Reklama

Reklama

Stryker

Trailer

Obsahy(1)

Ve spálené a vyprahlé pustině, obýváné zuboženými přeživšími, je voda zdrojem moci. Kdo ovládá zdroj pitné vody, má moc ovládnout celý svět... (Mleako)

Recenze (9)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné nízkorozpočtové postapokalyptické béčko, něco ve stylu "Mad Maxe" nebo "2020 Texas Gladiators". Příběh je zasazen, jak už je pomalu zvykem u tohoto subžánru, do života vyprahlé a vyhaslé futuristické země (tady pouště plné dun, kopců a skal), zničené nějakou celosvětovou super-kataklyzmatickou katastrofou buď v podobě atomové války, epidemie, nebo přírodní pohromy, kde poslední zbytky zachránivších se lidí bojují o posl. světovou dodávku vody, která mezitím právě vyschla. Takže ne boj o naftu jako v Maxovi, ale o poslední litry vody. Hezká žena drží tajemství posledního zdroje vody v podobě jezera ve skalách, střeženého skupinou amazonek (lehce oděných sexy koček v kožených šortkách!), které to parádně umí s kušemi, ale i s luky..Na druhé straně je drsný gang silnice, který se tyto zásoby pokouší dostat na svou stranu. Ten vedl maník na jedné ruce s hákem, říkali mu sir a jeho angličtina byla vskutku brilantní. Titulní kladný hrdina, svalnatý Sryker (takový druhý Chuck Norris), se svým kamarádem je na straně Amazonek a bojuje právě proti tomuto silničnímu gangu. Tolik trochu pro přiblížení, a teď zpět k filmu. Divák nesmí brát film zcela vážně, je tu plno nedostatků i nelogičností..Jak je např. možné, že po celosvětové katastrofě mají obě strany zbraně a hlavně silniční techniku (auta - báječný obrněný mustang, motorky, tříkolky, cisterny, džípy a hlavně tanky!).. Nebo že by ji někde a skoro z ničeho vyráběli? Dále třeba darebáci tu působí opravdu směšným dojmem:-) Ve filmu se málo mluví, dialogy jsou takové neslané-nemastné, ale to by nevadilo, akce, ta je tu opravdu libová..Špinavé, zaprášené béčko, zasazené do futuristické pouště, syrová grindhouse akce, po zuby ozbrojení koženě odění tvrdí bojovníci, plno automobilových honiček a lehce oděných sexy žen, nechyběla ani lehce romantická vsuvka se Strykerovým kamarádem a jednou pohlednou amazonkou, malí zajímaví druidové, kteří jsou vždycky včas a na pravém místě, a celkem jednoduchý příběh - to jsou asi hlavní plusové klady, které by měly přilákat..Povedený film béčkového filipínského režiséra, na začátku své directorské kariéry, především specializujícího se na WIP movies. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Santiagovo první postapo je jen nudnou kopírkou druhého ŠÍLENÉHO MAXE (od úvodní honičky, přes převrácenou cisternu až po amazonku v bílých hokejových chráničích s kuší), kde se ve světě zničeném atomovou válkou místo o palivo bojuje o vodu. Můžu jen opakovat, co jsem napsal už u Santiagových pozdějších DUNE WARRIORS s Carradinem, které jsem viděl předtím - film nenabízí jedinou pamětihodnou postavu, scénu, hlášku či akci, natož zajímavou propracovanou vizi postapokalyptického světa, jen několik honiček a přestřelek v dunách, lomu a jakémsi hradě. Jak na začátku naháněli tu holku, už jsem si myslel, že ji snad nikdy neznásilní, no nakonec se přece jen pochlapili, ale s ohledem na přítomnost kmene amazonek, tu erotiky mohlo a mělo být podstatně víc. Amazonky navíc nastoupí až v půlce filmu a stejně ho nijak nenakopnou směrem k větší zábavě. Z laciných postapo béček doporučuju 2019: NOVÍ BARBAŘI, to byla aspoň prdel. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie osemdesiatkové postapo béčko (lepšie ako STEEL DAWN, WHEELS OF FIRE, 2020 TEXAS GLADIATORS, ale aj ako WOLRLD OF DOOM). Scenár má k ozajstnému príbehu stále trochu ďaleko, ale je tam kopa akcie, s počtom hrdinov a záporákov to tiež nepreháňajú a autá aj motorky vyzerajú správne postapokalypticky... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V postapokalyptickej Austrálii sa zabíjalo kvôli benzínu. Tu ( ktoviekde ) sa vraždí kvôli vode. A keďže je jej nedostatok, nikoho neprekvapí, že ženské z toho bojovného barbarského spolku majú krásne čisté a natupírované háro, pokožka sa im leskne ako hodváb, majú krásne oholené labky a podpazušie a sú oblečené v kryštálovo bielych blúzkach. Ale kto by sa chcel dívať na pravý opak, že? Akcia strieda akciu, výprava je viac ako obstojná, len škoda toho zbytočného shakespearovského sklzu do drámy v druhej polovici filmu. Možno by som išiel s hodnotením aj vyššie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Krasny film zasadeny do prostredia pusti, polopusti, piesocnych dun, k tomu este kopa vojenskej techniky, vyborne dialogy. Chlapik na cele drsneho gangu mal teda brilantnu anglictinu. Karla Chrochta /Karlos80/ ignorujem, a ako spomina uzivatel klerik, este som nevidel postapo filmy 2020 Texas gladiators a tusim som nevidel ani Wheels of fire. Kazdopadne, Mad Max ma az tak nebavil a pre mna je to precenovany film, ktory sa stavia tam kam nepatri a na co nema. Nahotinky a hetero sexy mohli byt, nemam nic proti . 90 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ciriov prvý pokus o postapokalyptický akčák príliš nezaujme. Formálne síce vyzerá presne tak ako hociktorý iný film čo vypotil neskôr, ale je podstatne nudnejší. Boj o vodu v nukleárnej pustine vyzerá asi tak, že kameňolomom chaoticky pobehuje pár kožených maníkov z nacistického gay baru a po každom strieľajú. Vodca týchto piesočných dobyvateľov je pravý nefalšovaný pirát s červenou šatkou a hákom miesto ruky! Proti nim stojí už tradične osamelý superdsrný hrdina, tentoraz s podporou légie liliputánskych santusákov a kmeňa amazoniek v kožených šortkách. Pomerne zmätený sled ako-tak súvislých scénok zvaný "dej" samozrejme slúži len na to aby sa nepriatelia mohli vždy stretnúť niekde v púšti a vzájomne sa zmárovať. Akcia má štandardne Ciriovsky drevorubačský charakter, horšie je že uprostred sa film zasekne vo výrone sentimentu, hrdinovia len drístajú, prípadne sa muchľujú za doprovodu clivých tónov piána a do toho mudruje nejaký starozákonný Abrahámov švagor. V tomto bode ma film definitívne unudil a žiadna sila to už nemohla zmeniť. Hodinu po pozretí len s obtiažami lovím v pamäti nejaké útržky pre napísanie tohoto komentára, niet sa skrátka veľmi čoho zachytiť. Dokonca ani len nahotiniek, od Strykera som skrátka čakal viac. ()

Reklama

Reklama