Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 3
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (532)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Vynikajici nekonecny britsky sci-fi serial, jenz me tedy zaujal daleko vice nez tolik vychvalovany Cerveny trpaslik. Vsechny epizody nepostradaji napeti, spoustu akce, humoru i vizualnich efektu. Postava Doktora je pak vyborne napsana i zahrana. Za nejlepsiho predstavitele bych zvolil Davida Tennanta, i kdyz ani ostatni nejsou spatni. Jedine co bych videl jako zapor je az prilisna rozvleklost a take fakt, ze je to dilo urcene zejmena britskym divakum a jinym narodum muze pripadat nepochopitelne. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

...ale stále jsem věrný Tennantovic Doctorovi. (Jako důkaz vlastním jeho sonický šroubovák. Pamatuji si, kdy na českých sítích existoval pouze jeden a ne příliš kvalitní web o Doctorovi a ČR o tomto britském kultu příliš nevědělo do doby, než přišel Smith s "motýlkem" na krku. První tři řady jsem díky tzv. neznámosti seriálu stahoval rovný měsíc a půl přes torrent a titulky v té době měl pomalu jen bůh. A to mi celkem zvyšuje ego, že patřím mezi ty "PRVNÍ".). ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý seriál. A jsem rád, že jsem se k němu po x letech poslouchání žvatlání svých přátel o tom, jestli je jedenáctka lepší než desítka a podobně, dokopal a následně se mi podařilo pro Doktora zapálit i mou drahou sestru. Neměl jsem tucha, do čeho jdu, takže z počátku samozřejmě panovalo spíše rozčarování až zklamání z papundeklové úrovně první série a z toho, jestli je to vůbec míněno vážně. Podobně konsternizující bylo i první setkání s Dalekem; opravdu má být tahle přerostlá solnička se záchodovým zvonem a šlehačem Doktorův arcinepřítel? Po čase jsem se samozřejmě na Doktorovu vlnu naladil a nyní po devíti sériích na něj nedám dopustit. Nechce se mi tu zabíhat do přílišných detailů, jinak bych toho popsal stohy, ale jak mám jak jedenáctku, tak dvanáctku rád, tak po scénáristické / příběhové stránce to šlo od páté série dolů, kdy jsem část příběhů musel odepisovat jako timey-wimey (možná po více shlédnutích by mi to všechno smysl dávalo), většina celosériových uberpříběhů mne nebavila. Scénář zatím dvou sérií dvanáctky byl už z mého pohledu hodně slabý, tento dojem ještě zhoršovala pro mne osobně nejhorší a nejotravnější companion Clara. Budu se koukat dál, to jo, na to mne Doktor příliš pohltil. A budu zvědav, kdo se ujme po odchodu Moffata desáté série a co s ní provede... 90% (1.-4. série - 100%, 5.-6. série - 90%, 7.-9. série - 80%) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Silly and/but sweet. Tak bych mohl shrnout každý díl, který jsem viděl. Utvrdila mě v tom kromě novodobých dílů i vidění těch ze staré éry, u kterých je ta 'silliness' více zřejmá. Což neznamená, že by to bylo špatné, suspension of disbelief je mocný nástroj. Pomáhá tomu i druhé přídavné jméno z věty na začátku textu, protože co epizoda, to nějaké poselství nebo emočně vypjatý závěr - u lidí vede díl Vincent and the Doctor, já preferuji závěr The Doctor Dances. I přes všechnu tu kýčovitost a 'silliness', just that once, everybody lived. Jinak je to klasická cestovatelská vesmírná sci-fárna, tolik oblíbená pro svou žánrovou různorodost a nevyčerpatelnou zásobu námětů, i když (pochopitelně) podezřele mnoho jich končí v Británii. Všichni hlavní herci a herečky mají něco do sebe, ale z doktorů a companionů je u mě jasný top Matt Smith a duo Karen Gillan a Arthur Darvill. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zásadně změnit svůj názor. První série mě nadchla. Potom jsem byla zklamaná, že změnili doktora, tak moje nadšení opadlo. A moje hodnocení skončilo na pouhých 3 hvězdách. Jenže potom se kvalita sérií jen zlepšovala. Z nového doktora se rázem stal absolutně dokonalý představitel Pána času a netrvalo dlouho a pan Úžasný David Tennant se navždy zapsal do mého pomyslného žebříčku top herců. Bravo seriálu! ()

Galerie (4 841)

Zajímavosti (205)

  • Dvanáctý Doktor (Peter Capaldi) jako jediný nepožívá typické hlášky "Fantastic!", "Geronimo!" či "Allons-y!", jako jeho předchůdci v tomto i původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). Dá se tak říci, že tím porušil několik desítek let trvající řetězec, na který byli fanoušci zvyklí. (P. J. D.)
  • Ve videohře "FreedroidRPG" se objevuje narážka na znělku série s Amy Pondovou (Karen Gillan). Tania v úvodu rozhovoru s hráčem, říká, že jste její malý imaginární přítel - poté, co se k ní hráč dostane po hádce s robotem, který připomíná Daleka. (VMa)
  • V Maďarsku se seriál vysílal pod názvem Ki vagy, Doki?, což znamená "Kdo jste, doktore?" (Pallushi)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama