Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ročník 1991 právě odmaturoval. Koná se slavnostní předávání výsledků zkoušek. Student Michael Corben ke svému zděšení zjišťuje, že profesorka Groberová ho nenechala projít z francouzštiny. Otec je sice silně rozezlen, ale nakonec svolí, aby jel Michael s klubem francouzštiny, který vede právě paní Gruberová, na prázdniny do Francie. V té době CIA ztrácí svého vynikajícího agenta Bladea, jehož v Evropě zabili, protože toho příliš věděl. Byl tam se supertajným posláním, totiž objasnit sérii záhadných úmrtí ministrů financí evropského společenství. Agenti CIA jsou toho názoru, že další obětí bude Augustus Steranko, vlivný muž, který se právě stal vrcholným představitelem evropského společenství. Je třeba ho za každou cenu ochránit. O to se má postarat agent britských tajných služeb, který má zanedlouho přiletět a který bude pracovat pod krycím jménem .... Michael Corben. Pravý agent je ovšem zastřelen už na letišti a zcela pochopitelně dojde k záměně se studentem Michaelem, který se spolužáky a paní Groberovou právě nastupuje do letadla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,788,597Tržby Celosvetovo $-║ Keď som to videl ako sopľavý chalan moc to bavilo, dnes mi to vyznie až moc televízne ale do úvahy beriem práve tu zábavnosť z prvého pozretia tak preto dávam priemer. /60%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V Americe mu tak vymyli mozek, že už ani on sám nedokáže proniknout přes svoje krytí." Tak tady by si slavná Central Intelligence Agency měla ze svého názvu vyškrtnout tu inteligenci, neboť dát americkému maturantovi na hraní agentskou výbavu může jen naprostý idiot. Jenže Michael Corben umí náhodně mačkat čudlíky tak, že by lepšího výsledku nedosáhl ani zkušený agent a já se přitom bavil výbušnou milenkou či neustálou výměnou řidičů autobusu, ve kterém se přepravovala Učitelka francouzštiny se svými žoldáky. No dobře, i já vím, že tohle je naprostá hovadina, ale bavil jsem se při ní kdysi a včera jsem si ověřil, že jsem patrně stále ještě nedospěl, neboť mě to zase rozesmálo. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarena komedia o nahodnom teenagerskom Bondovi so skvelym autom, topankami, ktore umoznuju chodit po stene a fantastickymi okuliarmi, ktore dokazu vyzliect kazdu babenku (a zial niekedy aj chlapika;). ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá a humorom nabúchaná early post-80sácka komédia so svižným rockovým soundtrackom. Hoci je teenagerská komédia, nie je sa čoho obávať. Najväčšou slabinou filmu tak ostáva dej, ktorý je zmes nelogických a účelových zápletok. Ale výsledný humor je kvalitný - hlavne nedorozumenia s učiteľkou francúzštiny a Matkou. Navyše tu máme pár skutočne úžasných hlášok, nekorektné scény (spálená mrtvola mi v útlom detstve, keď som film videl prvý krát, utkvela v mysli najviac) a skvelé akčné scény (zabitie záporáka potom mierne vykradol Schumacher v Batman Forever) s bondovským nádychom a úžasným záverom s vrtuľou. Skvelá oddychová komédia. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tajnému agentovi Michaelu Corbenovi leží na bedrech osud Evropy. Pro Evropu to není příliš dobrá zpráva zejména proto, že Corben již tak trochu nežije. Mrtvý Corben tedy na letiště nemůže dorazit, ale podprůměrný americký student se sklonem k frajeřině už vystupuje z letadla. Prostá shoda jmen v tomto případě stačí a nic nechápající Michael Corben je bondovsky seznamován s nástrahami skrytými v jeho oblečení. Pokouší se agentům vysvětlit jejich omyl, ale po seznámení se svým novým červeným sporťákem nadšeně potvrzuje svou identitu a za burácení našlapaného motoru si vyráží pořádně užít života. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Akční komedie, která je slepencem všeho možného, nejblíže má k parodii na špionážní filmy typu bondovek, a Richard Grieco definitivně naposledy ve své kariéře zazářil. Film má spád a nedoceněný Grieco je ve své roli dobrý. Ostatní už tak výrazní nejsou a to platí i o jeho partnerce Gabrielle Anwar a být film natočen dnes ani by si neškrtla. Rysy parodie jsou sice patrné, ale jako plnohotnou parodii bych tento zábavný kousek až tolik nebral. Kdyby se netlačilo na zřejmě povinnou humornou pilu, mohl z toho být solidní akční film. Takhle film zůstal někde na půl cesty k akčnímu spektáklu k němuž nemá daleko, přesto mírně rozpolcený, a hlavní je, že se u něj dá bez problémů pobavit. 60% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Povedená záležitost. Zápletka ve stylu jeden debil přebíjí druhého za účelem dokázat, kdo je větší debil a tak dokola, ale vždycky dojde k nečekanému rozuzlení a (ne)pochopení situace. Když se k tomu přidá pár hlášek, slušná herecká sestava a nápad typu tajný superagent učitelka francouzštiny, pak nemám námitek. Sexy Grieco nevím proč se někam propadl, jsem zvědavá na jeho novou roli s Tatumem a Jonahem, snad se tam mihne víc než na pár se-kund.☺ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zabavna teenagerska parodia bondoviek, ktora obsahuje vsetky klasicke bondovske propriety. Sikovny ustredny hrdina (hviezdicka Richard Grieco), sexi bondgirl (mlada Gabrielle Anwar), diabolskí zaporaci, neuveritelne technicke pomocky, blaznive akcne sceny, komicke figurky (vtipna zapletka s ucitelkou). Miestami je to zabavnejsie ako Austin Powers. 6/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, 5*! Prečo? Lebo je to skvelý, čo skvelý, VYNIKAJÚCI mix dobrodružnej komédie a špionážnych snímkov. Ultra zábavný a v intenzite vôbec nepoľavujúci. Škoda toho komerčného fiaska. Určite by som sa dočkal nejakého toho pokračovania. Grieco a jeho ostatný herecký ansámbel ( a hlavne učiteľka francúzštiny ) by si ho celkom isto zaslúžili. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

James Bond pre deti. Linda Hunt ako pravá ruka zloducha, čo chce ovládnuť svet, sa oháňa náhrdelníkom ako Indiana Jones. Film pre detské publikum s vymoženosťami už spomínaného agenta 007. Celý dej je tomu vlastne podobný, ale však dosť umravnený. Nájdeme tu všetko zo základnej špiónskej výbavy: super fáro, vybuchujúce žuvačky, antigravitačné topánky a mnoho ďalších úplne bežných vecí pre špiónov. Ozaj samozrejme nemôžme zabudnúť na menšiu lovestory a záchrannú akciu. Najlepšia scéna inak priemerného televízneho filmu, ktorá mi ostala v hlave, je učiteľka s kravatou a la Rambo s guľometom v ruke, ako kosí ľudí hlava nehlava. Príjemná oddychovka na sledovanie s deťmi. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku čiší esence čisté béčkovosti. Děj je lehce absurdní, dialogy plánovitě přihlouplé, a tedy i vtipné. Hlavní hrdina vypadá trochu jako gay, a na to, že má být žákem americké střední školy, by musel nejméně pětkrát propadnout, poněvadž má takový outfit jako lehce zestárlý Michael Jackson. Inu osmdesátá léta jako vyšitá - podle IMDB však vzniknul o deset let později, no to odpovídá asi i víc. Auto se zabudovanými raketkami, zloduch s kovovou rukou a káď rozžhaveného zlata jsou proprietky, které nechybí ani zde. Takže, sundejte si trenýrky a kalhotky a vzhůru na Přísně tajné prázdniny! Jo, a použijte gel, pro svou vlastní bezpečnost. Michael Korben je tajný agent, který se dostane všude... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

jeden z tych lepsich filmov s trojpismenkovou organizaciou. Trojpismenkove organizacie su dnes uz folklor... len tak na okraj, predchodcom CIA bolo OSS = Office of Strategic Services, fungovala tusim 1942 - 45 ...... Truman robil US armade a FBI bordel a problemy ... no a potom to dostalo vzneseny nazov CIA - bol vlastne Trumanovo naschval US armade a FBI : 77 % ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

778. hodnocený film: Vůbec by to nemusel být špatný film, ale kdyby se tvůrci filmu nesnažili udělat mix 007 a trapné komedie... Samotný Richard Grieco rozhodně není nejhorším a třeba v takovém seriálu Jump Street 21, to byl za mazáka. Jenomže tady? Vtip je bídnej, akce docela dobrý, hezký ženský a nic víc. 2* a ať jsou rádi... 2* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

V detstve som takéto blbé filmy pozeral pravidelne. Bavil som sa ohromne vtedy. Teraz by som to už nedal. Z nostalgie dávam tri hviezdy. 6/10 ()

Blazena 

všechny recenze uživatele

Scénárista Beverly Hills 90210, Melrose Place či Sex ve městě napsal, čert ví proč, nonsensovou parodii na špionážní filmy, s jižanským cukroušem Richardem Griecem v hlavní roli, skotačícím po Francii (v Kanadě). Režie ukázala, že původní ambice Williama Deara, totiž navázat na spielbergovskou poetiku, se u něj definitivně rozpustily někde mezi nebem a zemí už v 80. letech. – Ano, film vypadá tak, jak to zní. Upozornění: možná ale také ne. ()

Reklama

Reklama