Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mount Rose, Minessota. Malé městečko ztracené uprostřed Ameriky je ale něčím vyjímečné. Každý rok se zde pořádá soutěž o nejkrásnější "náctiletou" slečnu. A právě letos to bude obzvlášť napínavé, největší šance mají Amber Atkinsová (Kirsten Dunst) a proti ní, dcera samotné pořadatelky Becky Ann Leemanová (Denise Richards). A to by bylo, aby maminka (Kirstie Alley) své dceři kapku nepomohla.... Film ze zákulisí soutěže krásy, kde intriky, podvody i pokusy o vraždu jsou na denním pořádku. V hlavních rolích 8 krásných dívek, porota a televizní štáb, který celou taškařici filmuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

castor 

všechny recenze uživatele

„Jeho nábytek je falešný jako moje orgasmy!“ Pro jedny nedoceněná maloměstská satira, pro druhé buranský průměr, u kterého neměli moc důvodů se smát. Stojím někde uprostřed, nicméně v letošní soutěži krásy si to rozdají nastupující hvězdy a hvězdičky Amy Adams (její debut) nebo Brittany Murphy, ovšem za největší favoritky platí mrtvoly odpovědně krášlící a z chudých poměrů pocházející Kirsten Dunst a namyšlená dcera samotné pořadatelky klání Denise Richards, která si zkaženou středoškolačku střihla už v Nebezpečných hrách. A právě matinka Kirstie Alley se pokusí s pořadím lehce zamíchat… Tvůrci podobné typy soutěží nešetří, do absurdity tohohle fenoménu se solidně strefují, ale jejich pitva soutěže i maloměsta je vtipná jenom zřídka. I forma interview, kdy se postavy předvádějí před kamerou, je úderná jen v některých případech. Herci jsou velmi dobří, vede zřejmě roztomilá Dunst, která v té době poměrně úspěšně zvládala herecký přechod do dospělosti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Americko německá koprodukce sice vzbuzuje většinou celkem oprávněné obavy, tady ale vyšla. Film je drsný, vtipný a sarkasticky komentující posedlost uspět v obskurních soutěžích krásy. Jasně, že po počátečních nezdarech vyhraje Popelka, ale jinak, než divák čeká. Hodně ironická komedie s velkou nadsázkou /21. 2. 2011/ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Lona Williams .. Zatraceně trefný scénář, který se otírá o jedny z nejzásadnějších maloměstských stereotypů - zejména středoškolské soutěže krásy a komplexní důsledky pro celou komunitu. Kirsten Dunst ve své první výraznější roli a třeba říct, že z mého pohledu mi to byla nejsympatičtější role. Neméně kvalitně, v roli naivní husičky, září začínající Amy Adams. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Júj, taká čierna komédia, až sa to nepatrí! Bezkonkurenčný líder medzi podobnými srandičkami o misskách a pubertiačkach. V porovnaní s touto lahôdkou sú Mean Girls aj Miss Congeniality len hrušková voda. Vrele odporúčam, hlavne milovníkom paródií, čierneho humoru a satiry. Od začiatku do konca vám krásky z amerického malomesta naservírujú dostatok prekvapivých zvratov aj dobrej zábavy, ktorá sa síce dala nakrútiť aj o štipku lepšie, no stále si zaslúži plný počet už len preto, že niekto mal "gule" takto rýpnuť do najväčšieho sna amerických tínedžeriek. Vedľa misskovskej dejovej línie stoja za všetky drobné hlavne mamička Annette s kamoškou Lorettou. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Buďte hrdé, že jste Američanky. Kupujte jen americké věci!" :o) Tak dobře jsem se nepobavil na americký účet snad od filmového South Parku. Mazaný pseudodokument o provinční volbě královny krásy, kde před kamerou defilují vylízané nanynky s gypsovými úsměvy a vyjadřují se k samým závažným věcem. Ten film je ve skutečnosti bajkou o principech americké demokracie, založené na prázdných frázích, halících mocenské elitářství. Kirstie Alleyová ve špičkové komediální formě! 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Amy Adams v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1999 na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. (BMW12)
  • Původně se měl film jmenovat "Dairy Queens". (Pumiiix)

Reklama

Reklama