Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle nic moc nebylo, sice je film natocenej dobre a prijemne, jenze tu je desne malo vtipu. Samozrejme sem necekal naky uchylarny, kdyz se jedna o britskou komedii, ale presto tu bylo vtipu minimum. Aspon, ze je film ladenej trosku do cernohumorna a ma zaroven slusnej pribeh. Jinak Atkinson sice nesaskuje, ale ze by podaval nakej skvelej dramatickej vykon se rict neda, navic nema moc prostoru. Pozornost na sebe strhava Maggie Smith, ktera je v roli naprosto kouzelna a pak uchylacek Patricka Swayzeho. Ackoliv se jedna o prijemnej film, tak to vic nez na 3* nebude. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambície nakrútiť čiernu komédiu, ktorá by vyčnievala z mainstreamu a kvalitatívne by zatienila konkurenciu (špičkové obsadenie a výprava...), sa cení, no úmysel ostáva niekde kúsok za pol cestou. Keeping Mum neprináša nič, čo by sme už nevideli inde, hravú roztomilosť mieša s britským černym humorom najprevarenejším spôsobom, a neprináša žiadne prekvapenia. Ale to pozlátko, do ktorého je šablónovitý scenár zabalený, je pekné. A Rowan Atkinson nie je iba komik, je plnohodnotný herec. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslela, že Rowanu Atkinsonovi nálepku "Mr. Bean" už nikdo neodpáře a ohromně jsem se mýlila, jeho herecký výkon je obdivuhodný a je to absolutní přerod. Anglický suchý humor funguje na 100 %. A dokonalá je i Maggie Smith, která se tváří jako to nejnevinnější neviňátko, nepodezírali byste ji ani ze zabití mouchy. Kapitola sama pro sebe je rovněž Patrick Swayze - ten slaví herecký comeback - i ve svých letech je to fešák a frajer, což bravurně využívá ke ztvárnění svého přislizlého Amíka. Kontrast britské a americké angličtiny je dalším parádním detailem, co dělá tuhle britskou komedii povinnou záležitostí. A všem možným vtípkům, kterými je film doslova prošpikován, se směju ještě teď. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá černá komedie mi připomněla zlaté časy té české...( Čtyři vraždy; Pane, vy jste vdova; Konec agenta...). Trojice Thomasová - Smithová - Atkinson je skvělá, zdárně sekunduje ve vedlejší roli i Swayze. Uklízečku jako je Smithová by člověk občas potřeboval. Zatočí s otravným psem ( taky nám každou chíli nějaký vyje pod oknem), nepříjemným sousedem i chlípným a vypočítavým milencem. Pohled na dno jezírka evokuje bazén z Konce agenta W4C či garáže ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku.... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jiné dcery se svými matkami plánují svatbu, pečou koláče a nakupují. A co dělám já? Zbavuji se mrtvol." Dlouho jsem si myslel, že vyhazování peněz za uklízečku je znakem lenosti, ale ona je to vychytralost. Sousedovic milý psík mě totiž celou noc lehce dráždí svým půvabným štěkáním, halekání mého souseda muezzina mě už taky moc nebaví, v práci kus nade mnou sedí roztomilý chlapík, kterému by slušela sekera v hlavě a to se musí nějak řešit. Já chci Grace, se kterou jsem se sice až tak moc nebavil, ale jeví se mi býti velmi solidní univerzální uklízečkou. A o solidnost jde při vraždění především. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama