Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádní satira na "to podstatné" v průměrném americkém maloměstě. Suverénně natočený, sžíravě napsaný a sofistikovaně černohumorný klenot, který se nebojí chytnout jádro pudla a pak ho spált benzínem... a pozvracet. Nevěříte? Budete muset... :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lona Williams .. Zatraceně trefný scénář, který se otírá o jedny z nejzásadnějších maloměstských stereotypů - zejména středoškolské soutěže krásy a komplexní důsledky pro celou komunitu. Kirsten Dunst ve své první výraznější roli a třeba říct, že z mého pohledu mi to byla nejsympatičtější role. Neméně kvalitně, v roli naivní husičky, září začínající Amy Adams. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Černočerná komedie, která se skrz poživačnou satiru strefuje do všeho, co jí přijde pod ruku. Ať už zrovna schytávají přesné rány teenagerské filmy, soutěže krásy, americký patriotizmus nebo rodinná soužití ("Mám rodiče ráda, ale měli mě jen proto, aby brácha mohl dostat novou ledvinu"). Jestli mě někdo naprosto dostal, tak retardovaný Hank a pedofilní porotce John. S čím otevřenější náladou je divák ochotný do Mount Rose vykročit, tím cennější odměna ho může čekat. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Buďte hrdé, že jste Američanky. Kupujte jen americké věci!" :o) Tak dobře jsem se nepobavil na americký účet snad od filmového South Parku. Mazaný pseudodokument o provinční volbě královny krásy, kde před kamerou defilují vylízané nanynky s gypsovými úsměvy a vyjadřují se k samým závažným věcem. Ten film je ve skutečnosti bajkou o principech americké demokracie, založené na prázdných frázích, halících mocenské elitářství. Kirstie Alleyová ve špičkové komediální formě! 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vím o tom, že nedokáži svým radostným úsměvem zhmotnit světový mír a jsem si vědom i toho, že se svou chlupatou hrudí, skinheadským účesem a narostlým bimbáskem patrně nikdy nedosáhnu na titul královny krásy. Jenže já bych moc chtěl mít šanci zasoutěžit si mezi těmi umělými barbínami s vražednými sklony, protože při podobně adrenalinových akcích se skvěle bavím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, fórky tam rozhodně nebyly špatný a porota byla, včele s tlustým farmářem a retardovaným synkem, jednim slovem fakt úchvatná, jenže mi moc nesedlo jak je to točený jakoby dokument o soutěži krásy v americe, nějak to pro mě postrádalo lepší a ucelenější příběh a krom toho tam nebyly žádný záběry při převlíkání šatů a to by jako nešlo. Ale Kirsten Dunst je tady fakt super milá a Kirstie Alley zase super mrcha ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Satirická pecka, ktorá bere ho huby všetko od církvi, cez prisťahovalcov, postihnutých, mŕtvych až po samotnú súťaž krásy, ktorá je konečne(!) vykreslená v celej svojej vyumelkovanej nahote. Mount Rose, je malé mestečko, do ktorého prichádza tým reportérov natočit túto celospoločenskú (sa mi žiadna použit slovíčko folklórnu) udalosť a dokumentárnym štýlom postupne prechádza figurku po figurke jednotlivými zainteresovanými v súťaži American Teen Princess. A figurky gagujú s takou fazónou, že až. Za všetko snáď len témy súťaže: Myslím, že mě napadlo téma. "Jsem hrdá, že jsem Američanka." Jaké bylo téma loňské přehlídky? "Ó, kupuj pouze americké výrobky." A předloni bylo co? "V Americe, tam je sladce!" A vzpomenete si na vaše nejmilejší téma? "Má zem, nám všem!" Lidé se mě ptají, kam na to chodím. Já nevím, možná je to dar Boží. Aleluja! Kupujte a pozerajte!!! Amen... ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Jeho nábytek je falešný jako moje orgasmy!“ Pro jedny nedoceněná maloměstská satira, pro druhé buranský průměr, u kterého neměli moc důvodů se smát. Stojím někde uprostřed, nicméně v letošní soutěži krásy si to rozdají nastupující hvězdy a hvězdičky Amy Adams (její debut) nebo Brittany Murphy, ovšem za největší favoritky platí mrtvoly odpovědně krášlící a z chudých poměrů pocházející Kirsten Dunst a namyšlená dcera samotné pořadatelky klání Denise Richards, která si zkaženou středoškolačku střihla už v Nebezpečných hrách. A právě matinka Kirstie Alley se pokusí s pořadím lehce zamíchat… Tvůrci podobné typy soutěží nešetří, do absurdity tohohle fenoménu se solidně strefují, ale jejich pitva soutěže i maloměsta je vtipná jenom zřídka. I forma interview, kdy se postavy předvádějí před kamerou, je úderná jen v některých případech. Herci jsou velmi dobří, vede zřejmě roztomilá Dunst, která v té době poměrně úspěšně zvládala herecký přechod do dospělosti. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Júj, taká čierna komédia, až sa to nepatrí! Bezkonkurenčný líder medzi podobnými srandičkami o misskách a pubertiačkach. V porovnaní s touto lahôdkou sú Mean Girls aj Miss Congeniality len hrušková voda. Vrele odporúčam, hlavne milovníkom paródií, čierneho humoru a satiry. Od začiatku do konca vám krásky z amerického malomesta naservírujú dostatok prekvapivých zvratov aj dobrej zábavy, ktorá sa síce dala nakrútiť aj o štipku lepšie, no stále si zaslúži plný počet už len preto, že niekto mal "gule" takto rýpnuť do najväčšieho sna amerických tínedžeriek. Vedľa misskovskej dejovej línie stoja za všetky drobné hlavne mamička Annette s kamoškou Lorettou. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kirsten Dunst, Brittany Murphy, Denise Richards a Amy Adams v komédii o súťaži krásy. A ide to tvrdo proti očakávaniam. Výborná, politicky nekorektná a nezaslúžene zabudnutá čiernohumorná satira. Rád by som videl výraz americkej diváčky, ktorá to pozerala s očakávaním niečoho v štýle Miss Špeciálny agent :) 8/10 ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Satira jak prase, která paroduje snad vše typicky americké, co ji přijde pod ruku. Kirsten Dunst,Brittany Murphy a hlavně Amy Adams jsou neskutečně vynikající v rolích vypatlaných najivek. Nelze než doporučit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O pekné tváričky tu v skutku nieje núdza. Najkrajšia je opäť neprekvapivo Amy Adams, ktorá je tu neuveriteľne rozkošná. Čierna komédia pre tých, ktorým lezie sterilné vyhlasovanie kráľovien krásy krkom. Sú mladé, krásne, (hlúpe) a všetky by sa chceli stať kráľovnami krásy zapadákova v Minnesote. K tomu je ale potrebné mať ešte niečo navyše. Tak tento film ma rozhodne nezaujal. A veľkú vinu na tom má forma, ktorou je natočený. Skrátka ma tvorcovia svojím rozprávaním vôbec nedokázali vtiahnuť do deja, takže som sa často dosť nudil. Scenár je splácaný zo spleti nekonzistentných scén. Vlastne som dal jednu hviezdičku len za to, že v ňom hrá kopec kvalitných herečiek a preto aspoň po hereckej stránke to ujde. A k ich úcte nedávam Odpad! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo může používat krásu jako vražednou zbraň, tak Denisa Richardsová. Film jsem viděl poprvé před pěti lety a až teprve teď jsem se vzpamatoval natolik, abych dokázal napsat komentář. Soutěžit v kráse je podle mě pěkná ujetost, takže satirickému direktu do americké pýchy čtyřikrát hurá. Patrně historicky poslední spolupráce mezi USA a Německem. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Ač není v ničem výjimečný, tenhle film stojí za to vidět už jen z toho důvodu, že se jedná o báječnou sociologickou sondu prezentující obecenstvu esenci amerického mimoňského buranství. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Parodie na stupidní americké soutěže krásy. Vystihuje všechny kýčovitosti, které k nim patří - přiblblé dovednostní soutěže, řeči o světovém míru, opěvování Ježíše, oslavování Ameriky nebo hraní si na Matku Terezu. Ukazuje, jak je to celé trapné a pokrytecké. Bohužel jsem neměl nejmenší důvod se smát. Takže nakonec asi to nejlepší z filmu byla hudba, která se ale k ději moc nehodila. A neměl bych zapomenout na Kirsten Dunst, film je zapomenutelný, ona snad ne. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

keď som v televízii zazrel upútavky na tento film, pomyslel som si "no zbohom, ďalšia trápna americká tínejdžrovská komédia" - zašiel som však pre istotu sem - na čsfd a urobil som dobre, pretože som na moje prekvapenie prečítal celkom priaznivé kritiky a rozhodol som sa, že si to teda overím na vlastnú päsť - a nastalo moje prekvapenie číslo 2 - skoro 100 minút pri sledovaní tohto filmu nebolo vôbec márnením času, pretože som zhliadol nečakane podarenú a vtipnú sebairóniu, paródiu a sarkastickú komédiu na všetky tínedžerské filmy, na americký sen, na americky typické súťaže krásy a na americky typickú malomeštiackosť. účinkovanie krásnych denise richards, kirsten dunst a najmä brittany murphy bolo ďalším plus. jedným slovom - podarená zábava, popri simpsonovcoch asi druhý najväčší sebaironickokritický pohľad američanov na samých seba ()

Reklama

Reklama