Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No docela jsem čuměl, jak režisér se s ničím nesral a po hlavě skočil do tohohle filmu s akcí, která se na začátku přežene jak vítr a pak se přižítí samotný Steven, který jako uragán umlátí svým aikidem docela rázně pár rádobybojovníků, jenže proti umění slavného Stevena to prostě nemá a tak všichni dopadnou pěkně na prdel. Parádní akce, která nenudí, a že k v tom hraje Steven Seagal jen dokazuje, že jeho jméno opět začíná mít zvuk a opět si ho začínám všímat, protože tenhle film je i když po příběhové stránce horší jak průměr, tak po té akční naprostá paráda. Steven Seagal dokonce udělá více jak pár pohybů a dokonce i kopne. Takže tuková minulost je nakonec tatam! :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nezáživná seagalovka, v ktorej je fajn aspoň to, že Seagal nemá vedľajšiu, ale hlavnú rolu, nevyzerá úplne najhoršie a občas sa dokonca vyskytne v akcii. Čo sú nalejme si čistého vína tri veci, ktoré v seagalovkách nie vždy bývajú samozrejmosťou. Asi prvý film v mojom živote, na ktorého výrobe sa podieľala Aruba. Aruba! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

FauntLeRoy i Seagal zde potvrzují mírný vzestup formy! I když jsem asi do poloviny filmu netušil, co se děje, proč se to děje a kdo je kdo, díky úvodní snad půlhodinové přestřelce jsem to tak nějak přežil a druhou půlku už jsem sledoval klasickou seagalovskou vybíjenou. A ačkoliv se tu většinou střílí, dočkáme se i několika aikidistických frajeřinek, dokonce i závěrečného (mého oblíbeného) hodu s výkrutem zápěstí. Konečně pěkná ženská v jedné z hlavních rolí, zatímco Luke Goss díky scénáři totálně selhal, nevymění si se Seagalem snad ani jeden výstřel, natož pak ránu pěstí. Rozhodně je toto Stevenův nejlepší filmový kousek za poslední 2 roky a mistr Seagal ho okoření i závěrečným "explozivním" vtípkem. Hodnotím 50%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žoldáci blbosti... :-/ . . . Předpokládám, že nejméně polovina rozpočtu na tuhle volovinu padla na slepáky a jiné třaskavice pro záplavu třeskutých přestřelek o ničem. Vlastně je to celé už v principu o ničem, jen další naprosto rutinní produkt určený jedincům s (de)mentální potřebou se dívat, jak někdo nesmyslně pálí, bije, řeže a žvaní o ničem... . . . Jedna hvězdička tedy jen za některé ty nikterak >zvláštní< efekty a snad i trošku té >choreografie< a rychlého střihu, když už zjevně naši >hrdinové< n e m ů ž o u ... ;-(?) - - - - - (Poprvé viděno 26.8.2008 na dvd, komentář zde jako zbytečný mnohý - 26.8.2008) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Steven sice mírně zhubnul, takže už nezabírá 3/4 obrazu, ale stejně mu musí lézt záporáci až pod ruku, aby na ně moh použít aikido chvat a během vteřiny je ohnutím ruky zneškodnit, pak ještě na starý kolena vypustí pár příšerných hlášek, na dálku si vypomůže samopalem a na konec všechny zachrání, takže typická Seagalovka z posledních let ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Příznivci akčních filmů si pochopitelně mohou připsat libovolný počet hvězdiček, ale já na tohle nemám čas ani nervy, nejde o béčko, tahle podívaná patří někam na konec abecedy....Celkový dojem: 5 % za petardy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spařený buvol Seagal je Sígr! Hrdě nosí elegantní kravaty a několik brad, trousí hluboká moudra, tu a tam někoho zastřelí a mně celou dobu vrtalo hlavou, koho mi připomíná. Mám to! Když si k těm očím v podobě tenkých škvírek a kulaté tvářičce přimyslíte plnovous a pomačkanou kšiltovku, je to tam. Bud Spencer..! Bolestně nezáživný průjem přerušovaný střelbou. Steven se svým aikidem vesměs působí už jen jako starostlivý lékař, který měří pacientovi na zápěstí tep. Jeho závěrečný joke s výbušnou povahou byl tak vtipný, že jej pro jistotu za pár vteřin zopakoval. Ještě teď jsem smíchy roztrhán na kusy a čekám, kdo mě sesbírá.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď jasné, že pokiaľ by sa jednalo o neseagalovký film, bol by film a scenár u mňa úplný prepadák, v porovnaní s poslednými Stevenovymi pokusmi celkom podarené. Škoda, však, že z neho nevyťažili viac, pretože by sa to určite dalo, ale nápad bol super. Potešilo ma aj obsadenie dvoch protivníkov a konečne sa z jeho filmov aspoň zčasti vytratila úplná naivita. Ale LeRoyovi veľkú budúcnosť nemá, to je fakt. Síce potešil vizuálnou stránkou, technickým vybavením, zábery kamier tiež potešili, ale inak obrovské prázdne medzery v celom filme sa nedali prehliadnuť a tiež niektoré logické skoky medzi zábermi boli dosť nepochopiteľné. 50%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má dobrý príbeh o špičkovom žoldnierovi, ktorý pri poslednej akcii prišiel o svojho dobrého priateľa, pričom mu sľúbil, že sa postará o jeho rodinu, ale tá je unesená, aby žoldniera prinútili splniť jednu veľmi náročnú úlohu, oslobodiť syna vplyvného obchodníka zo silno stráženého väzenia. A tak sa žoldnier so svojimi priateľmi rozhodne zachrániť celú túto situáciu a navyše po ňom ide aj agent CIA, pre ktorého naposledy pracoval. Spracovanie je celkom slušné, síce celá zápletka pôsobí pomerne zvláštne a to platí aj o celkovom deji, ale nemám s tým väčší problém. Zaujala ma už celá úvodná fáza a síce potom tempo filmu načas čiastočne upadne, ale zase to vynahradzuje vydarená druhá polovica. Síce to nie je práve typická seagalovka, ale pozerá sa na to dobre. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom dobrá. Čo sa týka osobnej akcie, Seagal tu toho až tak moc nepredvedie, za celú prvú polovicu len raz udrie po hlave, ale potom už len predsa poteší aj nejakým tým slušným chvatom, síce sú opäť horšie zostrihané, ale našťastie prehľadné a Seagala v akcii vidno. Skôr sa tu nájdu rôzne efektné prestrelky a dokonca aj veľkolepé scény plné výbuchov a nejakej tej bojovej techniky, rozpočet samozrejme nebol dostatočný, aby to vyzeralo až tak dobre, ale aj tak sa to pomerne vydarilo. Len škoda, že práve v tej úvodnej veľkolepej akcii Seagal nemá takmer nič, zastrelí troch vojakov a aj to je len opakovaný záber z rôznych uhlov. Najviac sa mi páči celá záverečná dvadsaťminútovka, v ktorej má už Seagal dosť priestoru a zaujal ma hlavne jeho posledný likvidačný chvat. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal je tu stále výborný, zaujímavá Jacqueline Lord, slušní záporáci, tentoraz sú dokonca až dvaja hlavní, ale problém nemám ani s ostatnými postavami. Réžia a technická stránka sú v rámci svojej kategórie mierne nadpriemerné, žiadny zázrak to nie je, ale neurazia. Na Seagalove klasiky to samozrejme nemá a aj v posledných rokoch natočil viacero lepších filmov, ale baví ma aj tento film a to aj po niekoľkých pozretiach. 76% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku koukatelný Seagal v porovnání s jeho dalšími výtvory v posledních několika letech. Alespoň ta akce je tu vcelku koukatelná. Steven nám sice moc aikida skutečně nepředvede, ale toho střílení a výbuchů je tu vcelku slušná porce. Děj je jeden velký nepřehledný bordel, takže tam klady skutečně nebudou. Není to přímo návrat k jeho zlaté éře, ale o jistém zlepšení hovořit můžeme. Hlavním lákadlem však bezesporu zůstává Jacqueline Lord. Skutečně jedna z nejpřitažlivějších (neznámých) hereček, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Steven si alespoň vcelku drží svou muskulaturu a sem tam (aby se neřeklo) někomu zlomí ruku. Avšak před deseti lety to zvládal i bez klipovitého střihu... ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo... Sádlo Seagal versus hlavní hajzl kterej odmítá vzít do ruky zbraň!!! To už bylo trochu moc. Ve své opakované session Seagalovek jsem opravdu našel i kousky které si zaslouží zlepšit hodnocení, ale tenhle mezi ně nepatří. Jak napsal Lacike : akce je tu sice dost, ale je tak hrozně nudná a monotónní, že člověka prostě dřív nebo později otráví no a když je navrch záporák taková trapka co se na nic nezmůže a Seagal tu nemá ani jedinou pamětihodnou hlášku (o bitkách nemluvě) tak moje hodnocení nemůže zůstat jiné než odpadové. Jak jsem napsal v komentáři ke Stínům minulosti, tak rok 2006 byl pro sádelníka opravdu extrémně špatný a tahle matlárna, patlárna to jenom potvrzuje.5% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku ambicióznější Seagalovka z nového tisíciletí, ve které Steven šéfuje týmu žoldáků, aby pomstil smrt svého kamaráda. Válečná akce je zmatená, ale Steven zde ztvárňuje dosti sympatickou postavu natolik, že se film dá označit za poměrně slušný. 40% ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Po sklamaní z posledného Van Damma celkom obstojné. Poteší, že Seagal aj napriek pokročilému veku, nie práve špičkovej fyzickej kondícii a rozbiehajúcej sa hudobnej kariére ešte stále disponuje odleskmi tej aury neohrozeného motherfuckera, ktorému by ste nechceli skrížiť cestu, keď je nasraný, a už vôbec, keď je nasraný na vás. Na samom začiatku každý záber naňho vzbudzoval úsmev na mojej tvári, no keď neskôr rozbíjal hlavou nejakého zloducha toalety, cítil som sa ako 11-ročný fagan pozerajúci s otcom PREPADNUTIE V PACIFIKU. Nostalgia je fajn vec. Kamerové filtre tiež. A keď už sme pri nich, treba dodať, že v porovnaní so spomínaným ZÁSTUPCOM VELITEĽA vizuálna stránka jednoznačne vedie a nasnímanie akčných scén, no... tu v prvom rade aspoň nejaké tie akčné scény sú. A len a len po tie som si do požičovne prišiel. Ale trvám na tom, že než to Seagal zabalí (niežeby o tom zatiaľ niekde padla zmienka), mal by sa dôstojne a veľkolepo rozlúčiť. :) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I DON'T TOUCH A GUN. AND GUNS DON'T TOUCH ME. THAT'S WHY I'M STILL ALIVE." ---------- Čistokrvná nevybočujúca seagalovka, od ktorej keď vieš, čo čakáš, tak to aj presne dostaneš, bez akejkoľvek výnimky a až do poslednej minúty. Či to mnohým s odstupom času stačí je však vec druhá. A aj keď to nebolo zas tak dávno, nostalgia u mňa fungovala a vydupkala si aspoň tie dve hviezdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 9/10/// +výborná akce od střelby po souboje, postavy -mohla být dynamičtější hudba a lepšího obsazení se asi taky jen tak nedočkáme/// Seagal opět ve formě. Výborný film. Dost dobře se na to koukalo, byla to zábava a člověk se nenudí. Seagal je zase machr a všechno zvládne, všem nakope prdel a těm co ne, tak ty rozstřílí na hadry a to někdy dost efektně. Všichni se tady střílí o sto šest a navíc není tady jeden proti druhému, ale soupeřů je víc a o to je to zajímavější. Jen to celé po dějové stránce mohlo být jednodušší (rozuměj, né tak přeplácané a občas zmatečné kdo je vlastně s kým), ale i tak jsou mnohem zhovadilejší scénaře a tento je i napoprvé docela v pohodě. Stevena mám rád, on je dobrej, jen nesmí kápnout na špatný film./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Reklama