Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro Angelu Bennettovou jsou počítače celý svět. Živí se jako odbornice na počítačové viry, s okolím komunikuje pouze pomocí počítače a jediné přátele má na internetu. Před odletem na dovolenou do Mexika dostane od programátora Dalea disketu s neobvyklým programem. S jeho pomocí se lze dostat k jakýmkoliv tajným záznamům. Její život se však mění v noční můru, když se z náhodné prázdninové známosti vyklube najatý vrah, který ji má odstranit a získat disketu. Angele se sice podaří uniknout, když se však vrátí z nemocnice, zjistí, že přestala existovat. Její kreditní karta byla zrušena stejně jako rezervace v hotelu, protože prý z Mexika odletěla. Její dům byl vystěhován a prodán s tím, že se odstěhovala. Podle záznamů v policejní databázi je z ní Ruth Marksová, obviněná z řady přestupků a zločinů. Přestože ji pronásledují policie i zabiják Devlin, podaří se jí zjistit, že za vším jsou počítačoví teroristé Pretoriáni. V jejich čele stojí Jeff Gregg, majitel firmy na zabezpečovací systémy, které obsahují program, jenž umožňuje Greggovi proniknout do jakéhokoli systému. Přestože každý, kdo se pokusí Angele pomoci, je Devlinem zabit, dál bojuje o svůj život i ukradenou identitu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Death 

všechny recenze uživatele

Urcite dost napinavy film, ktery srazi nektere scenaristicke preklepy a ze jich neni malo a take ne prilis dobra Sandra Bullock. Je to cele trochu pritazene za vlasy(misty spise vytrzeny skalp:)), ale koukat se na to da. Ovsem je nutne absolutne vypnout mozek a unaset se jen atmosferou, rozhodne nedoporucuji prilis premyslet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takhle po letech znovu viděno a jo, fakt tomu napařím pět hvězd. Dokonale splněná pravidla žánru, spousta subscén, kdy žádná netrvá zbytečně dlouho a jde se dál, je tu další problém k řešení. Navíc to zcela splňuje Hitchcockovu úlitbu v nespravedlivě odsouzených nebo pronásledovaných, kteří musí očistit své jméno. Pravda, čekal jsem vychytanější finále (přece jen Hitch alespoň třeba pohaněl sochy amerických prezidentů nebo jsme čekali netrpělivě na činely), ale celkově to nenudí, zvraty se objevují tak akorát a tak akorát dávají smysl, a v té souvislosti je mi skutečně jedno, jestli někdo získá heslo přes telnet (což by mu v reálu asi moc nešlo) nebo disketou zaviruje vzdálený počítač přes velmi pravděpodobný firewall - logické nesmysly měl i ten Htichcock a bylo mu to jedno, protože chtěl lidi bavit a napínat. Z dnešního pohledu je navíc ten film nadčasový - tehdy šlo o prd, ale dnes vládnou všude nejen počítače, ale mobilní technologie obecně, a Velký bratr si čte pohodlně věci, o kterých se tehdy pretoriánům ani nesnilo, z FB nebo TW. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Bola doba, keď internet bol tajuplným svetom, ktorému väčšina populácie na planéte nerozumela. Rozhodne nebol bežne dostupný. Postupne sa to ale menilo. A len máloktorý iný film z toho ťažil tak mohutne, ako práve Sieť. V 90. rokoch bol skrátka svet počítačov a internetu stále záhadný a teda divácky atraktívny, takže nečudo, že film so skromným rozpočtom 22 miliónov ich na celom svete zarobil fantastických 110. S odstupom času je to staromódne zrežírovaný, takmer hitchcockovský triler, ktorý ale bohužiaľ zapácha televíznou nevýraznosťou. Nenápaditá výprava, statická kamera, matné herecké obsadenie podporných rolí, jednoduché akčné scény, ktoré nemohlo byť ťažké natočiť a podľa toho aj vyzerajú. Napriek určitej pachuti stále zostal k dispozícii poctivý triler, ktorý je rovnakou mierou dopredu odhadnuteľný, ako – čudný paradox – napínavý. Sandra Bullock bola vtedy ešte rozkošná a počítačová zápletka bola v r. 1995 originálna, pripomínala sci-fi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mna klasika z liet deväťdesiatych, ktorá beží v telke trikrát ročne a neopozerá sa. Je to naivné, samozrejme, ale aj zábavné, svižné, s niekoľkými zvratmi a prehrávajúcou Bullockovou na vrchole jej kariéry. Sa zas teším, kedy to pobeží a budem sa baviť na veciach, pri ktorých by som mal byť vážny a v napätí. Film bude na seba nabalovať čoraz ďalej viac a viac zábavných momentov, pretože čo bolo na poli techniky včera novinkou, zajtra bude zastaralé. Videli ste béčkovú dvojku? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taky mix Fugitive a Enemy of the State. Tentokrat je na uteku sexy programatorka Sandra Bullock pred zlou organizaciou, ktora jej vymazala identitu a poslala na nu najomneho zabijaka. Bohuzial je to cele podane dost naivne az hlupo a bez potrebneho napätia. Väcsina filmu sa dost vlecie a dost nudi. Stopaz je fakt prestrelena. Uz aj v dobe vzniku tie technicke aspekty pôsobili dost naivne a dnes uz je to cista komedia. Ale aspon roztomilo a nostalgicky pôsobi dobova technika. Dalsim plusom je mlada a nadherna Sandra. Bohuzial sama tento tuctovy thriller neutiahne. Hlavnym ponaucenim filmu nie je to, ze je nebezpecna technika. Ale ze nie je dobre zit v tak velkej izolacii, ze nikto okrem vas nemôze dokazat vasu skutocnu identitu. Najmä ked uz aj vasa matka to ma v hlave vyluxovane do cista. 4/10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Katedrála je ve skutečnosti hotel v San Franciscu. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. dubna 1995 v Kalifornii, D.C. a ve Španělsku. (Varan)
  • Ve filmu můžete zahlédnout počítačovou hru "Darkstalkers: The Night Warriors". (HappySmile)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama