Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Recenze (115)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný a poetický snímek, který má až příliš "ale". Těžko chápu, jak tak krásně natočený (ty digitální záběry a efekty rád prominu, protože film jako celek funguje a vypadá podobně) je tak prázdný a především bez tempa. Stopáž 107 minut do mě nalila radost, že se někdo nebál prostřihnout film do tempa, ale opak je pravdou. Shinobi se vleče a od začátku do konce v podstatě sledujeme jen boj dvou rodin, jejichž vůdci se milují (Romeo a Julie po japonsku) s trochou fantasy stylizace a nápadů. Naprosto se nedozvídáme nic o mytologii samotné a kromě předvedení schopností bojovníků o nich nic víc nezjistíme (jakákoliv hlubší charakteristika než "boj je náš život" nikde). Chvílemi jsou schopnosti příjemně fantasy a divák to dokáže uznat, ale někdy jsou až smutně přehnané (viz dvacetimetrové řetězy v každé kapse kalhot jednoho bojovníka...). Je to velká škoda, protože po konci zůstane mnoho zbytečných otázek a velmi rozporuplný dojem z jinak krásného a akčně skvěle zvládnutého snímku. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Videoherne notoricky známy pôdorys konfrontačného deathmatch-u v pozadí s rovnako veľakrát spracovanou témou večnej a zakázanej lásky s epickým nádychom jednoduchého príbehu. O niekoľko zárezov katany na poli dynamiky a úrovne choreografie akčných súbojov slabšia odnož Kitamurovej Azumi, avšak s podobnou komiksovou nadsázkou a japonským citom pre obrazovú estetiku (okorenenú moderne dravým strihom a dynamickou kamerou). Takto nejak si predstavujem mainstreamový "postmoderný japonský Hollywood", ktorý sa v samotnom závere pre mňa nečakane vypäl k vyjadreniu jednej zo základných čŕt ľudskej povahy (strach zo všetkého neznámeho) ako aj pre japoncov typickému zdôrazneniu dôležitosti súznenia človeka s prírodou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Kdysi existoval LID TEMNA, proti jehož umění se nikdo nemohl postavit. Žili jen pro boj. Těmto ,,válečníkům stínů“ se říkalo SHINOBI…. Šógun, Hattori Hanzo, tajemné umění a zakázaná láska, která může dát zapomenout na 400 let nenávisti. Tak tohle jsem musel vidět!!! Je mi jedno, že bojovníci jsou vlastně takový X-MENi. Nebo HEROES. Vlastně jsem rád, protože mne tato nadpřirozená akrobacie bez omezení přírodních zákonů baví! To je něco jiného, než jen číst myšlenky! Bohužel to není jen o boji. Hlavně jde o hluboké myšlenky (které mě neberou) a zvrácenou logiku. Když to má být romantika, tak není a když se má bojovat, tak je to romantika. DOPORUČUJI projet jen akční sekvence! Bude to trvat asi 20 minut a budete mít dojem perfektní podívané. Ušetříte si tak závěr, který mne dohání k myšlenkám o idiotech. Zatímco oni ….., tak ona….! A u tohohle mám brečet? Prostě tohle nemůžu pobrat! Tolik věcí v jednom filmu. Ale co, legenda je legenda. Tohle jsem vidět nemusel!!! PŘÍBĚH** HUMOR ne AKCE*** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dva klany ninjů jsou postaveni proti sobě a ničí se navzájem dokud nepřežije pouze jeden, každý má vlastní speciální schopnost! No námět pro mě jak dělanéj ! Akce je trochu přehnaná a nereálná, ale čert to vem koukalo se na to hezky,vizuál je kouzelný, emoce silné a příběh stabilní. Paráda!:) 80% ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké sklamanie. Napriek tomu, že zo Shinobi tryská jeho manga štylizácia, nevie ju presvedčivo pretaviť do hranej podoby. Basiliska som nevidel ani nečítal, ale po skúsenosti so Shinobi si ho asi budem v pomyselnom rebríčku čakajúcich anime posúvať nižšie. Zasadenie do obdobia nástupu tokugawského šógunátu je v anime i manga pomerne časté, tak isto i rómeo-júliovský motív. Napriek týmto klišé mohlo Shinobi zabodovať aspoň formou, viaceré vykrádačky Yimoua a Kitamuru a absencia akéhokoľvek autorského prístupu však vzbudzujú pocit už mnohokrát videného a neoriginálneho. Chápem, že v apsychologickom naratíve nie je potrebné postavy detailne vykresliť, ale mali by aspoň slúžiť funkčnosti príbehu. Bohužiaľ spôsob akým to tvorcovia robia, ich degraduje na čísla v bodycounte, a to ešte nedostatočne vizuálne atraktívnom. Súboje skutočne pôsobia skôr nedotiahnutým wuxia štýlom a nie japonsky efektným a efektívnym minimalistickým štýlom boja. Zo Shinobi si tak budem pamätať akurát luxusné japonské exteriéry a dve krásne japonečky. Ostatné už vyprcháva a v hlave ostáva len presvedčenie, že nie každý je Ryuhei Kitamura a Azumi je len jedna. 5/10 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Zklamání na všech frontách. Když už nic jiného, čekal jsem zajímavou vizuální složku. Bohužel dočkal jsem se jen nic moc triků a nepříliš zajímavé kamery. O příběhu nemá cenu mluvit, ale zklamaly i akční scény, které postrádaly jakoukoliv nápaditost, o poetice nemluvě. Hodinu a třičtvrtě jsem s láskou vzpomínal na Tygra a draka nebo Hrdinu. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Neboť jsem prvně viděla Basilisk, tak jsem ze začátku byla zklamaná, nemile překvapená a připadalo mi, jako by ty, mně známé postavy, byly tvůrci tohoto filmu znásilněny. Ale protože to nakonec mělo jinou pointu, jiný konec, tak jsem se uklidnila a přijala to. Přesto... Myslím, že kdo neviděl anime, bude se v tom trochu ztrácet, protože je to dosti ohryzaný film. Lepší by bylo, kdyby z toho udělali seriál o někalika dílech... ale proč plakat nad rozlitým mlíkem? Basilisk mě dojal, prožívala jsem s ním dobré i špatné a tohle byla jen pastva pro oči, jelikož miluji pohledy na přírodu, a těch jsem si tady užila docela dost. Nemilé 3* ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokud se řekne notorickému hráči videoher jméno Shinobi, vybaví si ninju, běhajícího po zdech a likvidujícího své protivníky i mimo jiné zpomalením času, kterýžto efekt je použit i v tomto výpravném japonském filmu. Dějový půdorys snímku spočívá především v efektním souboji dvou pětičlenných skupin mytologických bojovníků s nadlidskými schopnostmi, reprezentujících dva znepřátelené rody. Shinobi svou atmosférou a vizuálnem zadupává v prach sic nejdražší asijský blockbuster, leč přeplácaný a nudný čínský Mog gik. Měrou vrchovatou mi dal to, co od filmů tohoto typu očekávám: krásnou formální stránku a zajímavé postavy, používající dostatečně rozličné techniky boje v dynamicky nasnímaných střetech. Pak mi nevadil ani jednoduchý příběh, občasně uměle působící triky či fakt, že dějem se míhající ninjové nedostanou téměř šanci ukázat své smrtící dovednosti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tešil sem se hodně a o to větší bylo zklamání, když sem v podstatě nedostal skoro nic, co sem od toho očekával. Příběh byl příšerně nezajímavej, nudnej a legenda o dvou vesnicích blbě zpracovaná, což ještě se dalo přetrpět, krom toho se tomu nedá ubrat, že některý bojový postavy byly zajímavý, hlavně teda jejich schopnosti, jenže co s tim, když samotný