Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva muži na dvou stranách zákona – jeden cíl... Jsou jistá pravidla, která by se neměla porušovat. Jedním z nich určitě je, že policie by se neměla spolčovat se zločinci. Šéf amerického protinarkotického úřadu v Paříži si však zřejmě myslí něco jiného, nebo je přesvědčen, že účel světí prostředky. Lidé jistého velkého bosse, obchodujícího s drogami, totiž právě zabili jeho kolegu. A on ví, že běžnými úředními postupy na tohoto „řádného občana“ nemůže, přitom je ovšem odhodlán společnost této škodné jednou provždy zbavit. Sáhne tedy k řešení v policejní praxi ne tak zcela běžnému. V hlavních rolích dvě hvězdy stříbrného plátna: Anthony Quinn a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný francouzský thriller dokazující to, že sedmdesátá léta znamenala pro francouzskou kinematografii dobu největší slávy. Pár okamžiků ve filmu sice nelogicky "zaskřípělo", ale v celku dost zajímavé. Znamenití herci, výborný původní CZ dabing. Podobné filmy: Francouzská spojka, Francouzská spojka 2 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ještě zabíjíte lidi? - Kdykoli mám příležitost." Fandím všem zarputilejm poldům, kteří nehledí na vlastní bezpečí ani na přesčasy a jsou odhodlaní nakopat zadnice gaunerům s konexemi. Tady je to úplně učebnicový a tím pádem i zvraty jsou lehce předvídatelný. Ovšem slečna Brizardová v kožený bundičce prohánějící se ve svým Poršátku se mi jevila naprosto dokonalou. To ale jenom odbočuju, protože tady se lidi shazují ze střech, drtí se Citroeny a ještě navíc se přitom sradovně střílí od boku. Mě to tedy celkem bavilo, ale už zejtra si nebudu pamatovat, jestli Deray s Venturou uhráli proti mafiánům a zkorumpovanejm poldům aspoň remízu. ()

Reklama

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Nemohu se ubránit dojmu, že vzít si tento matroš do parády nějaký mazák v tomhle žánru (Verneuil, Melville, Lautner, apod.), dalo se z toho vytřískat daleko víc. Takhle mi to přišlo neslané, nemastné, ani moc napínavé, akční sekvence místama spíš komické, chování některých postav (i protřelých mafiánů) více či méně nesmyslné (vůdce gangu si důležité telefonáty vyřizuje poměrně nahlas a zády k "tajnému" vchodu u knihovny, zabiják nechá klíčky v zapalování, cápek čeká na finanční odměnu ve dvacátém patře staveniště (O.K., to měl nařízeno, ale že mu to nepřišlo nějak podezřelé, a navíc si stoupne si na úplný okraj...?), etc). Přitom potenciál to mělo slušný. Pěkně vše ve svém komentáři shrnul uživatel Willy Kufalt (mně se taky M. Caine do akční role moc nehodil, i když se hoch ušatá věru tuze snažil, a dobře se na něj kouká :-)). Hudba tedy taky žádná extra hitparáda. Tři hvězdičky dávám ryze z úcty k žánru, původu a obsazení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odstranit slušně hláškujícího Anthonyho Quinna na pár desítek minut z děje a nebo do serpentinové honičky Porsche 911 a Alfy Romeo Montreal pustit kolotočářskou hudbu, na tohle bych chtěl Parrishovi říct jen tři slova. Naštěstí je tu náplast značky Michael Caine, která svého ladného zabijáka dává s typickou noblesou.. Co se týká aktivit vycházejících z drogového byznysu v hlavním městě Provence, Frankenheimer s Pepkem byli o rok později mnohem důslednější. Jo a první slovo z těch tří je „Jdi“.. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych kdyby distributor neprozradil málem komplet film! Příště stačila by jen jedna věta. Opravdu zbytečný to číst, stačí opírat se o thriller- Anthony Quinn-Michael Caine-James Mason ..Od dabingu přes auta je to dobře napsaný, stejně dobře režírovaný a každý jeden z hlavních herců má dostatek prostoru hrát přesně styl který nejlíp umí. Čtyři hvězdičky bez problému. 4/5 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Michael Caine v rozhovore povedal, že dôvodom, prečo tento film bez váhania prijal, bolo dostať sa na zimu z Anglicka, pretože bolo veľmi chladno a päť týždňov natáčania na juhu Francúzska znelo ako oveľa lepšia vyhliadka. (Arsenal83)
  • Film bol veľkým finančným prepadákom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama