Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah (Pierce Brosnan) by rád ukončil svoji kariéru v nepříliš populárním povolání. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden „správný“ Američan. Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivodí řadu komických situací. Manželka se snaží svého nešťastného manžela ochránit před nebezpečným kriminálníkem, ale hra s ohněm není jen nebezpečná, ale i svůdná. Snímek si svoji světovou premiéru odbyl na loňském festivalu Sundance a známý James Bond Brosnan byl za svůj herecký výkon navržen na Zlatý glóbus 2006. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

sona123 

všechny recenze uživatele

Brosnana opravdu nemám ráda, vlastně se mi až hnusí pohled na něj, v Mamma mia bylo dokonáno. Ale zde pohledem zpět si u mě reputaci trochu napravil (i když Brosnan s knírkem, to je prostě tragédie). Bylo to docela vtipné, zejména Hope Davis měla báječnou roli. Není to nic extra, ale koukat se na to jako oddech dá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Profesionální odstřelovač a nájemný vrah by rád ukončil svoji kariéru. Ale jeho odchod ze světa zločinu není vůbec jednoduchý, dokud se mu do cesty nepřiplete jeden správný Američan . Ten touží po bohatství a naplnění svého amerického snu, což přivádí řadu komických situací. Snímku vyšlo jeho herecké obsazení, podstatně méně se mu daří ve skloubení thrilleru, dramatu a komedie. 40% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená komedie o stárnoucím nájemném vrahovi, který je tak nadně, že si už nevzpomene ani na své vlastní narozeniny. Má štěstí, že v okolí se vyskytuje človíček s pochopením a hlavně s touhou poznat, co to vlastě to nájemné zabíjení a plnění "zakázek" znamená. Brosnan se jasně vymanil z bondovského klišé a jeho alkoholem často napojený a psychicky značně poznamenaný človíček je zrojem mnoha zábavných scén. A ten slovník. Hmm, to bylo slušné žrádlo. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní ... všehochuť. Je tady trocha akce, dramatu, thrilleru - nesmí chybět ani komedie, která to celé zachraňuje. Námět by se dal zfilmovat i vážně a akčně, Richard Shepard se ale uchýlil spíše k nezávazně a vtipně. A ono to celkem dobře funguje. Pierce tomu dodává správné grády a Greg Kinnear se do své role naprosto hodí. Matador není ničím přelomovým, ale je to luxusní ukázka toho, že se můžete dobře zasmát a vypnout i u thrilleru. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Absolutně nezáživný film. Nudil jsem se od začátku do konce a ani jednou jsem se nezasmál. Pierce Brosnan zde hraje zabijáka kterej chlastá a spí s děvkama. Zřejmě si autoři naivně mysleli, že to bude zábava mě to vůbec nebavilo. Film si více jak dvě hvězdičky nezaslouží a to je pouze kvůli Brosnanovi, který se snažil dát do své role trochu života. --- My business is my pleasure ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Richard Shepard v bonusu na dvd uvádí, že film byl původně 130 minut dlouhý. Později se rozhodl jej zkrátit na 97 minut. (Terva)
  • Film byl mimosoutěžně promítán na festivalech Sundance, Toronto a Chicago, kde získal obecně dobrou kritiku. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama