Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

I na nájemné vrahy občas padne smutek. Pierce Brosnan si zahrál roli opelichaného cynického vrahounka na křižovatce. Nevěřila bych, že chlápek, který mě jako naleštěný Bond nikdy ani u srdce ani jinde nebral, mě zmuchlaný, neoholený a občas připosraný tak okouzlí. Spolu s Gregem Kinnearem, kterého mám ráda už od čtyřprocentního malíře se zlomenou packou, utvořili na první pohled nesourodý ale na druhý už dokonalý pár. Ačkoli scénář a režie dokonalé nejsou, pro mě je v tuhle chvíli důležitý pocit - a ten je báječný. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Překvapivé zklamání. Výborný nápad o nájemném vrahovi s profesní krizí je udupán pomalým tempem filmu, který se táhne jak struna na kytaře. Brosnan je fantastický a stejně tak Greg Kinnear v roli "nečekaného kamaráda“, ale scénář je bohužel dost prázdný a i své silnější momenty rozmělní tím, že se v nich plácá dvakrát tak dlouho, než je třeba. Je to škoda, neboť Brosnan je vskutku excelentní ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono se řekne zabíjej, ale zkute si to ?? No asi to prdel nebude. Pro zabijáky tady ještě žádný film nebyl a tenhle to změnil . Myslím, že třeba v Rusku musí trhat rekordy v návštěvnosti. Pierce zahrál fakt dobře, nemusí se bát negativní odezvy u zabijáků . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný film. Nudil jsem se od začátku do konce a ani jednou jsem se nezasmál. Pierce Brosnan zde hraje zabijáka kterej chlastá a spí s děvkama. Zřejmě si autoři naivně mysleli, že to bude zábava mě to vůbec nebavilo. Film si více jak dvě hvězdičky nezaslouží a to je pouze kvůli Brosnanovi, který se snažil dát do své role trochu života. --- My business is my pleasure ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $12,594,698Tržby Celosvetovo $17,306,281Tržby za predaj DVD v USA $5,307,377 //počet predaných kusov 354,841 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan stylově odhodil smoking a začal chlastat, souložit a zabíjet (to poslední dělá za peníze). Srážka takové persóny s ušlápnutým obchodním cestujícím slibuje mnoho, ale Richard Shepard se svým filmem jede na půl plynu a spoléhá na hloubku svého scénáře. Bohužel pro nás. Neviděného poselství se tu nedohrabete a ačkoliv se herci opravdu snaží, možná až moc. Horko těžko průměr, u kterého ke konci počítáte každou minutu. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Má láska k mužnému a sexy P. Brosnanovi zaznamenala touhle rolí povážlivé trhliny. Nájemný vrah, alkoholik a děvkař, kterého po probuzení zaujmou na neznámé ženě, ležící v jeho posteli, pouze její nalakované nehty na nohou a tak si je taky začne lakovat. A místo elegantního 007 ve smokingu se sklenkou martini .... pobuda ve slipech, kovbojských botách a s kocovinou potácející se hotelovou halou k bazénu. Zoufalec, který nemá o svých narozeninách ani komu zavolat, tak se nalepí na prvního chlápka s kterým se setká v baru. Konečně někdo na koho může udělat dojem. Žánr? Nevím. Nicméně 3* dávám za Pierce, protože svého smutného a osamělého vraha zahrál výborně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me mile prekvapilo. Napad je dobrej a celkem originalni, tech par akcnich scen funguje slusne a sem tam tu je nakej vostrej vtipek. Co se tyce hercu, tak Kinnear je fakt v pohode, ale to co tu predvadi Brosnan je fakt neskutecny. Nepamatuju si, kde, krome Bonda, by se mi takhle libil. Jeho postava vecne nalityho, nadrzenyho a unudenyho vraha je naprosto bezchybna a on je v ni absolutne dokonalej, takze celej film tahne a hazi jednu hlasku za druhou a vetsinou jsou to samy dobytkarny. Je akorat skoda, ze obcas se film fakt hodne rozjede a za chvily tu je najednou naky hluchy misto, takze se to zas zadrhne, ale celkove jsem se dobre bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lžu, když je to nutný. Mluvím pravdu, když to jde." To já taky, ale zase tak moc lidí jsem nezabil, takže jsem se se sympatickým zabijákem Julianem Noblem nedokázal zcela ztotožnit. Čemu však rozumím, je skutečnost, že moc práce škodí a i na mistra v oboru může někdy dopadnout pracovní krize. Při trampotách nájemného vraha jsem se zkrátka skvěle pobavil, i když si kacířsky myslím, že tento týpek, hrdě se procházející ve slipech halou hotelu, do mě byl schopen napálit ještě větší dávku zábavy. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ně. Pierce Brosnan se pomalu, ale jistě začíná lehce přesouvat spíš k humorným rolím a celkem mu to svědčí. samozřejmě se nejedná o žádnou super komedii, ale zábavný a občas vtipný to teda je. A jak Brosnan, tak Kinnear jsou skvělý ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Život nájemného vraha je bezpochyby v mnoha ohledech náročný, zvlášť pokud patříte ke špičce a podle toho vás vytěžují. Neustálý stres si vybírá krutou daň a dřív nebo později se dostaví vyčerpání a krize. Mohlo by to být dobré východisko pro komedii, jenže výsledek neodpovídá očekávání. Chyba není ani tak v Brosnanovi. Ten komediální part a celé zadání zvládá, i když typově mu role uzlíčka nervů nesedne. Tohle by mohla být doména pro herce typu Pierra Richarda. Hlavní problém je ale ve scénáři a dialozích. Matador není zdaleka tak vtipný a dobrý, jak by mohl být. Má hodně hluchých míst a jede s bídou tak na třetinu plynu. Celkový dojem: 40 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie o profesionálním vrahovi, která se snaží dokázat, že nejen se Sousedem zabijákem se dá užít spousta legrace. Pierce Brosnan hraje lidskou trosku, která necítí emoce, ale při setkání s jedním chlápkem, který je dokonce ochoten si s ním přátelsky pohovořit si začíná uvědomovat, že jeho život je úplně prázdný. A právě hlavní postava se stává hlavním tahounem ne zrovna povedeného příběhu. Televizní režisér Richard Shepard, se snaží vyhoupnout se do hlavního proudu a ukázat všem, že bychom s ním měli počítat. Daří se mu to jen částečně. jeho vizep říběhu je rozhodně zajímavá a v jistém ohledu i originální. Potrpí si na hrátky s barvami podobně jako to dělají španělští tvůrci, ale na úžasnou barevnost některých korejských filmů ještě nemá. Z příběhu přímo čpí pocit šití horkou jehlou, občas se ukazuje nepropracovanost, ale díky primitivní dějové linii to nepůsobí nijak rušivě. Matador je rozhodně příjemnou podívanou, ale nejedná se o ten druh filmu, který si dokáže udržet vaši pozornost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Osamělý nájemný vrah, kuřák, alkoholik, trochu Tom Selleck, trochu „bangkokská šlapka ráno, když vodjede námořnictvo“, hledá přítele. Značka: Jen vyplakání na rameno.. Komedie a drama jsou tu často v kolizním kurzu, ale dvojice na můstku Brosnan, Kinnear většinu srážek odvrátí. Ten významný pohled na barmana s šejkrem byl předpokládám odkaz na čtyři turnusy u Jejího veličenstva.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad skvelý, realizácia naozaj slabá. Počas celého filmu sa striedali skvelé scény s tými najnudnejšími ako na hojdačke. Dokonca aj dvojica Brosnan-Kinnear mala na viac, škoda prázdneho scenára. Chcelo to viac komédie, postava Juliana bola celkom vtipná, prekvapivo aj konverzácie. Neviem, pre mňa 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když tady tak vidím ty dvou až tří hvězdičkové recenze, napadá mě, jestli jsme všichni viděli ten samý film – ten film, který vyvolal stojící ovace na Sundance, film, za který byl Brosnan nominovaný na Zlatý Glóbus, film, který získal od kritiků průměrně 3,6 hvězdiček z 5 a film, který se hodně dlouho držel na IMDb mezi dvěma sty nejlepšími filmy všech dob (teď už má "jen“ 7.4/10). Nicméně bohužel asi jo. Takže co dodat? Kritici přirovnávají Matadora k Bokovce nebo k Ztracenu v překladu, já v něm vidím jistou souvislost s Million Dollar Baby. Film o boxu, ve kterém hraje box vedlejší roli. Stejně tak je Matador o zabíjení lidí, ale mnohem důležitější je charakter hlavní postavy. Protože i ten nejhnusnější vrah může mít jemnou duši a stejně tak vás ten "hodný chlapeček“ vedle něj může překvapit věcí, kterou by byl schopný udělat. The Matador je každopádně film plný protikladů. Je vulgární a přitom mírný, smutný a zároveň vtipný, vážný a parodizující sám sebe ("Jsem stejně tak vážný jako problém s erekcí"). Na to, že se jedná o nezávislý film, jde o fascinující projekt se sympatickým scénářem, krásnou hudbou a herci vedenými hlavně Piercem Brosnanem. Ano, uznávám, že i mě vadí skákání mezi žánry, protože Matador tak nezískává ani humorný, ani přímo dramatický potenciál. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze Pierce Brosnan zahral ulohu najomneho vraha perfektne, ale cakal som od filmu nieco viac, takze 3 hviezdicky..........16.04.2008 ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho docela rozpačitý. Režisér si totiž nebyl zřejmě jist, jestli chce natočit komedii, než drama. Střídá totiž často humornou scénu s dramatickou a někdy se pokouší dát na konec dramatické scény trochu humoru, to se mu ale vůbec nedaří a vyznívá to docela křečovitě. Naštěstí je zde ale vynikající Brosnan, který se skvěle zbavil nálepky agenta 007. A Greg Kinnear mu skvěle sekunduje. Tento film měl slušný potenciál stát se překvapením roku, kvůli režisérovým experimentům se to ovšem nestalo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ústřední duo hrdinů je velmi sympatické a hlavně Pierce Brosnan exceluje. Přesto se jedná jen o takovou jednohubku jakých člověk může vidět spousty. Za pár dní si člověk jen těžko vzpomene, co že to bylo za film. Hlavně první polovina ovšem stojí za to. 60% ()

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama