Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ročník 1991 právě odmaturoval. Koná se slavnostní předávání výsledků zkoušek. Student Michael Corben ke svému zděšení zjišťuje, že profesorka Groberová ho nenechala projít z francouzštiny. Otec je sice silně rozezlen, ale nakonec svolí, aby jel Michael s klubem francouzštiny, který vede právě paní Gruberová, na prázdniny do Francie. V té době CIA ztrácí svého vynikajícího agenta Bladea, jehož v Evropě zabili, protože toho příliš věděl. Byl tam se supertajným posláním, totiž objasnit sérii záhadných úmrtí ministrů financí evropského společenství. Agenti CIA jsou toho názoru, že další obětí bude Augustus Steranko, vlivný muž, který se právě stal vrcholným představitelem evropského společenství. Je třeba ho za každou cenu ochránit. O to se má postarat agent britských tajných služeb, který má zanedlouho přiletět a který bude pracovat pod krycím jménem .... Michael Corben. Pravý agent je ovšem zastřelen už na letišti a zcela pochopitelně dojde k záměně se studentem Michaelem, který se spolužáky a paní Groberovou právě nastupuje do letadla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

James Bond pre deti. Linda Hunt ako pravá ruka zloducha, čo chce ovládnuť svet, sa oháňa náhrdelníkom ako Indiana Jones. Film pre detské publikum s vymoženosťami už spomínaného agenta 007. Celý dej je tomu vlastne podobný, ale však dosť umravnený. Nájdeme tu všetko zo základnej špiónskej výbavy: super fáro, vybuchujúce žuvačky, antigravitačné topánky a mnoho ďalších úplne bežných vecí pre špiónov. Ozaj samozrejme nemôžme zabudnúť na menšiu lovestory a záchrannú akciu. Najlepšia scéna inak priemerného televízneho filmu, ktorá mi ostala v hlave, je učiteľka s kravatou a la Rambo s guľometom v ruke, ako kosí ľudí hlava nehlava. Príjemná oddychovka na sledovanie s deťmi. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi poslední jednorožec z mého útleho dětsví, který jsem měl zakódován kdesi v zádu...v hlavě a nebyl schopnej dlouhoooou dobu identifikovat, co je zač. Byl to první film, na který mě vytáhli ze školy v první třídě, s titulky, skozama a sprostýma slovama.Když už to člověk našel, tak se na to po těch 25 letech podívá né? A musím říct, že tahle, dnes již retro teenege spy action comedy je vážně cool. Bavím se. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajnému agentovi Michaelu Corbenovi leží na bedrech osud Evropy. Pro Evropu to není příliš dobrá zpráva zejména proto, že Corben již tak trochu nežije. Mrtvý Corben tedy na letiště nemůže dorazit, ale podprůměrný americký student se sklonem k frajeřině už vystupuje z letadla. Prostá shoda jmen v tomto případě stačí a nic nechápající Michael Corben je bondovsky seznamován s nástrahami skrytými v jeho oblečení. Pokouší se agentům vysvětlit jejich omyl, ale po seznámení se svým novým červeným sporťákem nadšeně potvrzuje svou identitu a za burácení našlapaného motoru si vyráží pořádně užít života. ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Scénárista Beverly Hills 90210, Melrose Place či Sex ve městě napsal, čert ví proč, nonsensovou parodii na špionážní filmy, s jižanským cukroušem Richardem Griecem v hlavní roli, skotačícím po Francii (v Kanadě). Režie ukázala, že původní ambice Williama Deara, totiž navázat na spielbergovskou poetiku, se u něj definitivně rozpustily někde mezi nebem a zemí už v 80. letech. – Ano, film vypadá tak, jak to zní. Upozornění: možná ale také ne. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

778. hodnocený film: Vůbec by to nemusel být špatný film, ale kdyby se tvůrci filmu nesnažili udělat mix 007 a trapné komedie... Samotný Richard Grieco rozhodně není nejhorším a třeba v takovém seriálu Jump Street 21, to byl za mazáka. Jenomže tady? Vtip je bídnej, akce docela dobrý, hezký ženský a nic víc. 2* a ať jsou rádi... 2* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Zlaté mince, ktoré Steranko razil, boli v skutočnosti čokoládové mince zabalené v zlatom obale. (m.a.t.o.)
  • Ačkoliv se film odehrává v USA a ve Francii, tak se celý natáčel v kanadské provincii Québec, a to hlavně ve městech Montreal, Westmount, Mirabel a v historickém hotelu Manoir Richelieu, ve kterém se konal 44. summit G7 v roce 2018. (Trajektt)
  • Richard Grieco (Michael Corben) Prísne tajnými prázdninami debutoval na poli celovečerných filmov. Predtým hrával iba v televíznych seriáloch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama