Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Recenze (134)

vozralec 

všechny recenze uživatele

Příběh slavného hokejisty. Hodně postav, po kterých jsou pojmenovány trofeje NHL. Menší roličku "zabijáka" si zahrál i Sean Avery, podobně jako dalších pár současných hokejistů. ()

Tohuk 

všechny recenze uživatele

Miluju hokej, miluju NHL a její historii a od tohoto okamžiku i tento film. Ten se Kanaďanům fakt povedl. Úžasné dobové záběry, jak na hokej, tak na město, jsou moc pěkné a dotvářejí atmosféru filmu. Hrané záběry na ledové ploše jsou na vysoké úrovni, rozhodně to není žádná trapnost. Roy Dupuis je v roli Richarda fantastický a uvěřitelný. Richard zde vystupuje tak skromně, pokorně a civilně, ale přesto velkolepě. Je to zkrátka film, který ukazuje pravou tvář tehdejšího hokeje a jeho zákulisí, o kterém jsem neměl do této chíle nejmenšího tušení. A třešnička na závěr? Avery dostane pěkně na držku :-) Ano, v hodnocení jsem zaujatý, ale přesto si myslím, že 95% si tento film zaslouží. ()

Juwe 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní snímek z hokejového prostředí, který ocení především příznivci ledního hokeje. Film je natočen skvěle bez nějakých zbytečností, má rychlý spád a děj u kterého jsem se rozhodně nenudil. Maurice Richard v 50.letech musel být opravdu velkým hrdinou pro kanadský hokej a ne nadarmo je po něm pojmenována trofej v NHL. ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Znovu nastáva situácia, že by som film hodnotil aj väčším počtom bodov. Bohužial niektoré veci mi tam nesedeli. Verím tomu, že Maurice bol velký hráč. Snímka mi dosť pripomínala zase ruský film "Legenda 17". Tu však išlo aj o niečo viac ako len o hokej. V každom prípade tento film odporúčam hokejovým nadšencom, určite nebudú ľutovať. ()

denulik 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Nepríjemné postavy vrátane samotného Richarda, ktorý mi neskutočne liezol na nervy a jeho oddanej polovičky. Boj biely versus čierny. Ja uprednostňujem tú sivú medzitým. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Hokej byl hra pro tvrdé chlapy, kam se ti dnešní i přes tu rychlost hrabou. Ty legendy ligy z "dávnověku" jsme nikdy hrát neviděli, známe je vlastně podle jen podle jména, ale dokážu pochopit, co znamenali pro ta města. Gordie v Detroitu, Maurice, jeho brácha a Jean Beliveau pro Habs. Stačí si najít z poslední doby, jak se loučili když umřel Jean Beliveau, brečel jsem jak malý kluk. Super je si přečíst to, co se děje v tom filmu třeba z druhé strany. Takový Gordie o tom moc pěkně píše, jde jasně viděl, jak se s Montrealem nesnášeli, ale ten vzájemný respekt tam prostě byl a jak měl sám problém s tím trestem a jak chápal lidi v Montrealu. K filmu? Jedním slovem skvělý. Btw. víte, že Plekanec odehrát za Montreal o 6 zápasů více jak Maurice? o) ()

dundy666 

všechny recenze uživatele

Solidní životopisný snímek ze života, dovolím si říct, ne až tak známého, pro rekreační fandy, hokejisty. Celý film na mě působil dojmem, že Richard byl vážně legendou, co v té době neměla vážnější konkurenci. Jediným problémem pro něj byli hráči / zabijáci. Zklamal mě fakt, že ve filmu mohlo být více hokeje a méně keců okolo. Chtěl jsem vidět nějaký sport a ne francouzského Luthera Kinga. Mít lepší konec tak jsem hodnotil výše. ()

bakulator 

všechny recenze uživatele

Kromě pánů hokejistů výše zmíněných ve filmu hrál bývalý obránce NHL Stephane Quintal a současný útočník Ian Laperriere ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Být frantíkem, který hraje v poválečné NHL, znamenalo nutnost být pořádně tvrdým frantíkem. Hmm... A co víc? Ani nic. Pěkně dobové, hokejové scény umné, Roy Dupuis by se mimochodem dobře vyjímal i v nějakém filmu o extra dobrém nehnubrvou hráči pokeru. Celkově o podstatný ždibec sofistikovanější než všechny ty příběhy o boxerech, baseballistech, hráčích amerického fotbalu a dalších podobných sebemrskačích, ale jinak... ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Hokej normálně moc nemusím, ale na dobré hokejové filmy se rád podívám. Tento film mezi ně ale neřadím. Na mě moc roztáhlý děj, no prostě nuda. Do půlky se vše vleklo, pak najednou skok a kariéra rozjetá a najednou zvláštní závěr. Vím, že je film podle skutečného příběhu, ale podle mě se dal určitě tento příběh natočit lépe... ()

worlik 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů s hokejovou tematikou je jako šafránu, obzvlášť vezmou-li se v potaz výplody typu Mystery Aljaška, kde nepomohlo ani najmutí hvězd Russella Crowea Nebo Burta Reynoldse. Za to "Raketa" je pro mě skvostem mezi hokejovými filmy. Důraz na autenticitu událostí, kontakt a konzultace s odborníky i s pamětníky, včetně samotného Richarda a v neposlední řadě kvalita snímku jako takového si nezaslouží nic jiného než 5* Krásně strávené dvě hodinky ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Silné strhujúca športová dráma o hokejovej legende menom Maurice Richard tiež prezývaný "The Rocket". Výnimočný hráč, ktorý ako prvý pokoril métu 50 gólov a dodnes sa pod jeho menom udeľuje cena pre najlepšieho strelca NHL. Veľmi dobre zobrazený príbeh tohto hráča, ktorý už od mala sníval o veľkej aréne v Bell Centre. Výborný Roy Dupuis v hlavnej úlohe, stvárnil Maurica dokonale. Veľmi dobre je aj zobrazená psychologická stránka hráča nielen ku športu, ale aj k jeho rodine. Vo filme sa taktiež objaví aj zopár súčasných hráčov akým je napríklad Vincent Lecavalier, Pascal Dupuis či známy provokatér Sean Avery. Spolu s Hokejovým zázrakom je tento snímok nielenže jeden z najlepších filmov o hokeji, ale tiež jeden z najlepších športových filmov vôbec. ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Perfektní film o velké hokejové legendě, který má velice dobrou dobovou atmosféru. Pro fanoušky hokeje povinnost. :) ()

Jack.Pott 

všechny recenze uživatele

NHL za druhé světové války bojovala o diváky, přesněji o přežití. Aby neslavnější hokejová liga přitáhla fanoušky, byla velmi, velmi tvrdá. A pro někoho ještě tvrdší: Pro frankofonní hokejisty z provincie Quebec, kde žije čtvrtina kanadské populace. Pro mě osobně je novinkou, jak byli ještě v 50. letech frankofonní severoameričané diskriminovaní, přehlížení, dokonce i na hokejovém kluzišti je rozhodčí považovali za otloukánky, kteří snesou - či snad zaslouží více ran než ostatní. Maurice Richard má zpočátku problémy se zraněními. Ale nevzdá se. Přirozeně touží po výtězství, a kvůli nacionalistickému bezpráví vidí rudě. Ačkoli musí snášet zákeřné, nepotrestané fauly, úžasnými výkony vybokuje Montrealu Canadiens šňůru titulů. To ovšem nestačí, dříve nebo později se musí postavit samotným šéfům NHL, kteří přehlížejí ponižováni frankofonních hokejistů... ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci športový životopisný film o jednej z legiend NHL. O jeho veľkosti svedčí to, že je po ňom pomenovaná trofej pre najlepšieho strelca a to je už nejaké to vyznamenanie. Veľmi dobré podanie doby, aj vďaka tým začiatočnými zábermi dobovými farbami a kamerou. Dobre podané aj herné časti (v športových filmoch ojedinelosť), samozrejme pomáhajú tomu hráči NHL vo filme. Dobre podané aj čo sa týka utláčania frankofónnych hráčov. Pozdrav pre tých, čo s nostalgiou spomínajú, aký čistý bol šport v minulosti...Palec hore, takto by mal vyzerať životopisný film o nejakom významnom športovcovi. Nechýbajú ani krásne a zapamätateľné scény (preslov vo francúzštine, bitka s Dillom). ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

Každý kdo má rád sport, si tenhle film zamiluje. Jednoznačně nejlepší film o sporu ,který jsem viděl. Tady prostě není co vytknout, mé sportovní srdce plesá. Dovoluji si tvrdit, že tenhle film dostane i filmové fanoušky , kteří sport nesledují, výběr herců, hudba ,nádherné scény, emoce, je zde vše co od filmu očekávám. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Silný příběh jednoho silného hokejisty i muže. Maurice Richard neměl lehký život, moc se toto nenasmál a bojoval jak na poli hokejovém, tak i politickém. Vedení NHL bylo proti němu a jeho kariéra nebyla jen samý med. I v součastnosti se stále více prosazuje tvrzení, že hvězdy by se měli chránit. S tím se ztotožňuji, protože právě tito rozdílový hráčí dělaji hokej hokejem a baví lidi po všech stadionech. Maurice byl jedním z nich a jeho kariéra byla hokejově velkolepá. Celou kariéru hrál jen v týmu Montreal Canadiens a to už do roku 1942 do roku 1960. Podařilo se mu jako prvnímu hráči v NHL překonat hranici 50 gólů v 50 zápasech a jako první hráč NHL dosáhl hranice 500 gólů v kariéře. To jsou neuvěřitelné čísla a právem se po něm uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části NHL. On sám se jím stal celkem pětkrát. Ve filmu ho skvěle ztvárnil Roy Dupuis a vzniklo tak krásné dílo o jednom skvělém hokejovém fantomovi. 80% - čtyřči hvězdy. ()

LordArthas 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dát těch hvězdiček 6 či víc, dal bych je...Výborný film po všech stránkách. Smekám...pocta Richardovi v nejvyšších superlativech!!! ()

maraHCV 

všechny recenze uživatele

Jsem dlouholetý velký fanoušek Canadiens,takže pro mě je tohle doslova filmová bible!Přiznávám,objektivita se mi tady obloukem vyhnula...ale mí kamarádi co Habs a ani hokej rádi nemají si tuhle pecku pochvalovali snad ještě víc než já! :) ()

fferdas 

všechny recenze uživatele

Hokejových filmů je pramálo, řekl bych, že jich je ještě méně než šafránu. Drama o legendě ledního hokeje Maurice Richardovi, podle kterého je pojmenována trofej pro nejlepšího střelce NHL, je velice povedené. První hvězda zápasu je Maurice Richaaaaaaard, druhá hvězda zápasu je Maurice Richaaaaard a třetí hvězda zápasu opět Maurice Richaaaard :) ()

Reklama

Reklama