Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpátky do Narnie.  Jednoho dne jsou Susan, Peter, Lucy a Edmund přeneseni magickou silou zpět do Narnie. Stará místa nacházejí zpustlá a zanedbaná a dozvídají se, že král Miraz uchvátil vládu nad zemí a vede válku s původními obyvateli Narnie. Proti němu stojí princ Kaspian, na jehož stranu se mladá hrdinové přidají. Je třeba porazit zlého krále Miraze, a tak se chystá rozhodující boj. Nápomocen jim opět bude i lev Aslan. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Elenor 

všechny recenze uživatele

Prince Kaspiana sice dost osekali a není na něm moc co hodnotit, ale Plavbu zpracovali na výbornou. Jestli se jí film bude alespoň trochu podobat, máme se na co těšit. BTW - nádherně udělaný drak-Estác. Zato kostýmy a la renesance mi k Narnii moc neseděly. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Bohužel, mé výtky k prvnímu dílu trvají i nadále a přibývají další. Zdá se mi, že prvním dílem Narnie se Lewis krom výpravnosti vyčerpal a jelikož tu tento seriál nenabízí, není se mnoho z čeho radovat. Princ Kaspian je do díla vnořen beztak jen proto, abychom se při Plavbě nedivili, kdo že tomu všemu velí. Plavba samotná je řada křehce a neinvenčně provázaných "zastaveníček-minidobrodružstvíček" na navzájem odlehlých ostrovech. Je tam nějaké to mravní naučení, napravený hříšník (těžko říci čím), nějaká ta kouzla a bestie... Povinnost splněna. Na poslední díl se vyloženě netěším, ale jako správný čech, který investoval peníze, se na to samozřejmě podívám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Mládí prince Kaspiana a posléze dobrodružství krále Kaspiana tvoří společně počátek Kaspianovi trilogie a zlom v prostřídání hlavních hrdinů Letopisů Narnie. Ke korunovaci Kaspianovi ještě pomohli všichni čtyři Pevensiovi, králové a královny ze Zlatého věku - Petr, Zuzka, Ed a Lucka. Přičemž jeho dobrodružství na lodi Jitřní poutník se účastnili už jen Ed a Lucka a nově také jejich bratranec Eustác Květoslav Pobuda. Aktuálně jsem v očekávání převedení stejné látky do nového filmu, v minulosti se nicméně ukázalo jako podnětné pominout původní vizi Kaspiana jako blonďatého chlapce a přisoudit mu vyšší věk i tvář Telmaru. Základní rámec cesty za sedmi narnijskými pány dává tušit ideální základ pro pokračování nové filmové série... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z téhle série jsem sice viděl jen první dva díly (Kaspiana), kterého osbně z těchto BBC adaptací považuji za nejméně povedený, nicméně pořád je to mnohem lepší, než film a pořád to má neskutečnou atmosféru a kouzlo, navrch s nádhernou hudbou. Dětské výkony sice nic moc, a celé to působí hrozně naivně, jenome je to prostě tak krásně natočené, ještě lépe se na to dívá a opravdu to ctí a adaptuje předlohu, takže já mám i pro tento úsek Letopisů velikou slabost. K této adaptaci se skutečně rád vracím. Kvalitní podívaná, která by si zasloužila pozornost ČT. Za mě 80%. ()

 

všechny recenze uživatele

Tohle se BBC opravdu povedlo, jsem zvědavá, jestli bude novější zpracování Jitřního poutníka lepší (podle prvních dílů hádám, že ne :() ()

Reklama

Reklama