Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +Bezva film, chytrý, zábavný, po herecké stránce perfektní, vzájemné slovní přestřelky mezi Belmondem a Mariellem byly k popukání -mírně kolísal závěr, mi přišlo, že nevěděli kdy to ukončit./// Po dlouhé době (asi deseti let) můj první Belmondo. Víte, že jsem si jako malej myslel, že Belmondo a Van Damme jsou stejná herecká generace? A víte taky, že první film ve kterém jsem ho viděl byl film Mrchožrouti? A to jsem ho ještě neznal a ve filmu jsem fandil někomu jinému. Teď jsem dlouho váhal za který film Belmonda uchopit. Prostě se kterým filmem začít. Zkusil jsem tento a i s ohledem na to, že je to jeden z těch lepších kousků (takže očekávání byla) jsem si film náramně užil a po celou dobu se perfektně bavil. Možná jak zhlédnu všechny filmy, tak k tomuto budu přistupovat jinak, ale v tuto chvíli je to můj první Belmondo./// Celkem 88%/// ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezva film. Belmondo je bez Krampola ako Funes bez Filipovského. Ak nezačnete premýšlať nad logikou (naháňačky na ulici a polícia stále nikde, skoro rovnaký Belmondov hlas v každej úlohe), k čomu v tomto žánri nie je ani dôvod, budete sa skvelo baviť. Ako v banke, tak v uliciach Montrealu. Ten kvalitatívny rozdiel týchto dvoch pasáží nie je zase tak markantný. Jedna z top komédií našej mladosti a našej generácie. ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Bebel shledal, že přepadení banky je dost nudná rutina a rozhodl se v převleku klauna ukázat policajtům i rukojmím, co je ta pravá taškařice. A je to pravá taškařice i pro diváka. Ty hnidopišské řeči o slabší druhé půlce jsou mimo mísu. Vám by snad nešlo pod vousy ujíždět před biřici s větrem o závod v taxíku Jacquese Villereta, po boku s (tehdy ještě) mladinkou Kim, ustrašeným debilem a s Laskym v patách? ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jasně že je první polovina mnohem lepší. Je totiž originální a zatím nikdy nic podobnýho ani nikde jinde nebylo (rozhodně ne takhle dobře zahraný a napsaný). Ta druhá část je už jen klasickej útěk ze všech komedií o loupeži. Pamatujete si nějakou, kde by se to nezvrhlo v boj s pesimistou Murphym? Belmondo je u mě nejlepší komediální herec Francie všech dob (v ostatních kategoriích se o první příčky dělí s Delonem a Gabinem a řekněme Venturou, kterej se sice narodil v Itálii, ale vyrostl ve Francii). ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bezva film. O jedné neobyčejné loupeži velké kanadské banky, s klaunem v akci. Na to, že šlo od počátku zejména o komedii plnou bláznivých nápadů, způsob natočení celé dlouhé akce, zejména vyjednávání s policií, působil na mne docela realisticky skoro až s dokumentárními prvky (za doprovodu obrovské mediální sešlosti). Divák sice věděl od počátku o něco víc, než všichni ti policajti a novináři, ale naštěstí ještě na něj odhalení pár detailů mělo čekat. Ještě daleko víc, než loupež v klaunovském přestrojení mne rozesmál Belmondo v převleku za dědka rafinovaně odcházejícího z banky. I po přesunu filmu do svébytné akční komedie na cestách mne dokázal bavit, ač vývoj děje ke konci zdaleka nebyl tak originální a překvapivý, jako počáteční dění. Sám si vystačím zatím s jednou projekcí a výsledním hodnocení v podobě čtyř hvězdiček, ale pokud skalní fandové Belmonda filmu dávají plný počet, určitě jim rozumím, stejně jako divákům, kteří měli možnost zažít premiéru v 80. letech a film si tak plně pojí s nostalgií. 80% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Číslo taxi Dodge Royal Monaco 1976, kterým ujíždí trojce lupičů, je 1985, což je rok, kdy byl film natočen. (funmaker)
  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)
  • Poprvé po osmi letech, co Jean - Paul Belmondo nehrál v top 10 hit filmu. Předtím se tak stalo v roce 1976. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama