Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jada, žena Harlena Bankse, má zlé sny. Bojí se o manžela, který se živí loupežemi, při kterých bere peníze těm, kteří je získali podvody a zločiny, především drogovým dealerům. Přestože ho Jada žádá, aby nikam nechodil, ještě jednou se vypraví vyloupit trezor, přičemž se bude muset utkat s několika muži. Pak se ale rozhodne, že je načase změnit život. Chce si najít normální práci a nechá se najmout jako řidič obrněného vozu, který převáží peníze. A hned při první akci zjišťuje, že padl do pasti... Jeho šéfem je Max Stevens, který se od začátku Jadě nelíbí. Harlen ale do práce nastoupí. Ve voze s ním má jet jistý Bruno, který tvrdí, že zaskakuje za nemocného kolegu. Jakmile jsou ale kufříky s penězi v autě, Bruno spustí střelbu. Rozpoutá se divoká přestřelka a Bruno přiloží Harlenovi pistoli k hlavě: Harlen tedy ujíždí. Všimne si, že opodál stojí nenápadné neoznačené auto, bezpochyby policie, které je ani nezačne pronásledovat. Hlídkové vozy je zato pronásledují velmi usilovně. Nakonec se Harlenovi podaří uprchnout, přestože je zraněný. Stačí ještě zavolat Jadě, že to byla léčka, a omdlí... Najde ho policejní hlídka a je předveden na protidrogové oddělení, jehož šéfem je agent Saunders. Toho zajímá jen to, kam se poděly peníze, které se nikde nenašly. Harlen prohlásí, že si po silném úderu do hlavy nic nepamatuje. Je převezen do věznice, kde ho brzy navštíví Jada. Tvrdí, že ji někdo neustále volá. I neznámý chce vědět, kde jsou peníze. Zanedlouho se ve vězení objeví i Bruno, kterého Harlen zanechal omráčeného ve voze. S použitím násilí se od něj Harlen dozví, kdo jsou Stevensovi kumpáni: Garrett, Vincent a Taggart. Bruno mu také prozradí, že Max není mrtvý, což mu při výslechu tvrdil Saunders... Harlen upozorní spoluvězně Ice Koola, že se na něj chystá gang Mexičanů, a zachrání mu tím život. Chce za to jediné: aby mu Ice pomohl na svobodu. Ten souhlasí. S pomocí kamaráda, který přiletí s vrtulníkem, se jim to může podařit... (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V bahně seagalovské produkce posledních let lehké osvěžení alespoň pokud jde o akční scény bez bojových umění - viz honička s pancéřovou károu. Jinak se obávám, že všechno zůstalo tak nějak při starém. Prapodivná kamera a opakování týchž záběrů v různých místech filmu, slaboduchý a i tak děravý scénář, tyto evergreeny filmů kdysi mocného Seagala jsou tu opět. Jo a husto-niga-rapper samozřejmě, abych nezapomněl. S láskou vzpomínám i na poněkud podivného Glimmer Mana...aspoň že tu není velké ekologické poselství. Bohužel i tak nemůžu dát víc než 20%...a videokazeta s Přepadením V Pacifiku je 150 kiláků ode mě, nééééé:)) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nepoznám nikoho s menom ´seriem ťa´.“ Či už je Steven Seagal unavený alebo jeho fanúšikovia zomreli alebo mu kariéru naozaj zničilo FBI, faktom je, že na jeho video filmy sa dá pozerať len s privretým okom a so spomienkou na časy, kedy bol kuchárom Casey "Kurva" Rybackom a ráznym policajtom Nicom. Problém s video filmami (nielen Stevenovými) je už v rozpočte. A keďže seagalovky stoja (vždy stáli) na akcii, je smutné pozerať sa na akciu za málo peňazí. DNES ZOMRIEŠ! nie je až taký otrasný film, ako bol Van Dammeov bratislavský TEROR VO VLAKU (2002) – ale nemá k nemu ďaleko. Predovšetkým kvôli mátožnému Seagalovi, na ktorého sa nedá pozerať. Ak si k tomu prirátame kuriózne videoklipové scény, akciu skôr smiešnu ako uchádzajúcu a trápneho Afroameričana ako verného spolubojovníka (kde je starý dobrý Keenen Ivory Wayans? Alebo aspoň DMX!)... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dojmy hodně rozporuplné! Rozpočet filmu je rozhodně vidět, FauntLeRoy připravil řadu docela slušných výbuchů a úvodní automobilová honička je svižná a vkusně obtěžkaná zdařilými karamboly. Steven Seagal si tento film viditelně užívá, dokonce občas zahláškuje a vyrobí jednu dvě vtipné scény. Na první pohled se hýbe stále dobře, otázkou ale je, proč je většina soubojů točena v černočerné tmě a to je ještě Seagal(?) zabírán zezadu, resp. pod podivnými a zvláště stříhanými úhly. Jedná se v bitkách skutečně o mistra Seagala?? Bojové scény, ve kterých si jsem Stevenovou přítomností jist, se skládají z jednoho dvou úderů při statickém držení těla, takže pozor! Samotný příběh je pak chaoticky poskládaný, nelogický a táhne se jako sliz. Rozhodně ale nejlepší Seagalův kousek z poslední doby (proto i můj klasický koment, tentokrát žádné vtípky). ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy Stevena Seagala můžeme rozdělit na dvě skupiny. Špatné a hrozné. Tento bohužel patří do druhé kategorie. Když na scénu chodil sám Seagal, tak jsem si ho alespoň vážil. Jenže tady za sebe posílá svého dvojníka a myslí si, že to při pohledu na jeho záda nepoznáme. Je to fak hovado. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 3.9/10] | me: Škoda, .... tučný Seagal v nudnej prehnanej záležitosti, ktorá sa už nepodobá na kvalitné Seagalovky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslím, že týmto filmom by Seagalko kľudne mohol zavesiť herectvo na klinec. Nie preto, že to bolo také zlé, ale aby svoju hereckú kariéru slušne zakončil napríklad takýmto filmíkom. Možno mu trochu nadŕžam a to bude asi tým, že mne osobne tento herec veľmi prirástol k srdcu(určite nie svojimi hereckými výkonmi), ale vzhľadom na jeho predchádzajúce pokusy veľmi podarený film! Myslím, že si každý všimne, že sa Steven konečne dostal do trochu lepšej formy, nepotrebuje ani dlhé kabáty a na svoje shaolin-chmaty dokonca ani efekty. Príbeh priehľadný a obohraný, myslím, že už by mohli pre Stevena vymyslieť aj lepší scenár a dosadiť ho do inej, než klasickej dobrodinskej role a potom by to hádam konečne malo ten správny spád. Ale za Seagala to stálo. 55%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Stevenom Seagalom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o mužovi, ktorý okráda bohatých a peniaze dáva na charitu, no s týmto nelegálnym spôsobom života chce už skončiť a tak prijme prácu šoféra pancierového vozidla na prevoz peňazí. Lenže pri akcii je zradený a skončí vo väzení, ale keďže sa mu podarilo ukryť peniaze, idú po ňom všetci a on sa rozhodne urobiť všetko preto, aby ich dostal a konečne to celé zastavil. Spracovanie je celkom slušné, dej je rozdelený na viaceré odlišné fázy, úvod, dlhá časť vo väzení a následné postupné hľadanie jednotlivých zločincov, síce sa v každej nájde aj pár scén, bez ktorých by som sa kľudne obišiel, prípadne viacero prvkov vyradil, napríklad línia s čestnou policajtkou, podobne aj manželkine sny mi prídu trochu nadbytočné a ani to spojenie s väzňom nie je práve najideálnejšie, ale väčšinu času sa na to pozerá dobre a je to v rámci žánru obstojná zábava. Akcie je tu dosť a nie je zlá, ale ani z nej nemám práve najlepšie pocity. Je celkom slušne natočená a v dobre zvolených prostrediach, ale hlavným problémom sú súboje. Pri filmoch so Seagalom sa samozrejme najviac teším práve na ne, lenže prakticky všetky dlhšie kompletne predvedie dablér, čo pre mňa nemá žiadnu hodnotu. Sám sa až na jednu výnimku zúčastní jedine rýchlych zneškodnení protivníkov pomocou jedného, dvoch chvatov a tak aspoň toto poteší, ale chcel by som tie pravé súboje. A okrem toho sa tu nájde aj pár obstojných prestreliek, prípadne dobrá automobilová naháňačka. Najviac sa mi páčia zneškodnenia protivníkov vo väzení. Herecké obsadenie je iba priemerné, Steven Seagal je stále výborný, len škoda tých súbojov, jeho partner Treach ma moc nebavil, záporáci sú takí zvláštni, že ani neviem, čo si mám o nich myslieť, výrazné vedľajšie postavy ma tiež moc nebavili a tak jediným plusom sú ešte Randy Couture v minimálnej úlohe a krátka účasť Chloë Moretz. Réžia a technická stránka sú v rámci tohto typu filmu miernym nadpriemerom, slušná vizuálna stránka, lokácie a podobne, len tá občasná raperská atmosféra je opäť zbytočná. Najväčším problémom sú bezpochyby tie súboje dabléra, ktoré dosť kazia dojem, ale inak si v rámci možností nemôžem moc sťažovať. Dnes zomrieš je obstojná akčná zábava, ale Seagal má aj v poslednej slabšej dobe na svojom konte aj lepšie filmy. A nerozumiem, prečo sú až dve verzie tohto filmu, v našej distribúcii je len skrátená verzia a chýba v nej niekoľko zaujímavých scén a úmrtí a navyše má omnoho horší strih, takže viac sa oplatí pozrieť určite tá zahraničná. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 72%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase jakž takž solidní akční béčko. Nejvíce paradoxně překvapil ten, od koho jsem to čekal nejménně. Steven předvádí v několika záběrech, že se pořád ještě ohánět umí a troufám si tvrdit, že kdyby se našel někdo, kdo by ho byl schopen dostat zpět do světa akčního A filmu a přisolit k němu nějakého pořádného scénáristu a kameramana, nemusel by výsledek dopadnout zase tak špatně. Ano, nenápadně naznačuji Under Siege 3. Seagal na to pořád má. Pokud si udrží svoji váhu, nevidím v tom problém. V jeho nejnovějším akčňáku sice akce není tolik, ale je mnohem přehlednější a lépe natočená, než v předešlých několika kouscích. Scénář samozřejmě o ničem a nuda je, to je nesporné. Honička s obrněným vozem je však překvapivě poměrně působivá a hlavně! Seagal zase láme ruce! B jak vystřižené. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Dnes zomrieš!". No veru som aj skoro umrel. Od nudy. Ako Stevenovi Seagalovi pribúdajú roky a kilá, tak jeho filmy klesajú na kvalite. Nikdy nepatril ku hollywoodskej špičke, ale veci, ktoré natočil pred rokom 2000 mali aspoň akú takú úroveň. Avšak teraz to s ním ide dole vodou. Produkuje jeden nízkorozpočtový brak za druhým. Presne taký je aj tento akčný film. Nezaujímavý, nelogický scenár, veľmi slabí herci, hlúpe dialógy, lacná televízna kamera. Ani bojové kreácie stranúceho, obtlstlého Seagala už dávno nie sú to čo bývali. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdo sakra seš? Co třeba Miss Amerika? Na opakovaný shlédnutí kupodivu přijatelná Seagalovka která je dostatečně zábavně špatná aby nenudila a je nacpaná spoustou luxusních hlášek a situací. Nejvíc mě dostalo když se na Steva chystá nastoupit ten týpek co předvádí různý bojový kreace a vy čekáte nějakou tu bitku a Sádelník jenom vytáhne bouchačku a z lakonickým výrazem ho odstřelí. To mě fakt pobavilo, jinak teda pochybuji, že zdrhnout z lapáku je tak jednoduchý jak je to prezentováno v tomhle filmu a taky by mě zajímalo co sakra je a kde je tam ta tocha mystické pomoci jak se píše ve zdejším tradičně vyjetém oficiálním textu distributora... Každopádně vyjebat se Seagalem se nevyplácí a brzo na to přijde i skvadra nevýrazných záporáků v tomto filmu, což je asi jeho největší slabinou, protože kdyby tu byl aspoň nějakej pořádnej bezcharakterák kterýmu člověk přeje bolestivou smrt, tak to mohlo dopadnout ještě líp. Každopádně nevím jestli to souvisí z měknutím mého mozku nebo nástupem stařecké demence, ale některé ty Seagalovky mi opravdu viděné dnešní optikou a porovnané z posledními megahity velkého sádla, tak špatné nepřijdou. Hlavně když se člověk od srdce zasměje a smích přeci prodlužuje život, víme? 35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pominu-li takové detaily, že při každé rvačce je Seagal snímán zezadu, takže mu není vidět do obličeje. Nutně se mi tedy dost vkrádá myšlenka jestli ve všech scénách kdy se má Steven Seagal hýbat, je to opravdu on a ne dablér. Upřímně na mě totiž jeho zavalitější postava nepůsobí zrovna přesvědčivým dojmem. Dokonce i hlášek trousí tentokráte Steven méně než je u něj zvykem. Postava jeho přítelkyně je naprosto zbytečná. Něco se jí pořád zdá, ale já nevím jaký to má v tom filmu význam. PS: Policajti nosí odznak na krku aby bylo hezky vidět že jsou to opravdu policajti. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 3/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +možná zaujme střih, a snad i hudba -jinak je všchno docela špatně/// Hmm, málem jsem u filmu dnes zemřel! Nudou !! Jak výstižný to název. Po delší době jsem si půjčil segalovku a moc mě nenadchla. Třebas když ji srovnám s nedávno viděným Van Dammovím filmem Probuzená smrt, tak je snad ve všech bodech slabší. Předně slabší technické zpracování. Přestože se dočkáme pár výbuchů a něco málo akce, tak je to pořád málo. K dobru lze přičíst pár zlámaných kostí a fakt, že jsem se celou dobu sledování strefoval do Segala a jeho pupku "pod těmi vraty se neprotáhne, bude to muset obejít :-))´" No a co mi vadí nejvíce, tak asi zápletka. Tentokrát ho šoupnou do lochu a to ho asi děsně nasere, jen to na jeho tváři není moc poznat. Příště mu zabijou křečka a on jim za to rozbije držku. :-)) No nic, ještě má Seagal u mě dalších 5 pokusů (rozuměj, novějších filmů), tak třebas to jednou zase výjde./// Celkem 42%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednu hviezdičku dávam Seagalovi za to, že ho to ešte stále neprestalo baviť. Obdivuhodná výdrž....alebo snáď nedostatok sebareflexie? To nech každý posúdi sám :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film je krátkej, má jednoduchej příběh, přiměřené množství akce a docela i dobré hlášky Seagala s Anthony Crissem. Některé postavy mě moc nebaví, celkově film působí jak laciná gangsterka, ale přesto se na to dá dívat. 78% = **** ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hodně sem se pobavil nad tim jak je to hloupé, ale na druhou stranu sem se nenudil a film nabídne hodně céčkové akce. Honička v obrněném voze byla asi nejlepší. Vtipný soundtrack. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Steven spomína na svoj comback, ked sa vrátil do kín filmami SMRTEĽNÝ ZÁSAH a NA POKRAJI SMRTI. Dnes zomrieš má takpovediac ambiciózny scenár (buddy nádych, hneď niekoľko prostredí, pomerne veľa postáv), ale prevedenie je podstatne slabšie. Stevenov dublér má prehnane veľa priestoru, aj preto sú bitky slabé a veľa sa strieľa. Film má prestrelkám a naháňačkám spád, ale stále je to slabo natočená zlátanina... ()

Reklama

Reklama