Reklama

Reklama

Siete dólares al rojo

  • Španělsko 7 dólares al rojo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Johnny Ashley se vrací po dlouhé době domů na farmu, kterou mezitím vyplenili banditi v čele s Jackem, zabili jeho ženu a unesli dvouletého syna. Johnny přísahá pomstu a vydává se zjistit, zda jeho syn žije, či nikoliv. Stává se neúprosným mstitelem bezpráví na Divokém západě... (pebe73)

Recenze (7)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný spaghetti western v intencích poloviny 60. let, příběh (otec - syn) do značné míry podobný soudobé západoněmecké béčkové produkci, zde jen okořeněný naturalističtějšími scénami pěstních soubojů. Španělský herec Fernando Sancho je imanentně skvělý bandita (tentokrát kromě peněz krade i dítě, kterému zabije matku), ale ostatní herci se chovají toporně, jak je obvyklé v béčkových eurowesternech, bohužel ani hudba není dobrá. A Anthony Steffen mi nikdy neseděl... Znalci spaghetti si jistě povšimnou pohledné rudovlasé Loredany Nusciak, kterou známe jako nevěstku z Djanga. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ach, to bylo bezduché. Námět otce a syna je sice zajímavý, ale nijak nerozvedený. Vím, že to není psychologický film, ale přece jen nějakou interakci po prozrazení toho strašného tajemství (které by i chovanci Bohnic mělo po těch letech dojít samo) bych ocenil. Takhle je to celé zazděné. Typický western o pomstě trvající přes deset let, kde stárne hrdina (mimochodem nijak charismatický a navíc malý - oproti většině postav je prďola), ale ne vůdce banditů, se všemi klišé, co znalce podobných westernů napadnou, včetně závěrečné bitky ve stáji. Proč vždy tam? Celkově ale tupé a bez nápadu, s vršením se zlotřilostí banditů a Jerryho. Ke komu se přidáš, takový budeš. Technické zpracování je rovněž zklamáním - unáhlené střihy, často přes osu, jsou k uzoufání. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Klasický Steffen s malým kloboukem a rychlým koltem. První půlka má potenciál, ale druhá je totálně zabitá, až na posledních cca deset minut, ty jsou dobré. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Westerny v  60. rokoch zazili ciru inflaciu, tocilo sa vyse 100 filmov rocne a  najvacsim klise sa stala kradez koni. Tuna aspon ide o vykradnutie ranca a unos syna. No rezisersky je to cira rutina, o hereckych vykonoch sa tu neda  bavit, reziser Cardone ani nezohnal nejake slavnejsie meno, vsetko vskutku tuctovi priemerni herci. 40 % ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní originální námět a za mě nejlepší nejprofesionálněji natočený snímek režiséra. Mohlo to být i poutavější, kdyby Steffen nebyl obvykle dřevěný, což je zrovna v tomto filmu na obtíž a ubírá mu na působivosti. Zaujme sympatická Lorenda Nusciak, ano opět jako barmanka. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Plné tři si to nejspíš nezaslouží, ale s ohledem na to, že to vzniklo ještě v relativním mládí žánru, tak budu milosrdný. Spoustu chyb to nemá vychytaných a je vidět, že se s tím režisér ještě neuměl sžít. Některé prvky naprosto ztrácí svůj efekt a působí prvoplánově (třeba to obloha a déšt v závěrečné scéně). Stavět dramatizaci postav na špatných hercích (kromě Sancha, který táhne celý film) také nebylo moudré. ()

clint123 

všechny recenze uživatele

Kvalitný spaghetti western v hlavnej úlohe s Anthony Steffenom alias Johnny, ktorý sa vydá na cestu pomsty za smrť svojej manželky a unesenie svojho syna banditom Sanchom. Výborný dej, kvalitná výprava, dobrá hudba, sugestívny koniec. Výborné!!! ()

Reklama

Reklama