Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (438)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Chvályhodná snaha priblížiť sa aspoň trochu Pixaru ale Surf's Up ostal len na polceste. Dokumentárne poňatie je síce originálne ale nemyslím, že ho deti príliš ocenia a v tomto type filmu zaváňa skôr samoúčelnosťou. Neoslní ani schéma až príliš podobná Pixarovským Autám (ktoré zase vykradli Doktora Hollywooda) Kvalitnejšie ako Happy Feet, na viac ako lepšie 3* to nestačí. Inak obstojný filmík, ale snáď si už niekto konečne uvedomí, že tučniaci nevládnu animovanému svetu. PS: Aj vám sa zdá, že Shiu v poslednej dobe pchajú do každého filmu? Nieže by som proti nemu niečo mal... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

na oscara to je málo, ale jako lék na ponuré únorové odpoledne postačující... naprosto se ztotožňuji s golfistovým komentářem, jen místo Ratatouille to byl film Persepolis... :) Divoké vlny jsou nápaditý a propracovaný zábavný kousek, polodokumentární pojetí bylo chytré a k tomu výborně zvolená muzika (green day rulez)... a o hvězdu výš za flegmu Chicken Joe! :) 70% - - - - - - - - edit: po shlédnutí Ratatouille už se ztotožňuji opravdu úplně... :-) ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Přes na první pohled naprosto stupidní tematiku to byl místy překvapivě zábavný snímek! V dnešní záplavě "zvířátkoidních" animovaných filmů tenhle rozhodně vyniká - dobře vymyšlené postavy (tři malá tučňata mají své kouzlo), zajímavá forma (myšlenka všudypřítomného kameramana a štábu není pitomá) a k tomu všemu You Get What You Give od New Radicals jako bonus. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Najviac som asi prekvapený, z ktorého animovaného štúdia tento film prišiel. Nie som fanúšikom filmov od Sony Animation Production, lebo podľa mňa sú často príliš detinské, nevyzerajú moc dobre a sú veľmi predvídateľné a x-krát opakovateľné. Ale Suf´s Up je výnimkou, ktorá potvrdzuje pravidlo. Napriek mojim zlým dojmom z filmov ako boli "Open Season", "Cloudy With A Chance Of Meatballs 2" alebo "Hotel Transylvania" je toto príjemný animák, s dobrými postavami, peknými animáciami a posobí to dojmom ako keby sa tu točil sčasti animák a sčasti dokument, čo dáva filmu aj určitú dávku originality. Ak je film od Sony, ktorý je treba vidieť, tak podľa mňa je to jednoznačne tento. Zo všetkého čo ponúkli je to ich najlepší počin. Hodnotenie: B+ ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně krásná animace, díky které se necháte surfováním opravdu unést, originální nápad s dokumentální stylizací, oproti tomu velmi profláklý příběh, který svou okoukaností nudí. U takových Aut byl tenhle handicap vykoupen množstvím vtípků, tady jich přeci jen tolik není. Nicméně kvůli neodolatelnému Jeffu Bridgesovi a tomu, že film nikdy nezklouzne k lacinému dojímání, dávám za čtyři. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • První práce na filmu začali již v roce 2002. (HellFire)
  • Celý tým animátorů navštívil několi lekcí surfování na plážích v Kalifornii. (zigot7)
  • V rámci studia vln a surfařů se animátoři vydali na Malibu Beach v Kalifornii. (HellFire)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama