Reklama

Reklama

Stíny temnoty

  • USA Gallowwalkers
Trailer 1

Obsahy(1)

Zabiják Aman (Wesley Snipes) nenechá naživu nikoho, kdo se mu jen přiblíží do cesty. V jeho světě se však oběti po smrti vrací, a tak musí Aman po čase čelit útoku gangu, který před časem zničil. Vítejte ve světě Gallowwalker, kde odplata žije věčně. (ssfan)

Recenze (84)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Vesly vrátil z "montáže" a herecky vyprahlý z dramatických kroužku v Sing Singu okamžitě vletěl rovnýma nohama do první sračky, která přistála jeho kurátorovi na stole. Přesně takhle by vypadal scénář, kdyby Karel May hulil opium a prokládal to Absinthem. A tak Negroboy, černý gentleman, kosí na divokém Západě s přesvědčivým výrazem natrženého rekta (přeci jenom si z toho ochotničení něco odnesl) nějaké oživlé, hispánské zombiekardinály, kterým pomáhají poskoci, co mají na krku naražené zavařovací hrnce s ostny a retardovaný, šupinatý pán se dvěma čuráky na hlavě. Chce se totiž na těch individuích podruhé či snad potřetí pomstít a zároveň ochránit utiskovanou a zmatenou Církev staticky čumících blondýn. No, řeknu vám, už tomu chyběl jen dvouhlavý, mluvící chřestýš a postapokalypticky rozohněná Tina Turner. Moc doufám, že příště našemu sympatickému muklovi dohodí něco, co napsal scénárista po odvykačce, a nebudu z toho zase muset Blade. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se ten film nebral tak zbytečně vážně, dalo by se u něj možná občas aspoň zasmát. V dané vážné úpravě je ale dlouho odkládaný souboj Wesleyho Snipese proti nemrtvým takřka nepoživatelný. Trapno z toho cáká na všechny strany. 30 % ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Z dálky to vypadalo jako zábavné, skoro až komiksově vyhlížející, R-kové béčko, jenže na cestě se něco posralo. Což zjistíte sami už po pár úvodních minutách. Gallowwalkers (zde jako zombie-upíři, kterým nevadí sluneční svit) je nešťastně sestříhaná a ještě hůř zahraná nuda, která se soustředila spíš na okecávání a Wesleyho zlé pohledy pod kloboukem, než na samotnou akci. Takže co naplat, že se tu vytrhávají hlavy i s páteří a promenádují fajn kočičky s hlubokými dekolty, když film dokoukáte jen s velkou dávkou sebezapřením. I pro zarputilé metloše bude nepodstatným detailem, že jedna z postav nese jméno Slip Knot. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Wesley môźe honorár za túto frašku poslať daňovému úradu, ktorý ho poslal " za katr ". Dokonca aj Statham je vďaka producentom definovatelnejší neherec, ako tento ( real ) security school (m)učiteľ. Nefunkčne zaprášené pseudowesternové sfilmovanie čakania na Godota, za vitálnej syfy FX výpomoci. ( to dráždivé kamerkové pokúšanie ma z-mohlo ). ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Wesley Snipes sa po návrate z väzenia znovu hlási o slovo, no väčšej pozornosti sa mu dostane zrejme až pri Expendables 3, pretože hororový western Gallowwalker(s) je vcelku nezáživným počinom a pôsobil na mňa akoby zaspal svoju dobu o dobrých pár rokov. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný hororový western s Wesley Snipesom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý vinou niekoľkých zločincov prišiel o ženu, ktorú nadovšetko miloval a tak sa im pomstil, lenže časom si uvedomil, že všetci, ktorých zabil neskôr znovu ožili a tak sa vracia, aby dokončil to, čo začal. Ale keďže skupina nemŕtvych sa časom dosť rozšírila, stojí proti nemu mnoho zabijakov a tak k sebe na pomoc prijme pomocníka. Spracovanie nie je úplne zlé, ale dalo sa z toho získať aj omnoho viac. Táto zápletka už na prvý pohľad pôsobí veľmi dobrým dojmom, dej je zaujímavý, nájde sa tu mnoho výborných prvkov, ktoré ponúkajú slušný potenciál, samozrejme obzvlášť všetko týkajúce sa záporákov a navyše ma zaujal aj štýl dávkovania informácií. Nie je to ten typ, kde sa divák na začiatku dozvie všetko podstatné a už sleduje len priamočiary dej, ale tu sa informácie uvoľňujú postupne, pričom sa našťastie aj úplne všetko objasní. Lenže nanešťastie o nejakej dynamike sa tu vôbec hovoriť nedá, tempo filmu je až príliš pomalé, gradácia je slabá, jednotlivé prvky sú nedotiahnuté a celé to pôsobí také bez života. A to sa nezmení až do konca, takže ani potenciálne finále to nezachráni, ale je rovnaké, ako aj zvyšok filmu. Takže sa na to dá pozerať, aj kvôli krátkej dĺžke som sa nenudil, ale to je tak všetko, čo ma pri takomto potenciáli dosť mrzí. Čo sa týka akcie, nie je najhoršia, ale určite nie som spokojný. Je síce dobre natočená a aj slušne krvavá, lenže jej je až príliš málo. Celý film obsahuje len jednu trochu dlhšiu akčnú sekvenciu, ktorá obsahuje aj ten jediný súboj, kde sa ale Snipes moc nepredvedie, inak vždy padne len pár výstrelov, prípadne nejaká tá likvidácia a to je všetko. Za zmienku stojí iba pár slušných drsných úmrtí, obzvlášť vytrhnutie hlavy aj s chrbticou, prípadne odstrelené hlavy a tým to končí. Žáner horor tu má tiež zastúpenie len v podobe typu záporákov, takže o atmosféru alebo napätie tu vôbec nejde. Ale chválim aspoň tento westernový štýl, to je jediný žáner, ktorý tu pôsobí dostatočne. S hereckým obsadením som spokojný, Wesley Snipes v hlavnej úlohe je výborný ako vždy, len škoda, že po akčnej stránke sa tu nemá kde predviesť, ale chválim aj výber záporákov a slušné vedľajšie postavy, toto je v poriadku. Réžia a technická stránka je na tom dobre, vizuál je v rámci možností dosť kvalitný, či už kamera, strih alebo efekty, chválim aj atraktívne westernové prostredie, tu nemám väčší problém. Škoda, že si tvorcovia vybrali práve túto cestu, výborná zápletka, zaujímavé postavy a slušný vizuál, lenže pomalé tempo a minimum akcie film zhadzujú len do priemeru. Potenciál bol omnoho väčší. 57% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké už od základu, nezáživné, tuctové, ale alespoň se ten Wesley Snipes umí bouchačkou stále ohánět a vypadat při tom cool. Nic víc, nic míň...45% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Něco to do sebe mělo, mám velmi rád westerny, můj srdeční žánr, nicméně nepochopil jsem vyznění příběhu. Ale jsem rád, že zas vidím starocha Snipese v akci! :-)) Kdyby z toho udělali normální klasicky western bez "nemrtvých", bylo by to asi daleko lépe hodnoceno! PS: Hudba je zde mimořádně příjemná, trefná a kvalitní. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi prapodivný snímek, který je všecko jen ne normální. Jsem si celkem jistý, že tento snímek bude obecenstvo dost rozdělovat, protože při jeho sledování je potřeba hodně otevřít (nebo zavřít) mysl, a to díky velké dávce bizarnosti a neurčitosti co se týče jakéhokoli zaškatulkování. Abych to shrnul, pro horor se absolutně nehodící westernové prostředí, které se dá zhodnotit jako "prach a písek na výpeku", je šplíchnutné jakousi podivnou postapokalypickou dobou s minimem lidí, za to počtem ještě podivnějších vybledlých "nemrtvých" pistolníků se sektářskými a despotickými sklony,...........no néééé, tohle fakt nemá cenu moc rozebírat. Jinak Snipes se v base naučil střílet jak nikdá, takže ješte si závěrem dovolím malinké přirovnání tohoto mimochodem dost krvavého paskvilu - Komando meets Šílený Max meets Tenkrát na západě. Hodnocení stoprocentně spadne, protože je to nelogická haluz, která ke konci i ubíjí zbytečnou a nepoutavou konverzací. 45% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na zábavné, krvavé, hororově-westernové béčko, ale dostalo se mi jen trapné, co se týče scénáře dosti chaotické a nezáživné nudy... V dnešní době už opravdu nestačí pár drsných pohledů a drsňáckých, rádoby vtipných hlášek, ještě nedávno zavřeného a kdysi akčního hrdiny, Wesleyho Snipese... Co z toho, že tady Wesley utrhává upírům hlavy i s páteří, když scénář prakticky neexistuje, zoufalí herci očividně pořádně nevědí co hrát, nehodící se a extrémně natahované záběry na ponurou krajinu taky moc nepotěší... Kdyby se alespoň tenhle kus nebral tak zatraceně vážně... ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou nepochopil film. Tedy spíš smysl proč natáčet takovou nudnou sračku bez děje a alespoň náznaku nějakého toho smyslu. Ani nevím proč dávám tu jednu hvězdu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po hodně velkém čekání, na kvalitní scénář a návrat Snipse se nevyplatilo čekat. Tenhle film je špatnej. Možná ještě horší než Gothův předešlý film Mrazivá tma, od který jsem nic nečekal a ani jsem nic nedostal. Ale od tohohle jsem čekal poměrně hodně a dostal jsem snad ještě méně. Ty body co dávám je za Snipese který sice hraje hrozně ale vypadá tu poměrně cool. A za westernové prostředí které vypadá fakt dobře. Ale zbytek je jedna velké šplichta která je tak debilní a nudná že jsem film musel zkouknout na několikrát. A hlavní záporáci? Strašný, strašně mi připomínaly to debilní trio z Twilightu. škoda že to nevyšlo a od Gotha dávám ruce na dobro pryč. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nějaká snaha tam byla..necítil jsem z toho, že by mě to chtělo unudit k smrti jak současný “akční” a “hororové” snímky. Snips zas loví mutanty, tentokrát nějakou rodinu Malfoyovích, nehláškuje bohužel jak Blejt, prostředí ze začátku ok, ale furt je to jen poušt, takže nějaká ta “atmosféra” rychle vymízí a začne nezajímat. Příběh o pomstě..to ani nemá cenu snad zmiňovat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wesleyho pustili z vězení a tak pustili na světlo světa nejen hlavního představitele, ale i samotný film.Dlouho sem neviděl nic tak strašně nudného, ichtilního a odbytého.Scénář psal borec, co každý ráno sjede půl kila hašiše, protože scénář týhle kokotiny je úplně stejně zaseklej.Z rozpočtu 17 milionů dolarů padlo 10 pro Wesleyho, 5 na děvky, 1 na kokain a poslední si rozdělil štáb a koupila se v bazáči technika.Nulová výprava, absolutní absence dramaturgické práce, nulová tendence režiséra vést herce k něčemu, co by se dalo nazývat byť jen sebemenším náznakem herectví.Snipes dopadl úplně stejně jako Willis.Hlášky, charisma, mimika... to vše je pryč a nahradil to jeden drsný výraz, huba plná namachrovaných hlášek a do sebe zahleděné tlachání hoven.Když herci mluví, máte pocit, že si ty repliky psali sami 5 minut před natáčením dané scény.Snipes se za film nepohne ani jednou rychle, lokace jsou dvě starý kůlny a poušť, kostýmy zoufalé, herci příšerní.Dlouho sem neviděl nic tak strašně nudného, připomělo mi to druhý díl Vrány (tou neuvěřitelnou absencí byť jen sebemenšího náznaku nějakého talentu).Naprostá diletantská sračka, natočená bez ducha, smyslu a sebemenšího citu nebo snad lásky k filmu.1* dávám pro Wesleyho, že mi ho je tak moc líto, za vytrženou páteř a za tu kozatou prcinu.Třemi slovy: nudná, kolosální píčovina.15% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně mám rád kombinaci hororu a westernu, protože jich je jako šafránu, ovšem těch skutečně dobrých je bohužel jen opravdu minimum. A tento film mezi ně určitě nepatří. Samotný scénář a tvůrčí myšlenka nevypadali na první pohled vůbec špatně, ovšem celkové provedení bylo opravdu chabé. Chvílema jsem se v tom doslova ztrácel, naštěstí se objeví několik flashbacků z minulosti, které tomu dodali trochu toho „osvícení“ a řádu. Dokonce se tu dá narazit i na několik opravdu povedených pasáží a krvavých scén, které alespoň částečně tomu všemu pozvedli finální „kredit“. Setnutí hlav a vytrhávání páteří beru jako takový bonus, který dokázal okořenit tu jinak nedochucenou kaši okolo. Céčkový mix Šíleného Maxe, Bladea a Očistce však v mnoha aspektech působil spíše trapně, než aby u něj někdo slintal blahem nad skvělou podívanou. Navíc Wesley taky nepodal zrovna svůj nejlepší výkon a mužská část diváků spíše ocení dvojici hereček, která se objevila na place, než jeho herecký um. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Legenda říká, že někde pod těmito horami leží brána mezi Peklem a Nebem......... Dojem? Celkově je to divné. Nejlépe na to pohlížet jako na komiks a tak si vysvětlovat některé vzniklé situace, ale ve filmové podobě to prostě nějak nefunguje. Jsou zde velmi povedené masky, ale jsou jaksi osamostatněné a jejich existence ani není pořádně vysvětlena. Prostě jenom tak existují. Dobré herecké obsazení a povedená hudba také přispějí ke sledovanosti, ale někdy to prostě nestačí. CITÁT - Co tady má holka udělat, aby ji někdo zachránil?........... Dialog je mnohdy také nepochopitelný a některé scény jsou hodně ujeté (třeba zašitá ústa) CITÁT - Když Ježíš vstal z mrtvých, proč bychom to nemohli udělat také?............ Život je záhada a záhadný je i tento příběh Stále mi sice nepřišel moc na chuť, ale ve své podstatě to není tak špatné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Možná se někdy později podívám znovu a přehodnotím. Možná dám o hvězdu víc, nebo také méně. CITÁT - A tak přišel čas....kdy kněz sepsal smlouvu s pohanskými Bohy............... Směs westernu, lovestory a zombie hororu je vesměs lehce nadprůměrný snímek. CITÁT - Být mrtvý už není to co bývalo............ Film se původně měl jmenovat Kaos. Natáčení probíhalo v Namibii. ()

Reklama

Reklama