Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jakobova sestra Julie zemřela během svatební noci. A vše nasvědčuje tomu, že to udělala vlastní rukou. Její bratr se však nechce smířit s pouhým konstatováním smrti. Chce zjistit, proč se ta tragédie musela stát. A zjištění je možná ještě hrůznější než samotný čin. Pravda se skrývá v městečku Morke… (oficiální text distributora)

Recenze (80)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Seveřanům se opět podařilo ideálně namixovat tíživou studenou atmosféru se zajímavým námětem a pomalým stylem vyprávění, ačkoliv ten byl místy až moc pomalý. Vyšla i sázka na nejistotu, kterou se jim ve mě podařilo udržovat téměř až do samotného závěru, který mě dokázal svým způsobem překvapit. Herecky obstáli také všichni, takže do Dánska letí další palec nahoru. 80% ()

šerminator 

všechny recenze uživatele

Lepší než 'Žena v kleci' kde hrál také Nikolaj Lie Kaas. Opět seversky temné, detektivní drama se zajímavým příběhem. Nejdříve film plyne přímočaře a vše vede k jasnému konci, ale ve 3/4 filmu se to krásně zkomplikuje, tak že mi to zamotalo hlavu. Výborné herecké výkony, detektivní, temná atmosféra, napínavé. ()

Reklama

Viperine 

všechny recenze uživatele

Napnutá jak kšandy jsem byla... od začátku až do konce. Tenhle film je zářný příklad toho, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Dle mého je to dokonce herecký a scénáristický megakoncert. Hodně zahuštěná a sugestivní atmosféra, nenásilná a přitom všeprostupující dramatičnost, výborná kamera a obrazová stránka filmu vůbec... Navíc neustálý dějový vývoj - doslova prošpikovaný zvraty, ale přitom ne po povrchu se klouzající úprk. Velké nadšení. PS: v zařazení do žánru mi tak trochu chybí "Psychologický" - nejeden milovník onoho "žánru" si na tomhle smlsne. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako jo,atmosféru to má a dokáže to udržet pozornost až do konce i přesto,že vývoj kam bude směřovat je zhruba od poloviny celkem odhadnutelný,ale jako celek to na mě ani zdaleka nezafungovalo tak jak by mělo.Nikolaj Lie Kaas se svým protistátním ksichtem prostě asi nemůže hrát vyloženě kladné hrdiny...60% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Silné téma, k tomu severská atmosféra a pomalé tempo, které ale nenudí a vy se snažíte s hlavním hrdinou tomu přijít na kloup. Opět to vyzdvihuje skutečnost, že Lie Kaas má z dětství obdobnou nepříjemnou zkušenost. Klobouk dolů, že do tohoto tématu šel. S koncem mám možná lehké problémy, ale celkově se to povedlo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Mørke je město v regionu Střední Jutsko v Dánsku, ale také dánský výraz pro temnotu. (šerminator)

Reklama

Reklama