Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jemný suchý britský, zlehka černý, humor je asi tím hlavním lákadlem proč film vidět. Film, ačkoli v něm sem tam někdo zemře, je v jádru hrozně pozitivní a nabije vás příjemným pocitem totální pohody. Všechny herce a herečky si nemohu vynachválit. Nad všemi ční především Rowan Atkinson, který předvedl, že je výborný herec a dokáže zahrát s přehledem i jinou postavičku než pana Fazoli a dále Meggie Smith, která snižuje populaci už tak nepříliš početné dědinky o 6 domech a 57 postarších obyvatelích. Příběh je absolutně jednoduchý a moc pěkný. V závěru čeká malé překvápko, které jsem stejně v průběhu vytušil. 4 * ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapenie. Ide o pohodovú čiernu komédiu, kde je príjemné vidieť Atkinsona aj v nejakej inej rovine ako len v Beanovi alebo bláznivej paródii. Dosť mi to pripomínalo Kúzelnú opatrovateľku (2005), len s tým rozdielom, že tento film je skôr pre dospelých. Do rodiny prišla upratovačka, ktorá nielen navarí a vyžehlí, ale aj uprace všetky vaše rodinné problémy :) Metódy sú síce drsné a neobvyklé, ale účinné. Samozrejme, v reály by som ich neodporúčal, ale film aspoň posiela do sveta jeden veľký odkaz. Takmer všetky problémy, aj tie v rodine, sa dajú riešiť. Len treba chcieť a skúsiť popremýšľať nad vhodným spôsobom. 70/100 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Komedie, při které jsem se já bavila báječně a bylo mi jasné, že se bavili při natáčení i všichni zůčastnění. Je to z filmu znát a to ho vytahuje do nadprůměru, protože jinak nic moc nového nepřináší, je "jen" krásně anglický, černohumorný a příjemný. Navíc Rowan Atkinson konečně není Mr.Bean, Maggie Smith je jako vždy skvělá (její způsob myšlení a odpravování lidí neodolatelný) a Kirstin Scott Thomas je jednoznačnou špičkou filmu, svou matku v znuděnou, zhrzenou, nevyspalou a neuspokojenou ženu v domácnosti si užívá a je báječná... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

To se mi libí na Britech, že i kýč, respektive průměrný námět, umí kvalitně zpracovat. Romantická komedie, tak dostane vyšší úroveň. Stejný námět by byl v Hollywoodu přetvořen v tuctovou, podprůměrnou, teenagerovoskou a hlavně bezcennou komedii. Ale na ostorvech si potrpí na urřčitý standard. Univerzální uklízečka je toho příkladem. Je kvalitně natočena, ohudebněna a zahrána. Rowan Atkinson zde ukazuje jinou rovinu svého komediálního talentu, není zde za přihlouplého slizouna, ale za přihlouplého sympaťáka. Patrik Swayze je jako úchyl ideální. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)

Reklama

Reklama