souboje jsou naprosto tuctový, nezapamatovatelný a celkově hodně slabě podaný a ještě občas trikově průměrný, vůbec se nekonaj žádný vizuální bojový parády ani skvělý choreografie soubojů, v podstatě by se dalo říct, že tady neni žádná choregrafie, všechno to je tak na minutu, trošku se pořežou, jeden udělá chybu a chcípne a jde se dál, nicméně stále sem doufal, že tomu všemu vytrhne trn z paty závěr, jenže žádná gigantická řežba se nekoná, k mému údivu se hraje spíš na citovou notu, jenže to mě po průběhu filmu vůbec nedostalo a nechalo mě to naprosto chaldným, krom toho sem se těšil jak toho dědka s tou jeho armádou seřeže jak prase na tom konci a o to větší rozčarování bylo, když se to nestalo. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené Romantické Akční Drama s povedenými kostýmy a sympatickými herci. Slow motion (zpomalení) a Blurred approximation (Rozmazané přibližování) efekty byli povedené. Poutavý fantasy příběh o dvou vesnicích v nichž mají jejich bojovníci nadpřirozené schopnosti a o zakázané lásce dvou mladých lidí, kterým osud nepřeje. Jak již bylo psáno i já jsem čekal film podobný Klanu létajících dýk a spoustu soubojů, ale přestavění z Akční na více upřednostňovanou citovou podobu také není špatné, i když ne zcela povedené. Velice zajímavý a povedený film, kde souboje nejsou, až zas tak špatné a někdy připomínající wuxai bitky. 75 % ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný akčný historický fantasy film z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o dvoch znepriatelených dedinách, v ktorých žijú najlepší bojovníci ovládajúci rozličné bojové techniky, pričom príprava na boj je ich život, ale dediny žijú medzi sebou už roky v mieri. Medzi mužom a ženou z týchto znepriatelených dedín vznikla veľká láska, ale všetko pokazí príkaz od vládcu, aby každá dedina vybrala svojich piatich najlepších bojovníkov, medzi ktorými sú aj oni dvaja a majú bojovať až kým neumrú všetci bojovníci z jednej strany, čo by samozrejme ich lásku zničilo, ale je to ich osud. A navyše vládca má svoje vlastné ciele. So spracovaním som nadmieru spokojný, už úvod je mimoriadne pôsobivý, stretnutie muža a ženy pri rieke je prekrásne podané a kľudne to označím za jednu z najlepších scén, aké som kedy videl, čo je na jednej strane škoda, že tá najlepšia scéna je hneď na začiatku, ale našťastie výborný je aj zvyšok filmu, páči sa mi celá táto tématika a je veľmi dobre podaná, nie je tu jediná zbytočná scéna a mnoho ich je vynikajúcich. Jedine ma trochu mrzí záver, síce nie je vôbec prekvapivý, presne niečo takéto sa aj dá očakávať, ale len predsa by som si ako divák prial iné ukončenie. Akcie je tu priemerné množstvo, ale mám z nej skôr také rozporuplné pocity. Rozhodne musím povedať, že akcia je hlavnou, ale aj jedinou slabinou tohto filmu, ale keďže ma film veľmi zaujal ako celok, tak mi to vôbec neprekáža. Skôr by som ocenil uveriteľnejšiu akciu len s pomocou lán, ako to bolo v tej dobe zvykom v čínskej produkcii, toto je už príliš preefektované, ale aj tak je viacero situácií a nápadov slušných, napríklad stretnutie niekoľkých bojovníkov v mestečku alebo likvidácia desiatok protivníkov v spomalenom čase hlavným hrdinom. Herecké obsadenie sa mi páči, skvelé hlavné duo tvorené dokonalou Yukie Nakama a o moc nezaostáva ani hlavný hrdina Joe Odagiri, toto je jedna z najsympatickejších filmových zamilovaných dvojíc vôbec, ale aj plno zaujímavých vedľajších postáv, hlavne dve zvyšné výrazné ženské postavy, alebo aj Kippei Shiina, ktorý nedokáže umrieť. Réžia a technická stránka sú perfektné, síce niektoré efekty v súbojoch zaostávajú, ale ako som spomínal, tu ma to vôbec nezaujíma a chválim aj skvelo zvolené prostredie. A nemôžem zabudnúť ani na nádhernú hudbu, jednu z mojich najobľúbenejších vôbec. Videl som len veľmi málo fantasy filmov, ktoré by ma skutočne bavili a Shinobi patrí medzi ne. Akcia zaostáva, takže kvôli nej sa to určite neoplatí pozerať, ale všetko ostatné je prvotriedne, príbeh, herci, hudba, vizuál, ja som mimoriadne spokojný. 87% ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Asi budu sám proti proudu, ale na mě film působil více po citové stránce než po té bojové. Příběh je sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je síla a jádrem příběhu je láska dvou vůdců znepřátelených rodů, takže v podstatě variace na Romeo a Julie. Slzička sice neukápla, ale jen těsně:-) Jinak bojové scény jsou vynikající a každý souboj jsem si opravdu užíval. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy avsak posobivy pribeh o ludoch-Shinobi ktory boli zrodeny k jedinemu ucelu a to bojovat a zabijat. To je ich osud a ich prekliatie. A preto v dobe mieru sa straca vyznam a zmysel pre ich existenciu, stavaju sa obetou obicajnych ludi a ich strachu voci ich nadprirodzenej sile. Pribeh o laske a o tragickom osude. Tomuto snimku nieje prilis co vytknut. Stavia na jednoduchych avsak ucinnych prvkoch ako su protiklady (klan zijuci v horach - klan zijuci pri rieke), rivalita ("ak niekto ublizi nasim milovanym, sme nuteny to oplatit spat"), nenaplnena laska a to vsetko v posobivom vyzualnom podani so skvelou akciou a mnozstvom zaujimavych bojovych technik (strety dvoch klanov mi prisli doslova ako suboje x-menov). Neda sa hovorit o nejakych nedostatkoch ci chybach. Jedine co s da vytknu je, ze podobnych pribehov je viac, a to mi nedovoli siahnut k najvyssiemu hodnoteniu. Nic to vsak nemeni na fakte ze je to velmi posobive dielo. (8.8/10) ()

balone 

všechny recenze uživatele

Takový Naruto v hranné podobě. Nemohl jsem čekat nejspíš něco jiného, nebylo tam zrovna nic, co by mi vzalo dech, ale stále to mělo úroveň velmi dobrého filmu. Škoda jen, že na to nebylo více peněz, některé scény by s pořádnou tehcnikou vypadaly úžasně. Doufám, že v brzké době bude zase něco s podobným tématem. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Japonská wuxia verze Romea a Julie se zajímavými charaktery, hlavně Yakushuji Tenzen. Ha, ta muzika mě z někama byla povědomá, Red Cliff ^^ ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Svého času (kdy jsem to viděl) totálně nejlepší film ve svém období. Příběh silný, triky úchvatné, emotivní složka víc než citelná... Říct to jinak? Akční trhák, který vás vcucne a prakticky nemá chybu. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Osobně mi tento film připomínal spíše filmy žánru wuxia. Japonci se tohoto žánru chytili s nadšením a výsledkem je dílo, ve kterém je klišé pomálu, akce dostatek a dech vyražejících scenérií přehršel. Naprosté mínus je však podobně jako u Mo Gik (The Promise) povrchní přiběh, jenž definitivně sráží mé hodnoceni. Do děje jsem se prostě nevžil a dramatickým scénám tedy chybí síla. Filmu by prospěla větší délka, třeba o 15 minut, aby věnovali více pozadí jednotlivých postav. Triky jsou však skvělé a ze snímku nečiší umělost jako z výše jmenovaneho. ()

Reklama

Reklama