Reklama

Reklama

Pán času - Série 4

(série)
Trailer
Velká Británie, (2008–2010), 15 h 26 min (Minutáž: 43–73 min)

Kamera:

Ernest Vincze

Hudba:

Murray Gold

Hrají:

David Tennant, Catherine Tate, Billie Piper, Sarah Lancashire, Bernard Cribbins, Jacqueline King, Jessica Gunning, Ruari Mears, Matthew Rohman (více)
(další profese)

Epizody(18)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky bohu, že Martha je ze hry a dlouho se s námi nezdržela a máme tu novou postavu Donny. Ze začátku jsem jí sice také moc nemusela, ale pak jsem si její ukřičenost, držkavost a upřímnost prostě zamilovala. S Davidem tvořili parádní komickou dvojku a postava River Song byla úžasné osvěžení série a anvíc příslib dalších dobrodružství a setkání s ní. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štvrtá séria je pre mňa vrcholom seriálovej tvorby kedy dostanete z každého rožku trošku. Trocha strachu, napätia veľa smútka a emócii i dávku poriadnej neistoty. David Tennant si svoju rolu Doctora veľmi užíva a v jeho podaní som mal pocit akoby on bol ten najlepší výber pre Doctora. Milý a sympatický výstredný človek, ktorému nechýba ani troška elegancie. Niekomu sa síce môže hnusiť veľké množstvo príbehov o Dálekoch a Cybermenoch, ale ani tie nie sú na vyhodenie. Ak existuje lepší spôsob ako ukončiť vážnu ságu a presunúť sa na šialené podanie Matta Smitha, tak to lepšie už ani dopadnúť nemohlo. Z celej série ma mrzí len nevyužitý potenciál Sarah Jane Smithovej, zrýchlená regenerácia a príšerný alternatívny Timelord. To je ale v podstate úplne všetko. Za dvanásť rokov tento príbeh dozrel ako syr... ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentní série - v podstatě nemá žádný skutečně "slabý" díl (dva které mě neokouzlily mají ve skutečnosti pořád něco do sebe, jen mi prostě osobně nějak nesedly) - zato z tohodle plošně kvalitního základu vyčnívají v druhé půlce série tři zcela excelentní díly - e08+09 je další excelentní Moffatovský horor a zároveň počátek (konec) celé dějové linie s River Song. A IMO obecně spíš hodně nedoceněný hard-SF díl e10: Midnight. Závěr série je opět velmi silný - zejména s přihlédnutím k těm 4 speciálům, které následovaly. ()

pytlák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborná série. Donna se k Doktorovi hodí a během celé série není výraznějších kvalitativních rozdílů. Postava profesorky River Song je pouze třešničkou na dortu výborné série a finále je tentokrát opravdu dechberoucí 9/10 . Nejlepší díly: 4x08 - Silence in the Library, 4x10 - Midnight, 4x11 - Turn Left. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.série: (Staro)nová společnice Donna Noble, zdárně překonala svou předchůdkyni Marthu a Doctorovi se stala společnicí vtipnou, skvělou a hodně hubatou. Její chování seriál opravdu dost osvěžilo. Co se týče epizod, kvalita od minulé série neklesla, ba možná (už zase) stoupla. Už od začátku je to masakr, vtipný, napínavý, akční i psychologický. A závěr se všemi společníky a přáteli, který se táhne tři díly, to je naprosto nezapomenutelná věc, které patří k tomu nejlepšímu, co se kdy v Pánovi času utvořilo. Úžasné. Speciály nijak kvalitativně nevybočili a všechny čtyři byly ohromná pecka, i když na ty vánoční úplně neměly. Ale jinak 100%. No a dvouhodinový závěrečný speciál s Tennantem (do té doby nenahraditelným), kde dělá Doctorovi společnost Master, to byla jedna velká dramatická jízda... ()

Galerie (380)

Zajímavosti (11)

  • Při regeneraci Desátého Doktora (David Tennant) hraje v pozadí skladba s názvem "Vale Decim", který se dá přeložit jako "Sbohem Desátý". (Bane_Boss)
  • Epizoda se původně měla v originále jmenovat "River's Run". Název byl však během postprodukce změněn na Forest of the Dead. (jezurka42)

Reklama

Reklama