Reklama

Reklama

Pán času

(seriál)
  • Velká Británie Doctor Who
Trailer 4
Velká Británie, (2005–2024), 155 h 57 min (Minutáž: 42–88 min)

Režie:

Graeme Harper, James Strong, James Hawes, Joe Ahearne, Charlie Palmer (více)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Peter Capaldi, Matt Smith, David Tennant, Jodie Whittaker, Ncuti Gatwa, Christopher Eccleston, Billie Piper, Karen Gillan, Arthur Darvill, Catherine Tate (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(187)

Obsahy(1)

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích. Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří. (P. J. D.)

(více)

Recenze uživatele Cheeter k tomuto seriálu (45)

Plavba zatracených (2007) (S03E14) 

První dva vánoční speciály Doctora Who mi moc nesedly. A ten třetí kupodivu jo. Přišel mi víc uvolněnější, něco, co bych na Vánoce čekal. Téma Titanicu k tomu skvěle sedlo. Přináší také příslib do nové série. Co víc chtít. ()

Planeta mrtvých (2009) (S04E15) 

Docela jsem doufal, že by tato společnice Doktorovi mohla zůstat... škoda... ()

Doktor, vdova a skříň (2011) (S06E14) 

Z mého pohledu asi nejslabší vánoční speciál, který jsem doposud viděl, i když to může být namlsaností ze 6. série. ()

Sněhuláci (2012) (S07E06) 

Jeden z lepších vánočních speciálů. Navíc je zasazený do prostředka série. Konečně dochází ke změně herců ne jen na konci řady, ale uprostřed. Velmi vítané oživení. Navíc závěr tohoto dílu skvělý. ()

The Day of the Doctor (2013) (S07E15) 

Wow! Další ze speciálů, který se povedl. Jen přemýšlím, jestli by dřív nebo později nenastal nějaký paradox, když takhle běhali po vesmíru všichni tři. Nový doktor na obzoru a hledání ztracené planety jakbysmet. Některé seriály by se z tohoto mohly učit, protože to, jakým způsobem je tento tvořen je opravdu skvělé. ()

The Time of the Doctor (2013) (S07E16) 

Abych pravdu řekl, Matta Smitha jsem skoro ořval, za mě asi nejlepší Doktor, ale uvidíme, co přinese třináctá inkarnace, v rámci nových řad poprvé někdo starší. Příběh samotný mě zde nijak zvlášť nepřekvapil, na rozdíl od předešlého speciálu, ale rozhodně nešlo o nic, co by tvůrci ošidili. Člověk se konečně dověděl, co je to Ticho. Snad ho ještě rozpracují dále, protože jinak to pro mě bylo zklamáním. ()

Last Christmas (2014) (S08E13) 

Speciál, který mě bavil a hlavně hláška: "Jsou Vánoce, jsi na Severním pólu, komu zavoláš?" Snad jsem nevyzradil tolik. Ale na tom tahle část prostě stála. ()

The Husbands of River Song (2015) (S09E13) 

Vánoční speciál, který nebyl moc vánoční. Podle mě to vůbec nevadí. Emotivně silná část, kdy se nejspíš uzavírá jedna linie, o které jsem si myslel, že bude ještě dlouho. Snad se mýlím, byla by to totiž škoda. DW jsem teď viděl v posledních 3 měsících všechny nové série. Teď jsi dám na chvíli klid a budu se těšit na další díly. Ale teď toho bylo už vážně dost, mohl bych z toho zblbnout a začít nosit třeba fez... ()

The Return of Doctor Mysterio (2016) (S09E14) 

Zase trochu změna konceptu vánočního speciálu, ale pokud jsem se naučil číst epizody správně a hledat v některých hláškách, tak blížící se série bude stát za to. A nebo se mýlím? ()

Série 10 (2017) (S10) 

Začátek epizody mi přišel dost slabší. První epizoda, která se mi líbila, byla ta s mnichy. Ale nějaká větší provázanost celkového děje mi trochu scházela, teda až na jednu výjimku. Série pak zachraňovaly poslední dvě epizody, které nechaly spousta otevřeného prostoru. Uvidíme hlavně, jak to dopadne s Doktorem, budu se těšit na vánoční speciál. ()

The Pilot (2017) (S10E01) 

Je fajn vidět, že si už seriál dokáže dělat srandu sám ze sebe, když už se postavy mění, resp. partnerka, která Doktora doprovází. Ono jak to udělat, aby to bylo xtý bylo jiný, to jde prostě těžko. ()

Smile (2017) (S10E02) 

Hádám, že se nové složení ještě chvíli bude zajíždět, resp. že si na něj budu muset zvyknout, hádám, že ještě příští epizodu to tak bude, jinak taková klasika se zachraňováním lidstva. ()

Thin Ice (2017) (S10E03) 

Opět takový průměr, ani jedna ze tří epizod mě moc nepřesvědčila, navíc mi současná dvojice nepřijde tak přesvědčivá, jako ty předchozí. Snad to ještě půjde nahoru. ()

Knock Knock (2017) (S10E04) 

Asi bych dal horší hodnocení, ale tady hodně pomohlo to, že Bill nebyla úplně v hlavní roli a hodně byl vidět Suchet, kterého mám rád a jeho angažování bylo rozhodně dobrý nápad, role mu sedla. Snad jen, kdyby ta partička byla trochu jiná, trochu byla zvláštní... Jediné na co se člověk těší je to, co se skrývá v trezoru. ()

Oxygen (2017) (S10E05) 

Celkově mi díl přišel taková normálka, ale na konci se to zlepšilo. Byť teda na Bill si nějak pořád nemůžu zvyknout. ()

Extremis (2017) (S10E06) 

Konečně díl, který měl grády od začátku do konce, přesně to, na co jsme zvyklý. A to to trvalo "jen" 6 epizod. Teď jen udržet nastavenou laťku. Resp., to, o čem do teď víme, by to mohlo realizovat. ()

The Lie of the Land (2017) (S10E08) 

Podobný princip už tu myslím byl, ale nevadí. Jinak to zakončení mi přišlo až moc jednoduché, mám takový dojem, že to uzavřené ještě není, tak uvidíme, jestli se mýlím nebo ne. ()

The Empress of Mars (2017) (S10E09) 

A jo, taková klasika, ale docela povedená klasika, a konečně jsme se dozvěděli, co je na Marsu. Snad se se časem dovíme i další planety. ()

The Eaters of Light (2017) (S10E10) 

Tak nějak jsem si vzpomněl na Římana Roryho, to je prostě nostalgie. A zažili jsme už Wales, Skotsko, jsem zvědav, kdy přijde i Severní Irsko. Nebo Normanské ostrovy. ()

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (více)

Reklama

Reklama