Reklama

Reklama

Šinobi

  • Japonsko 忍 SHINOBI (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh filmu nás zavede do souboje dvou znepřátelených vesnic, kde obyvatelé oplývají super schopnosti. Po dlouhých bojích přijde doba míru, která je ovšem po určité době narušena příkazem Hatori Hanza, že 5 vybraných zástupců z každé vesnici se utká v boji o čest vesnice. Na pozadí těchto událostí se ještě odehrává milostný příběh dívky a muže ze znepřátelených vesnic. Příběh nabírá obrátky poté, co zástupci obou vesnic vkročí do lesa. Do paláce k císaři totiž může přijít jen jeden. (sheen)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem čekal o dost více než jsem dostal, značně laciná a nezajímavá akční "pohádka". Zoufale slabá úvodní zápletka, o celém příběhu se dá prohlásit to samé, pokud lze vůbec o příběhu mluvit - vlastně je to celé jen o nepříliš zajímavých soubojích a troše romantiky mezi vůdci dvou znepřátelených táborů. Aniž bych věděl kdo produkoval hudbu, poznat to nebyla potíž, ačkoli Iwashiro Tarô umí rozhodně i lepší kousky. Nakama Yukie mne vlastně ke snímku přivedla a tak trochu toho lituji - ač jsou její půvaby nesporné, průběh filmu ani herecké výkony již krok s její krásou zdaleka nedrží. 60% ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Japonci, klamou tělem, mršky, ale jako chápu, oni mají přeci úplně jinou mentalitu a hodnoty. Tváří se to jako příběh Ho a Ji, je to však příběh Ho a Ji? Uvažme. Zaposlouchávám se do tónů lásky. Slyšte ten šepot přicházející od řeky, rušený jen šumem lesa a zpěvem ptáků. - Ach Gennosuke Gennosuke, proč jsi jen Gennosuke, proč jsi synem Oněch? - Ach Oboro Oboro, proč naše láska není než sen, sen, z kterého jsme nuceni se probrat? To život nenabízí nic než válku? Strach a umírání? - Nám žel nikoliv, pro vrchnost jsme jen extrémně výkonné, a tím nebezpečné, zbraně. Vlastně nejsme ani lidé, nýbrž věci, hračky v rukou mocných, pěšáci na šachovnici. - Postavme se spolu té kruté sudbě, nesmiřujme se s tím. Bojujme. Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro lásku a za lásku. - (Oboro mlčí) - Pro život a za život, pro svobodu a za svobodu a pro a za lásku lásku! - (Oboro stále mlčí) - (Pak už mlčí i Gennosuke). On mlčí, ona mlčí. Mluví a rozdává Osud! Povinnost, toť váš šat! Věrnost nadevše! 75% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tešil sem se hodně a o to větší bylo zklamání, když sem v podstatě nedostal skoro nic, co sem od toho očekával. Příběh byl příšerně nezajímavej, nudnej a legenda o dvou vesnicích blbě zpracovaná, což ještě se dalo přetrpět, krom toho se tomu nedá ubrat, že některý bojový postavy byly zajímavý, hlavně teda jejich schopnosti, jenže co s tim, když samotný souboje jsou naprosto tuctový, nezapamatovatelný a celkově hodně slabě podaný a ještě občas trikově průměrný, vůbec se nekonaj žádný vizuální bojový parády ani skvělý choreografie soubojů, v podstatě by se dalo říct, že tady neni žádná choregrafie, všechno to je tak na minutu, trošku se pořežou, jeden udělá chybu a chcípne a jde se dál, nicméně stále sem doufal, že tomu všemu vytrhne trn z paty závěr, jenže žádná gigantická řežba se nekoná, k mému údivu se hraje spíš na citovou notu, jenže to mě po průběhu filmu vůbec nedostalo a nechalo mě to naprosto chaldným, krom toho sem se těšil jak toho dědka s tou jeho armádou seřeže jak prase na tom konci a o to větší rozčarování bylo, když se to nestalo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy Simojama Ten a hned pekna nuda. Ako pribeh odniekial zo stredovekeho Japonska je fajn, a na pozadi sa odohrava romanticky pribeh, a dalej nic. Ziadne suboje, epicky zaver, mimoriadne herecke vykony, herci neznami a dialogy su nudne a cely film tak rychlo vysumi do prazdna. A to japonsku kinematografiu /Kurosawa, Kitano, Jasudziro Ozu, Mikio Naruse, Kendzi Mizoguci/mam velmi rad. 30 % ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené Romantické Akční Drama s povedenými kostýmy a sympatickými herci. Slow motion (zpomalení) a Blurred approximation (Rozmazané přibližování) efekty byli povedené. Poutavý fantasy příběh o dvou vesnicích v nichž mají jejich bojovníci nadpřirozené schopnosti a o zakázané lásce dvou mladých lidí, kterým osud nepřeje. Jak již bylo psáno i já jsem čekal film podobný Klanu létajících dýk a spoustu soubojů, ale přestavění z Akční na více upřednostňovanou citovou podobu také není špatné, i když ne zcela povedené. Velice zajímavý a povedený film, kde souboje nejsou, až zas tak špatné a někdy připomínající wuxai bitky. 75 % ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama