Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze uživatele DandaPiper k tomuto seriálu (1)

Uzavřený případ (2005) 

"The Closer" je seriál, na kterej se prostě musíte naladit a zvyknout si na něj. Na hlavní postavu, na její povahu, vyšetřovací postupy, kameru a především na Los Angeles, který je v tomto seriálu vyobrazeno naprosto odlišně než na co jsme v televizi zvyklí. Nečekejte žádný blýskavý záběry překypující přepychem, ale spíš rozpálené betonové ulice, co nemají konce, prázdné a syrové prostředí, co zavání depresí, strachem a surovostí (realita??). Původně jsem si myslel, že se "The Closer" odehrává někde v Arizoně či Novém Mexiku, to až při řádném sledování mi došlo, že to je L.A. - moje drahé oblíbené město. Kdybych o něm nic nevěděl, tak z tohoto seriálu bych rozhodně nedostal impuls, že je to místo, co by mě nějákým způsobem lákalo. Ale k seriálu. První tři série jsou docela zajímavý svým konceptem jižanky, která se přestěhuje do města, o kterým neví ani tuk a rovnou se stává šéfkou oddělení, kde musí krotit x chlapů, kteří nejsou na nějákou ženskou vůbec zvědaví. Její přízvuk a nevkus jí na serioznosti taky moc nepřidávají. Čtvrtá série se trochu hledá, nabírá trochu jiný tempo, případ na pokračování, rozmělněnej i do dalších sérií. Nefunguje to úplně na sto procent, ale funguje to určitě aspon částečně a snaha se taky cení. Pátá, šestá a sedmá série konečně nabírá tempo, který si zaslouží jak seriál, tak i věrný divák a poslední díly jsou velice kvalitně zpracovány, kdy je do nich natřískáno co se dá a přitom to nevyznívá něják křečovitě, jak by se od seriálu, kterej se zabývá pomalým vyšetřováním a odkrýváním pachatele, mohlo zdát. Postava Brendy asi nebude lámat rekordy v oblíbenosti. Je nepříjemná, děsivá, někdy dětinská, panovačná a záludná. Vždycky dosáhne svýho a nezajímá ji jak, to jí tím pádem vytváří nepřátele jak za mřížema, tak na straně zákona samotnýho. Líbí se mi, jak je v poslední sérii poukázáno na fakt, že když vezme člověk zákon do vlastních rukou, je linie mezi zločinem a spravedlností dost tenká.. ()

Reklama

Reklama