Reklama

Reklama

Sněhová královna

(TV film)
  • Velká Británie The Snow Queen
Rodinný / Fantasy
Velká Británie / Kanada, 2005, 56 min

Obsahy(1)

Jeden z nejkrásnějších pohádkových příběhů Hanse Christiana Andersena o dobrodružné cestě malé Gerdy, která díky své odvaze, vytrvalosti a lásce dokáže překonat všechny překážky a vysvobodí milujícího Kaje z rukou Sněhové královny. Zlá královna střípkem ledu začarovala malého Kaje a unesla ho do ledového světa bez lásky. Osvobodit ho může jen malá Gerda, a to jen silou své lásky ke kamarádovi. I když neví, co ji čeká, je malá Gerda ochotna pomoci nejbližšímu člověku a podstoupí vše, aby kamaráda zachránila. Okusí samotu, nepoleká se zlého krále, uteče zbojníkům, nebojí se mrazu...Povídání o její cestě doprovázejí působivé písně. Jak se říká v samotném příběhu: když máte čisté a milující srdce, nepřátelé vám nemůžou ublížit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Každá rozprávková predloha, ktorá má mnoho verzií, jednoducho má aj svoju nepodarenú verziu. Toto je práve ona ako jeden z najbizarnejších rozprávkových zážitkov za dlhú dobu. Totálne otrasné kulisy, hlúpe postavy a celkovo zbytočne temná a odpudivá atmosféra. Proste toto deťom nepúšťajte ani náhodou, určite by sa im to nepáčilo. A celkovo sa to nepodarilo. 20 % ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Původní pohádka H. Ch. Andersena jako horor či thriller. Temné barvy, vše ponuré. Hans Christian Andersenovy pohádky sice romantikou a láskou nikdy neoplývaly, ale myslím, že v tomto BBC poněkud přestřelila. Je vždy potřeba si při tvorbě jakéhokoliv filmového díla uvědomit pro jakého diváka je film určen, a jak na něj může (dětský) divák reagovat. Tuhle filmovou verzi Sněhové královny bych svým dětem určitě nepřehrával, i když filmy deklarované jako "rodinné" by měly být vhodné pro celou rodinu, tedy i pro děti. Pokud bych chtěl mít psychicky zdravě se vyvíjející děti, tohle bych jim zavrhl. Určeno spíše pro mládež. Oč laskavější a krásnější jsou ty klasické Sovětské filmové pohádky Sněhová královna z roku 1957 či 1966. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama