Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh nás uvrhne do postapokalyptické nehostinné pustiny plné skal a pouští. Dobrodruh Trace (Gary Watkins) právě přijíždí do malé osady navštívit svou mladší sestru Arlie (Lynda Wiesmeier). Není právě spokojen s její novou známostí, zbabělým syčákem jménem Bo (Steve Parvin). Jak se ukáže, Traceův instinkt nezklamal, neboť zanedlouho musí oběma zachránit zadek při pouličním zápasu, který Bo prohraje. Jenže problémy teprve začínají, neboť při útěku z místa šarvátky zkříží cestu armádě pouštních pirátů a jejich veliteli Scourgemu (Joe Mari Avellana). (J.Connor)

(více)

Recenze (14)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Očividná vykrádačka Šíleného Maxe. Hlavní hrdina je dokonce i trochu podobný Gibsonovi a nosí podobný hadry. I když je to blbé a je jednoduché se tomu smát, pár kladů to má. Za prvé je to neuvěřitelně akční. Fakt je tam furt nějaká bitka, nebo přestřelka. Tvůrcům bylo jasné, že na dialogy v takhle levné sračce nebude nikdo zvědavý, takže se tam střílí téměř pořád. Hlavní hrdina má v oblibě samopal a na střeše auta má přidělaný plamenomet. Záporákova banda má i minomety a jakási dobrácká frakce na konci disponuje i dělostřelectvem. Municí se fakt nešetří, až mi z toho bylo trošku líto Šíleného Maxe s jeho asi pěti nábojema v lupaře. Musím uznat, že i postapo hadry a vybavení té zlé bandy bylo docela v pohodě. Další klad je Lynda Wiesmeier, která tam běhá v kožených kalhotkách nebo nahoře bez a je konstantně znásilňována. Nejvíc mě ale pobavila část u jakýchsi písečných troglodytů. To jsem fakt nečekal a upřímně jsem se zagebil. Jako bonus se tam objeví komická postava - retardovaný asijský midget. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Wau, tak tohleto byla zase jedna dobrá filipínsko-americká jízda. "Wheels of Fire" v překladu "Kola ohně", možná že se zde tvůrci, nechali v názvu filmu, tak trochu inspirovat vynikající psychedlickou deskou z šedesátých let od skupiny Cream..Kdo ví..? Režisér Sirio Santiago po filmu "STRYKER 83"', opět zabrousil do žánru post-apocalyptic movies a opět, dle mého soudu se strefil do černého. Film vychází samozřejmě z klasiky "ROAD WARRIOR" ale v některých scénách je dost podobný již zmíněnému Strykerovi..Je zde plno akčních (divoké automobilové honičky a přepadovky a masivní závěrečná bitka) a nezapomenutelných scén (do půl těla obnažená a připoutaná Arlie, na krytu auta, nějací podzemní zmutovaní kanibalští skřítci Sandman, trpasličí generál). Za zmínku stojí i všelijaké ty na první pohled podivné stroje, počínaje obrněnými auty, motorky a konče třeba nadupanými spešl upravenými mustangy, z nich ten Traceho má na kapotě dokonce plamenomet, i ten se zde hnedle několikrát představí v plné své síle.. Wheels of Fire má skutečně rychlé tempo (pořád se něco děje), takže se vůbec nenudíte, po efektivní stránce je film velmi dobrý, zároveň je to i takový klasický dobrodružný příběh, odehrávající se v zaprášené apokalyptické pustině, kolem prázdných silnic a kamenolomů mezi darebáckými krvežíznivými piráty silnic a dobrými lidmi..Konec filmu neměl Happy End a já si ho tak přál:-(! Tohle by mě vzalo zcela určitě v patnácti ale bere mě to docela dost i dnes..Levně ale dobře...Podobné filmy: Road Warrior, Stryker, Válečníci Duny, Raiders of the Sun atd. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Stačia fajn káry (nie trápne vozítka ako v OCEĽOVOM MEČI) a aby sa stále niečo zaujímavé dialo (nie ako v 2020 TEXAS GLADIATORS) a aj keď je to stále len béčko, je pomerne zábavné... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový to rabody postapokalipticky béčko v poušti. Hlavni hrdina byl khůl, měl super hadry, ale ostatní kladasove (liliputan,nahata sestra hl. Hrdiny a nějaká marcela s dlouhou sukní) mě moc nebrali, to jsem spíš fandil zaporakum. Rozpočet zřejmě minimalni, upravit pár aut z vrakovište a najit dobrou poušt a je to. Pribeh me nebavil. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

YOU THOUGHT MAD MAX WAS MAD - MEET TRACE! hlásá americká mutace plakátu na imdb. Jo, to bylo tenkrát, když měl ještě Cirio na filmy prachy. Nevím jestli se našel nějaký zvrácený mecenáš nebo nějaký naivní producent očekával výdělek (kde jsou mandes a T2 když je potřebujeme?), ale skutečně mě příjemně překvapila na poměry zúčastněných obří výprava. Dokonce i ty mašiny vypadají dost dobře a ne, že si nějaký tuner dadaista hrál s plastem. Nicméně narozdíl od italských následovníků Maxe film nejde na dřeň, chybí gore, lidé padají i pod střelbou absolutně nezasaženi by't alespoň červenou barvou, kamera cudně uhýbá před násilím i lascivnostmi a filmu zoufale chybí charismatické postavy (playmate Wiesmeier asi není můj typ). Stačí si jen uvědomit, že pro většinu hlavních postav byl tohle vrchol herecké kariéry. Naopak se mi dost pozdával ústřední hudební motiv Christophera Younga, občas celkem fér kamera při honičkách (které mimochodem byly často puštěny zrychleně, což předtím naposled s vážnou tváří využíval tak F.W.Murnau, když Nosferatu posílal kočár) a také příjemná béčková stopáž. Celkově nadšený nejsem, ale zklamaný také ne. Průměr (který je určitě mnohem lepší, než příšerní Válečníci Duny). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímku možno nalepiť aj názov, trebárs THE ROAD WARRIOR 85, pretože dizajn a inšpirácia je namieste. Max dostal v tomto filme bratranca menom Trace, ktorý má podobný šatník, vkus pre podobne nabúchané vozidlá a ochotu vymlátiť polovicu alternatívneho Wastelandu. Je to jedna veľká akčná scéna, s minimom oddychu a šplechov a s maximom výbuchov a revom motorov. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hlavni hrdina se nejmenuje Max, ale Trace...a nejezdi upravenym Falconem, nybrz upravenym Mustangem. Aneb invence tvurcu neni kdovijaka, ve spouste scen poznate silnou inspiraci MM2, a navic je hodne znat lacinost/levnost zpracovani... Na druhou stranu uz jsem videl mnohem horsi kousky, tohle prece jen nejakou (byt specifickou) zabavnost ma. (nekdo psal spravne na imdb - zabavnejsi to asi bylo natacet, nez na to koukat :-)) P.S.: videt zde muzete Playmate Lyndu Wiesmeier. Nahore bez. :-) 3- ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Postapo, kde hlavní hrdina vypadá jak Mad Max, nosí oblečení jak Mad Max a jezdí autem jak Mad Max je jasnou vykrádačkou. A odehrává se na pár místech v poušti s mizernými herci. Kupodivu mi to ani moc nevadilo, protože je to celkem pěkně akční, brutální (představoval jsem si ty orgie co musela prožít sestra hlavního hrdiny), občas někdo hodný zařve a ve chvíli kdy se vojáci naserou a vydají se zlikvidovat celý gang je i na co koukat. Navíc bych řekl, že Fallout se pár věcma inspiroval i tady (brnění záporáka, magoři co staví raketu, něco jako NCR). Takže u mě dobrý 3*. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým, to čo sa mi podarilo stiahnuť bolo vskutku šialené ródeo. Že to bola nahrávka z véháesky pred kolapsom by nevadilo a úžasný jednohlasný ženský maďarský "dabing" tomu dodáva skutočne bizarné grády, ale fakt že sa obraz každých 5 minút na minútu zastavil a pokračoval len zvuk už divácky zážitok značne rozmrdáva. Ak pominieme technickú stránku veci, Ohnivé Kolesá podľa mňa aj tak nedosahujú na Equalizer 2000 ktorý som videl predtým. Príbeh je ten istý čo vždy, postkatastrofickou scenériou tvorenou prevažne kameňolomom a pár hektármi púšte, sa v rôzne futuristicky zbastardených vozítkach preháňajú záporácky šmejdi v čiernom, lúpia, vraždia, znásilňujú a čúrajú do piesku. Hrdina ktorý sa im postaví je taký kučeravý pako, rozhodne sa nechytá na spoľahlivého béčkového búchača Richarda Nortona. Ale inak je aj tu veľa strielania, bitiek, plameňometných grilovačiek a prašných naháňačiek v brakovom prevedení. Viac však, aspoň spočiatku zaujme hrdinova sestra v impozantne upnutých kožených šortkách. Okrem toho sú vo filme aj tradične Ciriovsky nadbytočné a zbytočné prvky, ako napr. scéna s podzemnými strapatými albínmi. Celkovo vzaté, štandardná postapo Ciriovka. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Macho brázdiaci cesty nie príliš vábivej budúcnosti má za úlohu zachrániť sestru zo spárov nebezpečného gangu. A keďže je to macher, stihne to pomaly za hodinku. Na filmy Ciria Santiaga mám slabosť a tak prižmúrim oko a odpustím, že tu niet vlastne žiaden scenár, chlapík padne skôr ako dostane ránu päsťou, že sa súboj so železnými tyčami vedie tak opatrným spôsobom, že zlosyni padnú na zem už vo chvíli, keď im dôjde, že na nich bude Trace strieľať a že niektoré scény s autami sú pekne krásne zrýchlené, aby to vyzeralo kul a že každ jedno auto, ktoré sa prevráti alebo niekde narazí vybuchne. Namiesto toho som sa kochal množstvom akcie (mám dojem, že niečo z toho je zrecyklované v Equalizerovi 2000 a hlavne neskorších postapokalyptických snímkoch zo začiatku 90. rokov) a mašinkami (predovšetkým Mustang hlavného hrdinu vylepšený plameňometom). Samozrejme, pán režisér sa postaral aj o potešenie pre panské publikom a do úlohy Traceho sestry obsadil Lyndu Wiesmeier - zajačika z Playboya, ktorý sa objavil na jednej z obálok 3 roky pred tým. A aby toho nebolo málo, pridal aj niečo navyše - kmeň kanibalov žijúcich pod povrchom pieskovej duny (efektná pasca), dievča s nadaním počuť cudzie myšlienky a ... trpaslíka! Pre milovníkov bečkovej zábavy priam povinnosť. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Komu se zdál Bojovník silnic příliš krátký, může si ho klidně nastavit Ohnivými koly, i když vypadaj, že sou natočený z jeho zbytků po natáčení. Spolu s kaskadéry si nejvíc akce užilo Lyndino poprsí, který po poslední klapce muselo předčit v ošahanosti držadlo MHD. ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Hodne stupidna vykradacka MadMaxa a keby tam nebehala hore bez Playmate z roku 1982 Lynda Wiesmeier tak sa to neda pozerat.... ()

Reklama

Reklama