Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Recenze (266)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Skoro to tak vypadá, že se přes Internet dá ovládat i pračka a myčka na nádobí, o mikrovlnce ani nemluvě... Rozhodně zajímavý vzorek současného počítačové thrilleru. Sebeparodický nádech a proklepávání žánrových klišé však bohužel není úmyslné a hází Síť do odpadků se směšným potenciálem. Přesto se na Sandru dá docela obstojně koukat a naprostou nelogičnost při její cestě za svobodou po chvíli překousnete... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místama zajímavé, místama směšné. Klasická bolístka - totálně nezvládnutý konec. Sandra Bullock neumí hrát, celý film se tváří stejně a jejím vrcholným a často opakovaným hereckým číslem je zandávání si vlasů za uši. Film je to slabý, ale vysloveně nenasere, takže za dvě. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který je chvilkami hodně zajímavý, ale třeba konec radši komentovat nebudu. Prostě americká zábava na sobotní večer. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak Sandru moc nemusím, tady se mi líbila. Příběh je zajímavý, někomu přišel i děsivý (dívali jsme se na to na horách v dámské společnosti:)), a překvapivě dobrá je i hudba, kterou zkomponoval Mark Isham, kterého si pamatuji snad jen díky Nemocnici Chicago Hope. S přibývajícími roky ztrácí Síť na zajímavosti, i když by tomu možná mělo být naopak (ne, teorii počítačových systémů vůbec nerozumím:)), zkrátka jako Film Týdne to může uvést jen TV Nova;) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $50,727,965Tržby Celosvetovo $110,627,965║ No nič moc, dosť chatrný dej. /25%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Naivňounký thriller o zhoubné moci počítačů a počítačových teroristů... Námět sice zajímavý, ale z technického hlediska nedomyšlený... O mnoho lépe na tom není ani děj, který je, pravda, místy celkem napínavý, ale v zásadě dost čitelný a nevyrovnaný. Technické provedení – průměr až podprůměr. Třetí hvězdičku vydělala Síti Sandra Bullock... která je prostě a jednoduše roztomilá. Tomu říkám argument, přátelé... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. Main Title ,2. Informant Shooting ,3. Romantic Cruise ,4. Dark Side ,5. Escape ,6. Angela's Theme ,7. Devlin Stalking Angela ,8. The Right Thing ,9. A New Life ,10. End Credits ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bola doba, keď internet bol tajuplným svetom, ktorému väčšina populácie na planéte nerozumela. Rozhodne nebol bežne dostupný. Postupne sa to ale menilo. A len máloktorý iný film z toho ťažil tak mohutne, ako práve Sieť. V 90. rokoch bol skrátka svet počítačov a internetu stále záhadný a teda divácky atraktívny, takže nečudo, že film so skromným rozpočtom 22 miliónov ich na celom svete zarobil fantastických 110. S odstupom času je to staromódne zrežírovaný, takmer hitchcockovský triler, ktorý ale bohužiaľ zapácha televíznou nevýraznosťou. Nenápaditá výprava, statická kamera, matné herecké obsadenie podporných rolí, jednoduché akčné scény, ktoré nemohlo byť ťažké natočiť a podľa toho aj vyzerajú. Napriek určitej pachuti stále zostal k dispozícii poctivý triler, ktorý je rovnakou mierou dopredu odhadnuteľný, ako – čudný paradox – napínavý. Sandra Bullock bola vtedy ešte rozkošná a počítačová zápletka bola v r. 1995 originálna, pripomínala sci-fi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se sice nic moc nedeje, ale nekdy v 30 minute zacnou nejaky naznaky a v 40, kdyz ma hlavni hrdinka vymazanou totoznost, tak zacne hodne zajimavej a napinavej thriller, kterej od ty chvile jede v docela slusnym tempu az do konce. Navic Sandru mam rad a tady je fakt dobra a celkove je film docela dobre natocenej, takze si 4* zaslouzi. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller se Sandrou Bullock, který má ovšem své dobré i špatné chvíle. Myslím, že v době uvedení to musel být celkem nadprůměrný thriller, ale dnes už to působí trochu jinak...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V počítači je celej náš život a oni mě můžou vymazat a nikdo si toho ani nevšimne." Varování o zneužitelnosti osobních údajů na internetu přišlo poměrně včas, ale tehdy vypadalo poměrně nereálně. V době prvních pentií, 14" monitorů a 3,5" disket to prostě byla fantazie. Jenže Síť předběhla svou dobu o mnoho gigabajtů a přestože vizuálně vypadá archaicky, tak je pořád zatraceně aktuální. Pro hackery je zkrátka dnešní "chytrý" svět rájem. Jenže internet je droga, které se ani já neumím vzdát. Ale můj mobil, vysavač i mixér budou "hloupí" tak dlouho, jak to jen půjde. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Endžíla s Eplíky... ;-| . . . Takové to bylo...(?) . . . Jojo, tenkrát (95) jsem zrovínka si koupil jako svoji druhou jablečnou sestavu toho neskutečného Power Maca 8500. S úžasným Apple Multiple Scan 20 Display. Kdo nezažil, nepochopí... . . . Dnes už se tomu všemu lze jen usmát. Myslím tenhle film. Každopádně S.B. měla tenkrát rozkošný hardware, se software to už bylo trošku horší... - - - P.S. Ale ty krámy mám furt ve sbírce! A kdo nevěří, ať tam běží - dodnes funkční a na specifické práce (řezací Mimaki) stále užívané!... A na síti... ;o) ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vcelkou svižný horor se Sandrou Bellock v hlavní roli o hrozbě počítačů světu. Někdy je to trochu přitažené za vlasy, nicméně po filmové stránce to určitě stojí za zhlédnutí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak pěknou elitní programátorku, jako je tady Sandra bych asi těžko hledal. V dobách kdy byla Síť nebo Nebezpečná rychlost byla pro mě Sandra jednou z nejhezčích hereček, takže je jasný, že pod 4* prostě nemůžu, krom toho, thriller to je i příběhově zdařilej a napínavej ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Svět byl zas jednou v ohrožení. Banda pavouků chtěla pomocí sítě ovládnout svět. Naštěstí se jim do cesty připlete sličná Sandra coby slečna síťovka a snovací bradavky se můžou jít klouzat. Měli si to lépe rozmyslet, nejsou bradavky jako bradavky. ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama