Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten počítačový "pravěk" - či snad spíš "středověk" (abych to s putováním do minulosti nepřehnala) - není zas až tak vzdálený. Jak je to dlouho, co se osobní počítače nenápadně vetřely na naše pracoviště a poté i do našich domácností, aby se staly neoddělitelnou součástí našich civilizovaných životů (o mladších a dravějších výdobytcích propojeného multifunkčního světa nemluvě) ? Ať je to jak chce, příběh Angely Bennettové pro mě zůstává stejně přitažlivý jako tenkrát, když jsem ho viděla poprvé - i když pochopitelně postrádá ono prvotní napětí, které jsem tehdy během jeho sledování pociťovala. Děj dovedně propojuje akční i dramatickou linii - a bez nejmenšího zaváhání vás provede světem sítě sítí a všech jejích úskalí. Poté se můžete přesvědčit, že u vás doma všechno (prozatím) funguje tak, jak má - třebaže používáte internetové bankovnictví, zjevně vás nikdo nepřipravil o vaše těžce nastřádané úspory ... dle letmého pohledu se snad nevlámal do vaší soukromé korespondence ... ani nepropašoval jakýsi neznámý záškodnický virus skrz vaši chabou antivirovou ochranu. Elektřina očividně napájí všechny vaše spotřebiče ... voda teče ... topení topí ... sousedé nepanikaří ... za oknem se MHD pokouší dodržovat pravidelné intervaly ... letadla se pohybují v předem daných koridorech ... obchoďáky se předhánějí v posezónních slevách ... zpravodajství na ČT dle preferované ideové linie hlásí obvyklé lehce katastrofické zprávy - a nemá v záloze žádné mimořádné. Takže svět je v obvyklém nepořádku - a vy můžete být v klidu ... 4,5* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tenhle film děsně žral, protože Sandra a protože to bylo tehdy vcelku neokoukané téma počítačové kriminality a krádeže identity. Zub času se ale na filmu projevil, akce s počítači vypadají v dnešní době dost nereálně až směšně. Pokud bych se ale na film díval z tohoto pohledu, musel bych jít s hodnocením ještě níž. V kontextu doby to je u mě za 4* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock a její počítačové eskapády - to je to jediné, na čem tenhle film stojí a to je bohužel velká chyba. Bullock je nepřesvědčivá a jednoduše není dobrá herečka (nebo alespoň tady ne) a počítačová problematika sama o sobě je tady řešena skutečně interesantně pitomým způsobem. Nejen že mnoho provedených operací je prakticky nemožných (jak může během několika kliknutí spustit protipožární systém ve špičkově zařízeném mrakodrapu ? Jak může na výstavě počítačů poslat mail na centrálu FBI ?), ale i způsob jakým jsou prováděny je maximálně neuvěřitelný. Jedinou variantu vidím v tom, že v době vzniku nebyla technologie počítačů ani zdaleka tak rozšířená (myšleno prostá domácnost), tudíž se dalo tak nějak oblbnout diváky. Bohužel dnes to jaksi nefunguje. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Asi ked som mal tak 12 - 13 rokov, napato som sledoval tento film a zasol som nad technologickymi moznostami suvisiacimi s pocitacmi. Ked som pozeral film pred par dnami (rok 2008), pouzivanie pocitacov vzbudzovalo skor lahke pousmiatie ako uzas, no nic to. Siet je kazdopadne celkom dobry (aj ked obcas dost nudny a rozvlacny) thriller, ktory tazi zo zaujimavej tematiky. Skoda Sandry Bullock, ktora jednoducho tak dnes a ani pred 13-timi rokmi nevedela utiahnut cely film sama. 2,5/5* ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Ještě mám v paměti ty megalomanské reklamy na tento projekt, které běželi všude od televize přes kino a lákali na nadupaný thriller ze skvělou Sandrou Bullock.Bohužel, hned ve dvou věcech tvůrci oněch upoutávek lhali, nadupaný thriller to není ani omylem a Sandra Bullock skvělá také není a nikdy nebyla. Jde jen o průměrný film, který když neuvidíte tak se vůbec nic nestane. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Počítač při vyhledávání výrazu Preatorian vypíše IP adresu ve tvaru 75.748.86.91, avšak maximální možné číslo existující v IP adrese je 255. (Rekpet)
  • Operační systém, který používá Angela, je MAC OS 7. (HappySmile)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 1995 v Beverly Hills. (Varan)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama