Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Recenze (655)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě nemůže být řeč o čemkoliv před rokem 2002 (tzv. Old Top Gear), a v mém případě ani před příchodem Jamese Maye. Až kvarteto Clarkson - Hammond - May - Stig dalo vzniknout fenoménu, z něhož se stala nejméně obvyklá automobilová show na světě, s největší fanouškovskou obcí, vlastním světovým turné, a tak dále, a tak dále... A překvapivě je to taky nejdražší pořad o autech na světě (pokud tedy nevysílají v Dubaji něco o Rolls Roycech z ryzího zlata a drahého kamení, a netestují jejich odolnost proti písečným bouřím a džihádistům;)) Buďto ty nadšené blázny berete nebo ne... já se u jejich "recenzí" nejednou se slzami smíchu v očích poroučel k zemi, a nevěřícně sledoval obojživelná auta, výlety na činné sopky, čtyřpatrovou japonskou zahradu na korbě pickupu, silnice smrti v Jižní Americe - nebo taky na Jihu USA. Legendární scénu s rednecky, kteří si to přijeli vyřídit s bandou demokratických buzíků na benzínku kdesi v Alabamě, snad netřeba připomínat. A navíc nedejte si pět hvězd show, která Škodu Yeti pasuje na nejlepší auto na světě:) 90%, ale kdybych znal všechny reálie, které jsou třeba k plnému pochopení, byla by to určitě stovka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tomu seriálu bych dal i plnej počet, kdybych auta z celýho srdce nesnášel. A tak je tu trošku problém. Největší problém je hlavně v tom, že se už přes půl roku (psaním dnešního komentáře to je půl roku...bůhví kam až to zajde) seru se zkouškou Základy automobilové techniky. I když o autech vim hovno, neznamená to, že by mě nemohli zajímat i když tady asi kopu věcí nepochopím. Teď už teda pochopím, ale stejnak mi je to k hovnu, protože tu posranou zkoušku furt nemám. Takže co mě čeká do budoucna? Možná další sledování kulervoucích dílů, kde není ani potřeba chápat kdejaký informace o autech, protože co v něm ukážou většinou mluví samo za sebe. Každopádně by to mělo bejt samozřejmostí a to byl pro mě ze začátku dost problém. Časem jsem se ale dostal do stavu, kdy už docela něco vim, takže doufám, že ještě později se ze mě stane profík a já se v některém z těch fantastických kár sám povozím. No asi těžko, ale bylo by to hezký, ne? (8/10) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Trio charismatických hračiček, neomezený rozpočet BBC (takhle má vypadat veřejnoprávní televize, vy šupáci z Kavčích hor) a šílené nápady plné destrukce a suchého humoru... A to nerozpoznám diferenciál od převodovky... (pravý Top Gear počítám od příchodu Jamese "captainna slowa" Maye, tak dokonale sehraná parta moderátorů tu nebyla hodně dlouho) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když pořad o autech, tak takhle! Tohle je přesně ten typ televizního produktu, z něhož se tvoří onen vysoký standard tvorby v BBC...originalita, humor, zábava a staromilství...jo a auta, auta jako fetiš...:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Někteří o něm říkají, že to je ten nejlepší pořad o autech. Někteří o něm říkají, že je to dokonce ten nejlepší pořad vůbec. Osobně bych až tak daleko nešel, ale je pravda, že triu May (protože než přišel May, tak to bylo poloviční)/Hammond/Clarkson a jejich záludným producentům se povedl husarský kousek. Z pořadu o autech udělali nevídaně hravý zábavný pořad pro přerostlé děti s přerostlými dětmi, u kterého je vlastně naprosto jedno jaký (pokud vůbec nějaký) vztah k autům máte. Vše na co jste si jako malí caparti hráli s angličáky, tak tato trojice dělá ve skutečnosti. A když myslím vše, tak skutečně vše; včetně závodů s dinosaury, hraním autofotbálku, sestavením si vlastního auta, kontaktními závody letištního vozového parku, destrukcemi, výbuchy, létajícími karavany apod. Je ovšem s podivem, že jeden z nejstřelenějších a nejodvážnějších pořadů, tak zarytě trvá na neměnném dávno zastaralém formátu, kdy především sekce „zpovídáme celebritu a její vztah k autům, pak čučíme, jak jí (ne)jde řízení a následně okecáváme její umístění“ je něco, co mělo být již dávno vyhozeno. To patří do něčeho ve stylu Nikdo není dokonalý či do rádia a ne do jednoho z nejdynamičtějších pořadů vůbec. A nejvíce s podivem pak je, že po odchodu původního tria BBC nepochopitelně nevyužila možnosti šáhnout právě do skladby a formátu, čímž docílila akorát toho, že o to více bije do očí, jak je nová moderátorská squadra všechno, jen ne tak zábavná a do aut či vzájemného špičkování zažraná jako ta minulá. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Auta miluju už odmalička (rozpoznávat loga jednotlivých značek jsem uměla dřív než číst), ale vždycky byla jen "na koukání", kvůli starosti o bezpečnost mé osoby i všeho živého a neživého, co bych eventuálně mohla "potkat" na svých čtyřkolových cestách. Leč při sledování humorných chlapců z Topgýru (Richard - ňuňu, které by mi při ploužáku dosahovalo přesně.. tam kam má :Þ ), jejich veselých eskapád a hlavně toho, jak si to všechno tak pěkně užívají, mám čím dál tím větší chuť uvázat si oprátku z brzdového lanka kolem krku a vyrazit na tratě s neomezenou rychlostí... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Top speed, top gag, top gear. Jeremy Clarkson, muž, který má o čtyři kolečka víc, by klidně mohl točit pořad o nakládání okurek a stejně by mě měl přikovanou u obrazovky. Kombinace dravé netuctové kamery a zásadně nekorektní srandy je motorem numero uno v produkci BBC. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Top Gear kombinuje pečlivě konstruovanou zábavu a infotainment, přičemž usiluje o pohlcení diváka dramatičností a impresivně efektním představením aut. Spíš než k Auto moto revue má blíže k filmům Michaela Baye. Nejen že stejně jako americký Mr. Blockbuster má i britský televizní pořad aktivní spolupráci s domácí armádou, ale především spojuje schopnost transformovat "minoritně" atraktivní technofetišismus do univerzálně přístupné a divácky lákavé zábavy. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dám Vám hádanku, je to vtipné (bloody hell, vždyť je to z Anglie), je to originální a vynelázavé, má to styl, nebojí se to vtipkovat na účet cizích států a občas, občas je to i destruktivní. Nevíte? Tak pak klidně spěte dál. Top Gear - 100% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější auto - moto pořad. A právě kombinace suchého britského humoru a rychlých aut vyhrála i u mne, který takové magazíny normálně nesleduje. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čistě speciální díly, ve kterých se tato vtipná trojice vydává do světa, aby projela s naprostými sračkami (vraky) ty nejhorší cesty, které se na Zemi vůbec dají najít. Zbytek pořadu (běžné díly) prakticky nesleduju, takže nemohu posoudit. 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takhle dupe 512 pádících německo-italských koní pod kapotou." Patřím mezi odvážné motoristy, kteří se netáží za kolik sekund, ale zda vůbec dokáží zrychlit z nuly na sto. A jako takový adrenalinový jezdec jsem naprosto spokojen s pořadem plným rychlosti, informací, sarkasmu a šílených zkoušek. To zkrátka musí potěšit každého jedince, který odmítá či nemůže dospět. Jen kdyby chlapci některé situace nahrávali o něco méně okatě, to bych byl asi maximálně spokojený. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Auta mě naprosto nezajímají, nic o nich nevím a dokonce i samotnému řízení se spíš vyhýbám, proto že mě tenhle pořad baví, považuju za malý zázrak a předmět ke studii. Opravdu mi to není ani trochu jasné, ale je to tak. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Doslova autotelická revue jako autoterapie z automobilizmu! Hotový autoukájení a jiný perverze ve verzi BBC... %-] Někdy vskutku přímo autogenní... ;o))) . . . Nedívám se automaticky na každý díl, ale když už, tak bavím se autonomně skvěle! Ono je to totiž zase jen O TOM, že kde to je, tam to jede, ba tam to frčí a pánové jsou autority k poježdění... Britsky břitce, autorsky svižně! - - - - - (Vídáno nepravidelně leč s chutí na tv >primagear< , hodnocení 1.8.2011 po rozkošně uvolněné epizodce s Rendou Latitude /...pozor spoiler!...spoilery to nejistí!!.../ 9159., autentický komentář zde ve velmi dobrém rozmaru rozvolněný jako třistašedesátýdruhý - 1.8.2011) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ve kterym jinym pořadu můžete vidět takový hovadiny jako v Top gear? Co ty tři blbci jsou schopný vymyslet, to je občas za hranicí zdravýho rozumu. Ale je to prdel. Nejvíc mě asi pobavil díl, ve kterym se trojice moderátorů vydala na dovolenou s karavanem. update: No tak jsem se po nějaký době zase proklikal na Top gear a musim říct, že dovolená s karavanem už byla mnohokrát překonána :-) Jo a jinak jsem se pro zajímavost kouknul i na nějaký ty starý díly a to je celkem o ničem. Sice je to docela nostalgie koukat na to, když tam testujou např. Sierru jako žhavou novinku, ale je to jen takový odříkávání technickejch dat + pár obrázků. To si dneska můžu najít na netu. Jenom trochu nechápu, proč si tam zapínaj bezpečnostní pásy i při jízdě mimo pozemní komunikaci. P.S. A Jeremy Clarkson je totální zabiják :-) ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Brit sa vozí po parkoviskách a rozpráva sa s autami. 528x30 minút húkania motora a pískania kolies, no čo viac si človek môže priať? Vďačím tejto relácii, že ma odnaučil sledovať TV. Nové náboženstvo. Nevracajme sa na stromy, obesme sa na benzínové hadice! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Opravdová televizní viagra nejen pro muže. Pořad není jen o autech, je to o zábavě, o dobrodružství a v neposlední řadě o informacích a to vše takovou formou, která nemá obdoby, proto není divu, že se pořad během svého vysílání stal kultovním a dosud nepřekonaným. Velkým kladem jsou návštěvy populárních herců a jiných celebrit. Je to zkrátka pořad, který potěší i někoho, komu jsou nějaká auta u zadku a do práce jezdí na kole, a že pár takových diletantů znám (vtip, neznám ani jednoho). Hlavními pilíři jsou zde moderátoři a jejich suchý (občas drsný), ale přitom trefný, pro Brity tolik vlastní, humor. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

U tohoto pořadu se velmi liší díl od dílu a série od série. Někderým dílům bych neváhal dát pět hvězd hned, zato některé mě vůbec nebaví. Každopádně hodnocení celkově: auta v pořadu 5*, informace o nich 4*, Vtip 4*, nápaditost 4*, témata 4* hosté 3*, moderátoři 5* a kamera 5*. Hodnocení tedy strhávají pouze průměrné a podprůměrné epizody které se zde vyskytují. ()

Reklama

Reklama