Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Recenze (438)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mychael Danna: 1. Reggae Got Soul - 311 ,2. Drive - Incubus ,3. Stand Tall - Dirty Heads ,4. Lose Myself - Lauryn Hill ,5. Just Say Yes - Ken Andrews ,6. Forrowest - Forro in the Dark ,7. Pocket Full of Stars - Nine Black Alps ,8. Into Yesterday - Sugar Ray ,9. Big Wave - Pearl Jam ,10. Wipe Out - Big Nose ,11. Run Home ,12. What I Like About You - The Romantics ,13. You Get What You Give - New Radicals ,14. Hawaiian War Chant (Ta-Hu-Wa-Hu-Wai) - Wills, Bob & His Texas Playboys, ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale o čom teda boli všetky tie heslá o ´nikdy sa nevzdávaj?´a „choď si vlastnou cestou´?!“ – „No tak tom sa vzdal. To je moja cesta.“ Má sa za to, že česť výnimkám (SHREK, ZA PLOTOM) dokáže robiť kvalitné animované filmy už iba Pixar. A má sa za to logicky, pretože naozaj len toto štúdio má neprerušenú čiaru výborných rodinných filmov. Napriek tomu sa občas objaví na horizonte výnimka a DIVOKÉ VLNY sú jednou takou. Snímka (inšpirovaná nedocenenou melodrámou LEGENDY Z DOGTOWNU) je vtipná sama osebe už z princípu, pretože formou dokumentárnej snímky líči život pinguina milujúceho vodné športy. Snímka má svižné dialógy, vtipné scény, ktoré sú predstavte si vtipné, podarené podporné postavičky (trio mini pinguinov, extra pošahaný kohút), animácia je výborná a takí Jeff Bridges a Zooey Deschanelová dokazujú, že sú takí kvalitní herci, že sa nestratia ani vo filme, ktorému prepožičajú „len“ svoje hlasy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je k nicemu, ja si nemuzu pomoct, ale je to tak. V podstate nema co nabidnout. Tucnaci uz tu byli, filmy o serfovani taky, tvurci to jen propojily. Problem je, ze film jen tak plyne, neni moc vtipnej a snazi se o takovou tu pohodovou letni atmosferu a bejt cool, ale moc mu to nejde, takze je zajimavej jen na nekolika mistech, jinak to vcelku nudi. Ani animace neni nak zvlast uzasna, az na jednu vyjimku. Voda je skutecne genialni. Co se tyce stylu vypraveni ala dokument, napad to je dobrej, jen ho lip zpracovat. A co se tyce postav, jedinej vtipnej tu je zhulenec kure Joe. Fakt nechapu to vysoky hodnoceni, tenhle film me absolutne nezaujal. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten pocit, keď sa celí natešení posadíte k monitoru s cieľom strhať ďalší debilný CGI animák made in U.S. ? No tak takto nejak som k Divokým vlnám pristupoval ja. Ajhľa, chyba. Pretože tento animák skutočne je originálny a ako hovorí istá anticelebrita (zdravíme Bluntmana ;-) ) nášho filmového webu „progresívny“. Nie je to scenár, ktorý je vzhľadom na „reality TV“ štylizáciu formy temer nulový, je to práve spôsob, akým je celý film poňatý. Neznášam programy typu „reality show“ či „MTV Real world“, pretože práve tie svojimi formálnymi prostriedkami (rychly strih medzi rozhovormi a akciou, ručná kamera, len zoom a švenky) pochovávajú naráciu čohokoľvek a sú viac „show“ než „reality“, lenže príbeh Cody ho a Big Z je v tomto smere výnimkou. Jednak viem , že je to fikcia a jednak je na poli animákov potrebné oceniť tento samovražedný experiment, nerozhodný kto má byť cieľovým publikom. Pretože akokoľvek je príbeh zatlačený do pozadia a postavy schematické, pôsobia najmä surferské scény neskutočne „živo“ a cool. Skrátka a dobre Surf up je animák, ktorý má čosi do seba a vydajúc sa svojou vlastnou cestou je dúfam prvou lastovičkou predznamenávajúcou, že Hollywood konečne natočí v CGI aj niečo iné než mravne nezávadné zvieratká či autíčka pre celú rodinu. 7/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný příběh zpracovaný z poloviny dokumentární formou je zalit špičkovou animací obřích vln a zásoben nesčetnými vtípky tučňáka Codyho a jeho kamarádů. Škoda, že dějově se film veze ve vyjetých kolejích pixarovských Aut: energický Cody si nejdříve spálí (spíše zchladí) zobák, poté přijme několik nenahraditelných rad mentorovského BigZ, aby v závěru ukázal dobré srdce. Pohyby tučňákovských surfařů jsou neuvěřitelně reálné, jako kdyby na prknech stáli opravdoví surfaři a právě tohle dodává snímku jistou originalitu. Přičtěte spoustu zpomalovaček, výborných připomínek třech maličkých tučňáků, dynamický soundtrack, divokou kameru a skvělý český dabing a výsledkem budiž dobrodružná komedie, která Vás příjemně osvěží v jednom z horkých letních dnů. P.S.: Vlny byly nejen divoké, ale i obrovské a to mi trochu tuhnul úsměv na rtech. Vln já se bojííííííím... 100 miliónů dolarů(rozpočet)/71,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně krásná animace, díky které se necháte surfováním opravdu unést, originální nápad s dokumentální stylizací, oproti tomu velmi profláklý příběh, který svou okoukaností nudí. U takových Aut byl tenhle handicap vykoupen množstvím vtípků, tady jich přeci jen tolik není. Nicméně kvůli neodolatelnému Jeffu Bridgesovi a tomu, že film nikdy nezklouzne k lacinému dojímání, dávám za čtyři. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zjednodušně to samé co Auta, akorát z ptačí perspektivy. V cílové rovince ale o velrybí délku napřed. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Určitě se jedná o jeden z těch lepších animáků a jeden z nějlepších z poslední doby, ale přece jenom mi úplně nesed styl, kterým je to vyprávěný a taky mi přišlo, že by to mohlo být daleko vtipnější, zásluhou fakt krutýho serfujícího kuřete. Ale zase na druhou stranu, napínává a "dramatická" část děje je výborně zvládnutá a hlavně animátoři tohohle filmu sou největší borci co sem kdy viděl, animace vody je fakt takřka dokonalá a to je prostě težká přednost tohohle filmu,ale dějově sem už viděl lepší ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Chvályhodná snaha priblížiť sa aspoň trochu Pixaru ale Surf's Up ostal len na polceste. Dokumentárne poňatie je síce originálne ale nemyslím, že ho deti príliš ocenia a v tomto type filmu zaváňa skôr samoúčelnosťou. Neoslní ani schéma až príliš podobná Pixarovským Autám (ktoré zase vykradli Doktora Hollywooda) Kvalitnejšie ako Happy Feet, na viac ako lepšie 3* to nestačí. Inak obstojný filmík, ale snáď si už niekto konečne uvedomí, že tučniaci nevládnu animovanému svetu. PS: Aj vám sa zdá, že Shiu v poslednej dobe pchajú do každého filmu? Nieže by som proti nemu niečo mal... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpropadení tučňáci, ne a ne slézt z plátna. V jednu chvíli se o nich točí reálný dokument, napodruhé si ti jarabáci ve fraku prozpěvují při stepu a napotřetí berou do rukou surfová prkna a linkují sinusoidu kvality, kdy bylo Putování tučňáků fajn, Happy Feet ukázal, jak může z potenciálně zajímavého animáku vzniknout imbecilní fraška a Divoké vlny jsou zábavné a cool. Obrazově dokonalé záběry překonávání vln na dřevěných či ledových prknech berou dech, postavičky působí stylově a ač příval gagů není nijak oslnivý a příběh je jedno velké klišé, pobaví se malý divák i dospělý. Co si přát víc? Víc takových animáků říkám. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který má všechno. Smutek i zábavu v kombinaci s animací, která je naprosto odlišná než jné animáky jako je Shrek, Auta nebo Úžasňákovy. 3D spojené s dokumentárním stylem je vizuálně skládán z materiálu různých kamer a formátů. Z toho vzniká "autentický" obraz a skvělá podívaná, která je určená spíš pro dospělé než pro děti. Nejlepší na tom je, že v postavách jsou uloženy střípky z nás a vy chápete co postava cítí. Skvěle vypracované charaktery a závěr příběhu ničím tak nepřekvapí. Závěrem jen dodat, že jsem asi měl možnost vidět nejlepší celovečerní animák tohoto roku. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

zajimavy stylem natoceny animak z prostredi tucnaciho surfingu... Taky si rikate, WTF? Ano je to trochu padle na hlavu, ale v animacich se prece neresi takove drobnosti, tam jde jen o fantazii a zabavu. A te je tady az dost.. A nejlepsi na tom je, ze to neni podano takovym detskym typickym zpusobem, ale docela chytre, vyjimecne a zajimave. Udelat animak stylem dokumentu, ci sportovniho prenosu a vubec animak, ktery ukazuje primo do zakulisi surfingu, byl velmi inovativni napad a ackove obsazeni dabingu jen potvrzuje, ze to nezaujalo jen mne.. Ovsem je to jasne i pro deti, takze se nebojte podivat se i s nimi, nektere akcni sceny, zabavne vtipky ci dialogy vas i je poslou do kolen.. V posledni dobe uz druhy dobry tucnanci animak, to beru.. Jen tenhle je narozdil od Happy Feet diky polidsteni tucnaku jeste vice lidem blizky a nesklouzava tak casto do takove klisovistosi a snahy byt skvely za kazdou cenu.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Chris Jenkins, Ash Brannon, Chris Buck, Don Rhymer / Chris Jenkins, Christian Darren | Hudba: Mychael Danna | Produkcia: Chris Jenkins | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Sony Pictures Animation, National Geographic Films | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržby: 149,044,513 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originalita prostredia a nápadu so surfami sa zaprieť nedá. Ale to, že má film takmer totožnú šablónu kostry príbehu ako Cars som si začal uvedomovať až keď Cody našiel Big Z-eta, o ktorom si každý myslel, že je dávno mŕtvy (Lightning McQueen-Doc Hudson). To mi však nezabránilo užívať si túto letnú, milú zábavičku s (ako vždy a snáď ešte viac) premakanou grafikou. Chýbalo mi však trošku viac grádov pred finálnym súbojom, humoru tiež nebolo na rozdávanie, ale všetko to zachraňovala krátka minutáž a malí tučniačikovia boli tiež k zožraniu. 80%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z animáků, na které se dobře dívá. Je to natočeno netypicky z pohledu novinářské reportáže a jsou v něm uvedeny opravdu pěkné a chytlavé songy. A ta jejich vystříhaná černá srst do různých ornamentů nebo to je tetování(?) netuším, ale je to hustýýý. Jo a to kuře teda nevypadá jako kuře ale jako dospělejší jedinec, tudíž jako kohout, který se stal mým oblíbencem díky neustále dobré a vysmáté náladě ;-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sakra hned bych si zasurfoval. DIVOKÉ VLNY jsou určitě jedním z nejlepších animáků poslední doby. Natočit celý film jako video ze zákulisí byl vynikající tah. Navíc Shia válí. Cody Maverick jakoby s jeho hlasem získal i jeho herecký talent :-). Prostě je to zábava, žádné přehnané poselství o tom nebo onom. Je to o plnění snů a umění se bavit. Joj. Hned bych si sjel nějákou pěknou vlnu... dal si tunel, ale tady v Novém Jičíně nemáme moře. Do háje! :-) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Neobjavná (alá Creature Comforts) presto sviežo pôsobiaca nenáročná jednohubka. Zo spomalovačiek na boarde srší veľká pohoda, len to "coolové, was up dude" štylizovanie už mi začína trochu liezť krkom, ale ono to asi k tým vlnám (a hlavne k teenagerom) patrí. 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ani nahodou nie dokonaly, ale velmi prijemny animak, ktory ma potesil hlavne svojou nevtieravostou. Nesnazi sa zaujat iba sprskou radoby zabavnych gagov, ale po celu dobu ukazuje, ze jeho hlavnou prioritou su predsa len pribeh a postavy. Klasicky pribeh, klasicke postavy, ale v tom zmysle, ze mi to neprislo ako vykradacka, ale divacky velmi vdacna zabava. (8/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to má své silné momenty, ale nebavil jsem se tak dobře, jak jsem doufal. Jedná se o naprosto ničím nevyčnívající animák, u jehož jsem předem odhadl jednotlivé scény a jen jsem si odpočítával, kdy přijde tohle a kdy tamto otřepané klišé. Má to docela dobrý soundtrack, ten polo-dokumentaristický režim tomu dodává jistý punc neokoukanosti, ale pro člověka, co už pár animáků viděl (a mnohem lepších), to z komorního zážitku extra nevytrhne..6/10 ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ani v těch nejrůžovějších růžových snech by mne nenapadlo, že Divoké vlny se stanou jednou z vypravěčsky nejprogresivnějších záležitostí posledních let nejen v oblasti animovaného filmu. A to dokonce ani nepocházejí z dílen Pixaru! Hm... 100% ()

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama