Reklama

Reklama

Uzavřený případ

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2005–2012), 79 h 13 min (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

James Duff

Hrají:

Kyra Sedgwick, J.K. Simmons, Robert Gossett, G. W. Bailey, Michael Paul Chan, Jon Tenney, Tony Denison, Raymond Cruz, Gina Ravera, Lorraine Toussaint (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(109)

Obsahy(1)

Do Los Angeles bola prevelená Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick) a stáva sa šéfkou tímu pracujúceho na prioritných vraždách. Napriek úspešnosti pri odhaľovaní páchateľov sa v kolektíve detektívov neteší veľkej obľube a to nielen pre svoje netradičné správanie pri riešení vrážd, ale aj ako žena z iného mesta majúca vzťah so šéfom celej kriminálky Los Angeles. Brenda tak musí riešiť nielen kriminálne prípady, ale aj prípadné podrazy zo strany svojich kolegov a presvedčiť kolektív spolupracovníkov o svojej kompetentnosti a oprávnenosti viesť túto dôležitú sekciu kriminálky. Samozrejme seriál sa venuje aj osobnému životu hlavnej predstaviteľky, v ktorom sa musí vyrovnať aj so starým vzťahom k nadriadenému. (pravo)

(více)

Recenze (87)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je hlavní hrdince seriálu dle propočtů asi něco kolem čtyřicítky, vypadá tak na šedesát, nepříjemná je jak autonehoda, ošklivá jak nakopaná prdel a vtipná jak sádlem pomazané zábradlí. Naštěstí je tu pár zajímavých případů, u kterých divák opravdu chce vědět, jak to dopadne, a to i za předpokladu, že se musí dívat na ten pokrčený xicht Kájry Sendvič, která se nejspíš narodila prdelí napřed a srovnávali jí to lopatou. Jinak je to bohapustá cypina nejtěžšího kalibru, prošpikovaná třeskutým vtipem, u kterého se vám rolují prsty u nohou. Na druhou stranu je tu i česká scéna kriminálních kokotin, která je ještě o pár pater pod úrovní vozovky, takže bych považoval za nespravedlivé hodnotit níž, než dvěma hvězdami. 35% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kvalitní vizuál, rozmanité případy, na krimi neobvyklá hudba, kterou mám za hlavní a snadno identifikovatelný trademark (ano, my rádi blues;)), vynikající interpersonální dramata a vývoj postav, no a hlavně samozřejmě Kyra Sedgwick, žena mnoha tváří, z nichž se jich vám mnoho nebude líbit. Jenže je tu i pár jejích tváří, které mít rádi budete - zatím mám za to, že je to vynikající herečka a když chce, tak i sakra fešná baba. Ale zpátky k jádru věci - Closer se u mě zařadil (nebo zařadila?) po bok Law & Order: Special Victims Unit a Criminal Intent, kterým narozdíl od všech těch Bruckheimerovek i ostatních současných kousků opravdu fandím a nepovažuju je jen za místy zábavnou podívanou, která mě nijak extra nezajímá, ale jen u ní zabíjím čas před usnutím. Prostě 80%. ()

T2

všechny recenze uživatele

__The Closer: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,219,471 //počet predaných kusov 46,403 ║ __The Closer: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,019,042 //počet predaných kusov 39,209 ║ __The Closer: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,077,440 //počet predaných kusov 70,374║ __The Closer: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,495,387 //počet predaných kusov 57,537 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nechutně otravná osmdesátiletá bába vypadá na pozici "pani přísné sexy neodolatelné vyšetřovatelky" hodně vtipně, kam se hrabe Holly. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem moc epizod, ale Kyře musím uznat nějaké to charisma, kterými pro mě byla tato kriminálka o něco zajímavější. A charisma úvodní postavy je pro každý takovýto seriál zásadní. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Teď ustavičně koukám na Closer, jsem u čtvrté série a furt mě to baví. Některé díly jsou slabší, některé úplně výborné, ale v součtu mě to baví. Mám ráda tu zmiji jedovatou, co ví kdy uštknout. Díl ubíhá rychle, blondýnka s prořízlou pusou ví, jak rozdělit úkoly, jde si za svým i přes mrtvoly... to se mi na ní líbí. Protože je opravdu šéfka oddělení, ví, co se má dělat, a to je mi děsně sympatické. Pro mě jedna z těch lepší kriminálek, co se vysílají. ()

LiVentura odpad!

všechny recenze uživatele

Říkám zrušit podobné nehorázně proklamované komerční "krimitrháky" se stále se opakujícím hrubým násilím nic neřešícím a spíše znovu a znovu motivujícím...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-((( ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jen další z těch kriminálek, které jsou pořád na jedno brdo. Tento má naštěstí aspoň trochu dobrou atmosféru a schopné herce, ale to je opravdu vše, co mžůeme od Closeru očekávat. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

další kriminální americký béčko - nudný, ukecaný, rádoby vtipný... všechno, na co jsme u takových perel zvyklí... 30% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých dílů, ale jinak špatné, špatné, špatné, za čož nese hlavní vinu neuvěřitelně nesympatická postava hlavní hrdinky. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Celá tíha úspěchu a zábavnosti seriálu stojí na hlavní hrdnice a logicky s ní i padá. Nová šéfka vyšetřovacího týmu je naprostý "freak" , je totálně roztěkaná, pracuje, kdy se jí zachce, neuklízí, bloudí po městě autem, cpe se sladkostmi, telefonuje se svými rodiči, ale mezi tím vším bezprostřední manipulací řeší zapeklité případy. Proč manipulací, protože svým konáním obvykle podezřelé a svědky došoupne do nějakého závěru. Jo a nikdo jí samozřejmě nemá rád, protože je to semetrika, takže ji klacky pod nohy hází občas i její vlastní tým. Closer je docela vtipné dílko, jenže druh takových seriálů by měl nejspíš skončit po první sérii, jejich originalita bývá zpočátku velmi sympatická, ale po 20-ti dílech se může proměnit v nezábavnou rutinu. Má však jednu výhodu, každý díl je o něčem jiném, tudíž ho může ocenit občasný až náhodný divák, třeba se při tom i zasměje (teda já se smála). ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Existují mnohem lepší dílka z podobného prostředí, které ovšem nemají tak extrémně nesympatickou hlavní představitelku. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka průměr, ale zápletku, kdy všichni podřízení napřed svorně nenávidí novou šéfovou, ale seznají, že je to v jádru ryzí člověk a pak jsou za ni ochotni i dýchat...to už jsme viděli v četných variantách mnohokrát. Navíc je ona šéfová nesympatická, nehezká a především úžasně sebestředná ženština, pro niž je arogance druhou přirozeností. "Closer" se také vyznačuje mimořádnou dávkou laciného moralizování, kterého je příliš i na americké poměry - a to už je co říct. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Kriminalistka je komplikovaná singl žena, která používá svou neurózu k odhalení podezřelého chování a motivů. Nezaujalo mě to. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Možná, že jsem tomu nedal moc šancí, ale taky je to možná jen jeden z krimiseriálů, se kterými se poslední dobou rozsypal pytel a já se v nich ztrácím a pomalu ani nevím na co se dívám. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Kyra Sedgwick je neskutočne nesympatická a slizká ženská. :-) A pochopili to aj tvorcovia tejto série a ponúkli jej postavu vyšetrovateľky, ktorá stelesňuje najhoršie sny antifeministického hnutia. Je emancipovaná, nezávislá, bystrá, vypočítavá a nekompromisne drzá. Navyše má prapodivné vzťahy s mužmi, ktorých potrebuje, no zároveň ich túži ovládať a prispôsobovať na svoj obraz. Aj celý svoj tím podvedome považuje za "zberbu" sexistických štatistov resp. poskokov. Nielen tieto turbulencie sú hnacím motorom série. Po úvodných cca 2 "vlažných" a nevýrazných epizódach totiž začnú brutálne a komplikované prípady, počas ktorých to vyšetrovateľka Johnsonová "rozbalí" na podozrivých a dokáže, že je poriadna "bitch" a žiaden kriminálnik ju nebude "je*ať". V konečnom dôsledku sa jedná o vysoko nadpriemernú sériu a komentáre všetkých podpriemerne hodnotiacich užívateľov odporúčam brať s VEĽKOU rezervou. (21.2.2007) Rád by som prípadných slovenských divákov vystríhal pred nebezpečnou demenciou TV MARKÍZA, ktorá si nechala (ktovie na čí úchylný popud) vyrobiť svoj vlastný dabing. Bohužiaľ nie slovenský (ako by sa človek logicky nazdával) ale brňácky šitoidný humus. ZUZANA "máte padáka" SLAVÍKOVÁ po..ala čo mohla. SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA = 12.4.2007 (13.4.2007) ()

Reklama

Reklama