Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Ani zajímavý námět, ani podmanivý herecký výkon ústřední dvojky (Brosnan/Kinnear), ani dobře napsané postavy a kopa hlášek, bohužel nedokázalo přebít naprostou režisérskou impotenci! Z původně zábavné myšlenky - točící se kolem jednoho nájemného vraha, jehož právě zastihla krize středního věku - se stalo 90 minutové utrpení... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho docela rozpačitý. Režisér si totiž nebyl zřejmě jist, jestli chce natočit komedii, než drama. Střídá totiž často humornou scénu s dramatickou a někdy se pokouší dát na konec dramatické scény trochu humoru, to se mu ale vůbec nedaří a vyznívá to docela křečovitě. Naštěstí je zde ale vynikající Brosnan, který se skvěle zbavil nálepky agenta 007. A Greg Kinnear mu skvěle sekunduje. Tento film měl slušný potenciál stát se překvapením roku, kvůli režisérovým experimentům se to ovšem nestalo. ()

Reklama

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě prostě nudil. Opravdu mě nabvilo se dívat na věčně ožralého Peirce Brosnana, jak se pořád omlouval Gregovi Kinnearovi za jakokoliv pičovinu, kterou vypustil z huby. Pár vtípků bylo docela povedených, ale jinak to nestálo za nic. Ačkoli Pierce zahrál svou roli výborně, tak to film nemohlo zachránit, protože scénář by někdo musel napsat o poznání lépe. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Maximální prekvapení! Kdo by si byl myslel, že dokáže bát Brosnan tak vtipný? Od „Zlatého oka“ po „Dnes neumírej“ ke komedii (snad) nejméně legrační nula-nula-sedmička neinklinoval. Po dlouhé době jsem se u filmu smál nahlas a hlášky ex-Bonda toho byly hlavním důvodem. Od jisté doby v něm ale vidím spíš velmi žlučovitého ministerského předsedu („Muž ve stínu“ se v mém přehrávači točí pravidelně) a role zabijáka, jenž * personalisticky řečeno * ztrácí kontakt se zdroji motivace, je jí s grimasami hystericky hořkého smíchu nápadně blízká. Chemie mezi Brosnanovým xichtem a Kennearovým obchoďáckým kukučem je to, co film povyšuje na čtvrtou hvězdičku. Vznikla příjemná komedie těžící z buddy-(gay-)atmošky, nečekané herecké souhry a skvělého slovního humoru – nic víc, nic méně. Napětí či akci ale vážně nečekejte. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie o profesionálním vrahovi, která se snaží dokázat, že nejen se Sousedem zabijákem se dá užít spousta legrace. Pierce Brosnan hraje lidskou trosku, která necítí emoce, ale při setkání s jedním chlápkem, který je dokonce ochoten si s ním přátelsky pohovořit si začíná uvědomovat, že jeho život je úplně prázdný. A právě hlavní postava se stává hlavním tahounem ne zrovna povedeného příběhu. Televizní režisér Richard Shepard, se snaží vyhoupnout se do hlavního proudu a ukázat všem, že bychom s ním měli počítat. Daří se mu to jen částečně. jeho vizep říběhu je rozhodně zajímavá a v jistém ohledu i originální. Potrpí si na hrátky s barvami podobně jako to dělají španělští tvůrci, ale na úžasnou barevnost některých korejských filmů ještě nemá. Z příběhu přímo čpí pocit šití horkou jehlou, občas se ukazuje nepropracovanost, ale díky primitivní dějové linii to nepůsobí nijak rušivě. Matador je rozhodně příjemnou podívanou, ale nejedná se o ten druh filmu, který si dokáže udržet vaši pozornost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)
  • Mezinárodní filmový festival Ft. Lauderdale udělil v roce 2005 Richardu Shepardovi cenu za Nejlepší režii. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama