docela slabý. Během hodiny celé epizody si člověk ani hraní potrhlého doktora (Peter Capaldi), moc neužije. Je spíše vedlejší postavou, která pomáhá hlavním hrdinům zachránit celý svět. Pro mě to je zklamání.60 % ()

The Pilot (2017) (S10E01) 

Tentokrát se mi díl nelíbil, prostě jsem čekal s novou společnicí po smrti Clary i River trochu více. Capaldi končí touto sezónou, a tak doufám, že jeho pokračovatel s 14. reinkarnací dokáže zase vrátit úroveň dílů tam kam patří. ()

The Woman Who Fell to Earth (2018) (S11E01) 

Minulí Doktorové ale měli svoje úvody lepší, akčnější a zábavnější. Dlouhé vysvětlování myšlenkových procesů Doktorky od příběhu odrazovalo, a tak si myslím, že měli něco vystříhat, aby díl dostal spád. Bohužel hodnocení nové epizody je pouze sotva na průměr 60 % ()

The Ghost Monument (2018) (S11E02) 

Je vidět, že je Doktor Who zase úplně jiný než předchozí. Dámská verze hlavní postavy mu sluší a dává mu více citu, který pro lidi bude ještě více zajímavější, když se o životě Pána času dozvíme trochu více z jeho historie a věci, které ji během předchozí reinkarnací poznamenaly. 80 % ()

Zvíře z hvězd (2023) (S14E01) 

Svých 60 let si Pán času zažil a pro nové fanoušky je první díl novodobé 14. sezony tím nejlepším, co může pro online služby přijít.  Je ale velká škoda, že jej nějaká veřejnoprávní televize neopakuje, abychom se mohli namlsat pro další epizody. Hodnocení: 80 % ()

Do modravých dálav (2023) (S14E02) 

Je ale škoda, že 14. reinkarnace (tedy David Tennant) bude mít jenom 3 díly. Třetí epizoda bude rozlučková a zdá se i nejhvězdnější. Neil Patrick Harris by se měl objevit jako jeden z největších protivníků. Tak doufám, že to opravdu bude správně rozloučení s nejzajímavějším doktorem. Moje hodnocení epizody: 90 % ()

Chichot (2023) (S14E03) 

Nevím, jak znáte seriál Pán času, ale pro mě je to vždy překvapení, pokud se v moderním díle pokračuje se záporákem, kterého jsme mohli (Češi spíše nemohli) vidět v poprvé a naposledy v díle více než půl století starém. Jedním z velkých návratů je tajemný Hračkář, který zatopí Donně s Doktorem v letošním posledním speciálu věnovaném návratu 10. doktora hraném Davidem Tennantem. Příběh je zase jednoduchý, tajemný Hračkář znovu chce zničit zemi a jediný Doktor může zachránit svět. Jde ale o to, jak je dobrý záporák a jak je dobré vyvrcholení celého příběhu. Začneme záporákem. Hvězda amerických seriálů, režisér, spisovatel zpěvák  a bůhvíco ještě… Neil Patrik Harris se stal jedním z velkých záporáků, kteří opravdu „zahulí“ zemi a Doktorovi. Jeho postava Hračkáře více než polovinu dílu dokáže utáhnout svoji temnou stranu tak, abychom se museli o doktora bát a takový strašidelný a děsivý pocit z tohoto dílu jsem už z Pána času dlouho neměl. Bohužel to strašidelné a temné nevydrží celý díl, a tak po návratu doktora do přítomnosti, část dílu se totiž odehrává v roce 1926, se stává díl zábavný a přestane být tak temný. Neil Patrik Harris patři mezi herecké hvězdy, a tak si jeho hvězdné výstupy, jako Hračkáře, budou fanoušci Pána času pamatovat moc dlouho. Bohužel od záporákova tance v základně UNIT se už člověk začne nudit. Samozřejmě, že se dočkáme poražení Hračkáře a návratu oblíbených postav, Amy, Rose…a návrat společnice z 80. let Melanie. A co nový Doktor, hraný novým hercem Ncuti Gatwou? Tak se také nakonec objeví. S tím, že poprvé neproběhne jenom nová regenerace, ale nový druh "bi-generace", je jasné, aby nový Doktor mohl být nezávislý na svém starém já. Je vidět, si tvůrci udělali novou regenerací do mladého a vtipného černocha zadní vrátka, aby se jim mohl kdykoliv vrátit jejich oblíbenec David Tennant. Těším se na Vánoční díl, dle ukázek bude hodně zajímavý, objeví se létající loď, noví mimozemšťané a samozřejmě i nová společnice, která novému Doktorovi bude zrcadlem, určitě nejen vzhledem, ale i povahou. Hodnocení: 90 % ()

Kostel na Ruby Road (2023) (S14E04) 

Tak už máme 15. doktora. Nový, tentokrát černoch, se prvně objevuje ve Vánočním speciálu. Kostel na Ruby Road. V rámci děje je to jednoduché. Nový Doktor potkává i novou společnici. To je mladá, skoro dvacetiletá, blondýna, který od Vánočního dílu bude doprovázet Doktora v jeho dobrodružstvích. A o čem tento díl je? Před devatenácti lety odloží maskovaná žena před kostelem dítě. V současnosti se nalezenec - Ruby Sunday - snaží najít své biologické rodiče pomocí testu DNA, ale bezvýsledně. Po rozhovoru s Davinou McCallovou Ruby zjišťuje, že opakovaně zažívá nepřirozenou smůlu, a několikrát se setkává s Doktorem. Poté, co se její adoptivní matka Carla stane pěstounkou dalšího dítěte, je Ruby svědkem únosu dítěte skřety, nastoupí na jejich létající loď a pokusí se ji zachránit, přičemž se opět setká s Doktorem. V zajetí skřetů Doktor odhalí, že skřeti manipulují s časem, aby způsobili Rubyinu smůlu a přiživují se na náhodě - konkrétně na tom, že Ruby a dítě mají na Štědrý den společné narozeniny. Doktor a Ruby zachrání dítě před snědením gobliny a vrátí ho domů ke Carle. Náhody, které Doktora a Ruby spojují, však vedou k tomu, že se skřeti vrátí v čase a Ruby jako dítě snědí. Doktor se pomocí TARDIS vrátí o devatenáct let zpět a zachrání Ruby jako dítě, přičemž zničí skřety i jejich loď. Po návratu do současnosti se Doktor znovu setkává s Ruby, ale odchází v TARDIS. Ruby však usoudí, že Doktor je cestovatel časem, a rozhodne se ho doprovázet. A co odlišuje nového Doktora od předchozích? Jeho mládí, jeho nadšení, také neortodoxní oblečení (každou chvíli jiné) a hlavně to, že si bude mít snad nejmladší společnici Ruby, která má určitě velmi tajemný příběh, který bude určitě v dalších dílech odhalen, tedy alespoň jeho část.  A kdo je vlastně její matka, to nevíme, snad se to dozvíme: Moje hodnocení: 85 % ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama