Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

joehot 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hudební film (tím nemyslím muzikál!).. Rock & Metal mám v krvi, což znamená první hvězdu. Druhá hvězda je za pohodovou atmosféru a upřímnost. Drogy a metal? Jistě! Věrnost? Ni náhodou! Tohle není pohádka o americkém snu, i když to tak na první pohled vypadá.. Třetí hvězda za obsazení - Mark Wahlberk se snaží, co může a vytváří tak jeden z nejpřesvědčivějších výkonů, Jennifer Aniston je tu překrásná a na kytaru tu hraje (a píva chlastá rovnou po dvou) sám král kytary (a flažolet především!) Zakk Wylde.. No a čtvrtá hvězda je za konec v podobě dospění a Colorful a romantiky.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz priemerný, ničím výnimočný, ničím neoslovujúci film o mladom rockerovi. Slečnu Aniston som nikdy príliš nevnímal, za to Mark má moje sympatie a môžem si pripočítať na konto ďalšie dielko, kde "hrá"/hrá? Nie, bez srandy. Jeho výkon nikdy nebol oskarový, ale tu sa ukázal len a len v dobrom svetle. Už len z toho dôvodu pod 3 * nejdem. Proti muzike nemám najmenšiu výtku. ()

Reklama

Slaava 

všechny recenze uživatele

skutečný příběh inspirovaný personálními problémy americké kapely Judas Priest na začátku devadesátých let minulého století. za zmínku stojí vědět to, že role členů kapely Steel Dragon zahráli skuteční muzikanti, třeba Zakk Wylde (blonďák - sólová kytara) známý především z působení v doprovodné skupině Ozzyho Osbournea (snad sem to dobře vyskloňoval :-), nebo z Black Label Society ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě totálně srdcový film. Poprvé jsem ho viděl někdy v patnácti a od té doby asi desetkrát. I když jsem si ho pustil teď po hrozně dlouhé době, tak mě pořád bavil stejně. Můžeme diskutovat o tom, že Wahlberg nebyl dobrá volba, ale já mu to nadšení a posedlost oblíbenou kapelou, o které ví úplně všechno, prostě věřil. Příběh je samozřejmě stokrát ohraná pohádka o splnění snu a o vzestupu a pádu a o hledání sebe sama, ale to vůbec nevadí. Jsou tu i nesmyslnosti jako přeřvání zpěváka, který má mikrofon - no a co? Kdo by to někdy nechtěl na koncertě udělat? Muzika je jednoduše skvělá, Steel Dragon na živejch koncertech, který vypadají sakra dobře, válej. Potěší i přítomnost mnoha skutečných muzikantů - Zakk Wylde, Jason Bonham, Jeff Pilson, Myles Kennedy, Ralph Saenz (dnes Michael Starr ze Steel Panther) a další. Prostě jeden z nejlepších filmů o rockový muzice, co byl udělanej. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Tvoja práca je prežívať to, o čom iní snívajú. Tak sa s tým neser a rob to na plné pecky!" Druhé veľké prekvapenie s Markom W. v dvoch dňoch v podobe nijak zvlášť sofistikovaného, zato o to príjemnejšieho príbehu o úspechu v showbiznise, sláve, jej chuti i prázdnote, a predovšetkým o rockovej scéne 80. rokov. ____ Z filmu neprekvapivo vyplýva, že najväčší problém, ktorý človek má, keď dosiahne úrovne skutočnej hviezdy, sprevádzanej nehoráznym bohatstvom a bohapustým hedonizmom, je monogamia. Chudobný muž si s jedinou ženou musí vystačiť a byť spokojný, veď čo by viac mohol chcieť, pre bohatého (zvlášť hriešne bohatého, odolávajúceho pocitu, "že ťa všetci naokolo chcú ošukať") je však záväzok vernosti hroznou záťažou. Jemne moralizujúci, "správny" záver potom naladí uspokojivú katarziu a materiál na zamyslenie, ukazujúc že to, čo si nájdeš ako chudobný, je asi predsa len skutočnejšie a hodnotnejšie, než povrchný svet veľkých peňazí a výstrelkov. Človek sa predsa len presýti všetkého, tak prečo nie žien ? Síce sa to ťažko chápe z pozície frustrovaných chudákov, ale zmysel to dáva ___ Potom tu bola ešte tá otázka tvorivosti, hm, no nikdy som teda nemal pocit, že by ju veľké kapely a umelci nemohli vybiť, prinajhoršom aj v inom projekte... skôr naopak, iba priemerné kapely skladajú a hrajú celý život to isté - čo ostatne aj fanúšikov časom omrzí. Ani 80. roky neboli večné...___ Film drží predovšetkým výborný hudobný podkres plný klasických rockových vypaľovačiek (doplnkovú hudbu zložil Trevor Rabin, sám pôvodne uznávaný gitarista viacerých skupín, naposledy Yes) a talentovaným speváckym prejavom Markyho Marka, prekvapivým v inom žánri než ho preslávil.____ Stále znovu mi pri tom všetkom napádalo, aký to musí byť pocit, keď človek na pódiu jediným pohybom či slovom ovláda emócie obrovských davov ľudí, ktorí ho jednoducho zbožňujú. Musí to byť sila, akú iní umelci nikdy nespoznajú. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • ANACHRONISMUS: Během zkoušky skupiny Blood Pollution má jeden z jejích členů na sobě tričko Metallicy, které ale bylo vyrobeno až v 90. letech. (liquido26)
  • Střecha použitá pro tiskovku, na které Steel Dragon oficiálně ohlašují Izzyho jako svého nového zpěváka je stejnou střechou, na které se odehrávala tisková konference a párty ve snímku o jiné fiktivní metalové skupině - This is Spinal Tap. (liquido26)

Reklama

Reklama