Reklama

Reklama

Ošklivé kačátko

  • USA Ugly Duckling
Animovaný / Komedie / Rodinný / Krátkometrážní
USA, 1939, 9 min

Režie:

Jack Cutting

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Obsahy(1)

Na motívy knižnej predlohy Hansa Christiana Andersena vznikol v dielne Walta Disneya, jeden z najznámejších rozprávkových príbehov, o tom ako sa škaredé kačiatko musí cez úskalia zaradiť do zvieracieho života a nájsť si tam svoje miesto a skutočný pôvod. Tento krátkometrážny film sa dá vzhliadnuť na DVD vydaní „Walt Disney“ Najkrásnejšie klasické príbehy 2. (T2)

(více)

Recenze (16)

T2 

všechny recenze uživatele

Škaredé kačiatko pod producentskou tvorbou Walta Disneya je precíznou prácou tej doby, ako zvieracie dorozumievanie v tej dobe stačilo aj obyčajné kvákanie a nie ľudské hlasy ako sú preferované v dnešnej dobe. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Příjemný kraťas, který i za necelých devět minut dokáže dojmout příběhem a animací víc jak leckterý moderní animák a je úplně fuk, že už vyprávěnku o ošklivém káčátku znáte na deset způsobů. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zprvu smutný andersenovský příběh o malém zatoulaném "káčátku", který v duchu (téměř) všech pohádek končí šťastně. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Je to vážně z roku 1939. To klobouk dolů. Víte, vždycky si říkám, proč jsem se narodila zrovna do této doby a vím, že kdybych měla na výběr, volila bych dalekou budoucnost, kdy už technika bude na maximální úrovni a tak dále. Když ale vidím, že lidé byli tvořiví a šikovní i v tak, pro mě, dávné minulosti, vhání mi to slzy do očí a nutí mě se zamyslet. Opravdu krásný animátoský počin. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Walt Disney mel vzdy animaci nadhernou, pohyby zviratek v tomto kratkometraznim filmu jsou ale propracovane do jedineho detailu. K tomu pak krasny pribeh Christiana Andersena, ktery dokaze dojmout. Skvela prace! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

75. a zároveň posledný diel zo série Silly Symphony - a musím povedať, že najvydarenejší. Dojímavý, vtipný a po animátorskej stránke veľmi sofistikovaný kraťas. 95% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Vydařená disneyovská adaptace slavné Andersenovy pohádky, osobitý přístup tvůrců ale zařídil, že jsem ke "káčátku" chvílemi cítila nesympatie. Neměla bych mu spíš fandit a mít radost, když najde někoho sobě rovného? A já jsem si říkala: To se ti to troubí, ty potvoro mstivá. A to nepovažuju za dobrou vizitku pro dětský film. Přesto (nebo právě proto): 60% ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem najednou dostala takovou chuť pustit si něco milého kresleného 😅. Pro mě je Ošklivé káčátko jedna z nejkrásnějších a nejmilejších pohádek a krásná animace z ní dělá skvělou podívanou i pro dospělé a hlavně krásnou vzpomínku na dětství a staré Disneyho kreslené pohádky. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Walt Disney nás vždy dokázal okouzlit. Aby nás dojali, potřebovali lidé miliony dolarů a zámožné prostředky, tohle to dokazuje za 10 minut s rozpočtem, který nestojí ani za řeč. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Průšvih ovšem je, když jste v mládí ošklivý(á), zato v pozdějším věku mnohem víc. V tomto ohledu se mnou pohádka sehrála nepěknou komedii. Ovšem vzpomínám na ni rád. A tak navzdory tomu, že jsem se nevyvinul v krásného labuťáka dávám za 5*. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 4/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama