Reklama

Reklama

Tulpan

Trailer

Obsahy(1)

Asa má už sice po vojně, ale jeho krásná námořnická uniforma je rozhodně to nejlepší, co si na sebe může vzít, než se vypraví na námluvy za rodinou spanilé Tulpan. Mladík žije se sestrou, jejím manželem a jejich dětmi tradičním kočovným životem. Očekává se od něj, že se osamostatní, pořídí si vlastní jurtu a stádo a začne hospodařit na svém. Nejdřív se ale musí oženit. Svobodných dívek je v okolí velmi málo, a tak je návštěva Tulpaniny jurty velice důležitá. Dohazovač navíc tvrdí, že Tulpan je pro Asu ideální. Po zdvořilostním rozhovoru s rodiči dívky se nebohý Asa dozví, že si ho Tulpan nechce vzít kvůli jeho odstávajícím a poněkud větším uším. Mladík se ale nevzdává a dál sní o životě, který se mu uprostřed rozlehlé stepi možná nepodaří prožít tak úplně podle vlastních představ. Půvabný film nabízí kromě úsměvného příběhu nádherné exotické záběry kazašské stepi, po níž se Asa a jeho kamarád dohazovač prohánějí v podivném vozidle oblepeném obrázky obnažených dam. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Hrají

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Český herecký úspěch v Karlových Varech

Český herecký úspěch v Karlových Varech

13.07.2008

Přestože si nejnovější režijní počin Michaely Pavlátové Děti noci samotný cenu neodnesl, hlavní herečtí představitelé filmu Martha Issová a Jiří Mádl doslova ovládli podium velkého sálu hotelu… (více)

Reklama

Reklama