Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (438)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem moc nevěřil. Podle mne už bylo těch tučňáků dost. Ale nakonec to bylo příjemné překvapení! Klišé sportovních a rodinných filmů nahlížená optikou dokumentárního filmu najednou nepůsobí nijak otřepaně a člověku dojde, že je tenhle film inteligentnější, než je v daném žánru zvykem. A animace surfování, vln a vody vůbec je parádní. Skoro lepší než v hraných filmech. :-) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit animák jako "reality show" s filmovým štábem na place je výbornej .... Animace výborná (to dnes už ale nikoho nepřekvapí), dabing (původní) skvělý .... Bohužel všechnu snahu stvořit vyjímečný film zabíjí naprosto předvídatelný, obehraný příběh, který jsme v různých obměnách viděli už tisíckrát. Dětem se samozřejmě bude líbit, ale nám starším ročníkům to celé asi stačit nebude.... I když se na to příjemně koukalo, celkový dojem zůstal někde na 70% ... Možná jsem včera neměl vidět Ratatouille :) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

"Kreslený" americký sen z mravným ponaučením... neviem, ale nikdy som sa nejako nedokázal preniesť cez tie výchovné metódy, ktorých som sa asi nabažil za mlada. Celkovo mi animáky väčšinou nesedia, samozrejme česť výnimkam... tým nechcem povedať že ma surferi nezaujali. Divoké vlny ma ako celok pobavili, taktiež pomerne prekvapili, ale... 6/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Originalita prostredia a nápadu so surfami sa zaprieť nedá. Ale to, že má film takmer totožnú šablónu kostry príbehu ako Cars som si začal uvedomovať až keď Cody našiel Big Z-eta, o ktorom si každý myslel, že je dávno mŕtvy (Lightning McQueen-Doc Hudson). To mi však nezabránilo užívať si túto letnú, milú zábavičku s (ako vždy a snáď ešte viac) premakanou grafikou. Chýbalo mi však trošku viac grádov pred finálnym súbojom, humoru tiež nebolo na rozdávanie, ale všetko to zachraňovala krátka minutáž a malí tučniačikovia boli tiež k zožraniu. 80%. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Proč to má tak strašně jednoduchou a okoukanou kostru? Mohlo to bejt perfektní. Nápad s dokumentem se povedl tolik, že jsou Divoké vlny jedním z top sportovních filmů. Vtip to má, lehkost taky, vizuál krásný. Ale od začátku je jasné, kudy půjdeme. A to Vlny děsně sráží. Nakonec jsme se stěží vydrápali na 4 hvězdy. Mám z toho pachuť nedodělané práce. Škoda 7/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Biz G alias „The Geek“ je odkazem na dnes již legendární postavu Duda z filmu Big Lebowski. (HellFire)
  • První práce na filmu začali již v roce 2002. (HellFire)
  • Všichni dabéři namlouvali své repliky dohromady na rozdíl od většiny animovaných filmů, aby dialogy působily co nejpřirozeněji. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama