Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hokej navždy bude jedním z mých srdcových sportů, a proto mě mrzí, že o něm moc dobrých filmů není. O existenci Maurice Richarda, s červenými tvářemi přiznávám, jsem netušil, nicméně se mi jeho příběh moc líbil, protože to byl očividně nejen skvělý hráč, ale navíc důležitý člověk pro celý Quebec. 80% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tělocvik nepatří mezi mé oblíbené vyučovací předměty, žádnému sportu se aktivně nevěnuji, ale v televizi se podívám ráda, na hokej zvlášť. Kdyby mi tento film nebyl doporučen, zřejmě bych nikdy netušila, že v Kanadě kdysi žil jistý Maurice Richard, který se stal hokejovou legendou. Dupuis podal výborný výkon, ale přiznám se, že nejsem až taková fanynka hokeje, abych tento film vynášela do nebe. Co mne ovšem naprosto oslnilo, byl soundtrack, který mě až dojímal. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Kdybych mohl dát deset hvězd, tak je dám! Tohle jsou přesně ty okamžiky, kdy si říkám že miluji filmy, jak jsem vděčný za to, že nám dokážou podat i události, které jsou dávnou historií. V tomhle případě, jsem opět v žánru, který je pro mne nejoblíbenější. Je až neuvěřitelné s čím se hráči NHL museli tehdy poprat, ať už s téměř nulovými ochrannými prostředky, až po více než nuzné příjmy, kdy hráč i po 7 létě kariéře na vrcholu, musel řešit rizika zranění a starost o existenci rodiny. Dnes by žil po polovině této doby v paláci a patřil ke smetánce. Tehdy to byl ale ještě hokej a to doslova tvrdá hra. Dnes někomu ukápne krev z nosu a musí pryč z ledu, tehdy se hrálo v krvavých dresech a tržnými ranami, otřesy mozku atd. a bylo to normální. Můj žánrově nejlepší filmový zážitek vůbec! 10+ ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ještě že teď Jarda Jágr v NHL přepisuje jeden rekord za druhým. Jak jsem ho o víkendu sledoval, vzpomněl jsem si díky tomu, že jsem si kdysi stáhl nějaký kanadský film o jejich hokejové legendě a tak nějak na něj zapomněl. Takže Jardo díky Ti bo ten film je opravdu vynikající a těším se až jednou budu koukat na film o Tobě. Tak ale zpět k raketě. Nic moc jsem o něm nevěděl, o to víc jsem si to ale užil. Neskutečně charismatické zobrazení doby čtyřicátých a padesátých let minulého století, to byla vážně pecka, stejně jako hokej samotný. Žádné chrániče, žádné helmy, jen odhodlání něco dokázat a zápal a vášeň pro hru samotnou. Krásný příklad toho, že jen talent samotný nestačí a bez opravdové vůle a nasazení a tvrdé práce se úspěch nedostaví, čehož zářným příkladem je i po půl století ten náš Jarda. Hokejové scény byly krásně natočené, bylo tam vše, góly, souboje, bitky a navíc to nebylo jen o tom hokeji ale i o komplikovaných vztazích frankofonních hokejistů a vedení NHL. No prostě paráda. Dokonalý životopisný film o velké legendě, která svým přístupem mnohé změnila a měla přesah i přes tu ledovou plochu! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitních filmů z hokejového prostředí je jako šafránu. Historii NHL se dnes tvůrci věnují pramálo, přestože to byla doba plná hrdinů a hokejistů s velkým H. Jedním z nich byl i fenomén své doby, Maurice "The Rocket" Richard. Kdo ho nezná, nesleduje NHL nebo mu je celá hra s gumovým pukem ukradená, prosím nekoukat. Tohle je čistě film pro potěchu fanouška, který chce nahlédnout do dob štíhlých brankářů s minimem chráničů, hokejistů bez helem, kterým tekla krev a lize, která se těžko vyrovnávala s diskriminací a protekcionismem. Maurice Richard mnohé změnil... Film má i přes určitě skromný rozpočet pěkný vizuál, naplňuje všechny stylové povinnosti a přináší i nezapomenutelné historické momenty (Richard a Henry) stejně jako postavy (Conn Smythe...). Opravdu hodně překvapil Roy Dupuis, který je znám všeobecně asi jen jako vlasatý Michael z Brutální Nikity. Jako Maurice je uvěřitelný, minimalistický a vyrovnaný. Nejdůležitější okamžiky života obrovské hokejové hvězdy, která stála na začátku stvoření nejslavnější hokejové ligy. Skrze špínu, krev a tvrdost k nesmrtelnosti a ještě dál. PS: poslání smysluplnosti boje proti velkým a bohatým "větrným mlýnům" se nedá přehlédnout. PPS: pátá hvězdička za naprostou dominanci na poli sportovních a autobiografických snímků. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)
  • Roli slavného útočníka Canadiens Bernieho "Boom Boom" Geoffriona ztvárnil tehdy aktivní hokejista NHL Ian Laperrière. (pawleta)

Reklama

Reklama