Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Recenze (357)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá Belmondovka se spusty skvělých hlášek, která zaručeně pobaví a rozesměje, ale bohužel ten konec byl strašný ! Scénarista asi nevěděl jak to elegantně zakončit - před sebou měl na papíru napsaných pár variant, nemohl se pořád rozhodnout. Tak si řekl, že zkusí staré, ale vyzkoušené "ententiky". Bohužel mu prstík ukázal právě na ten nejdivnější a nejnudnější závěr. Ale i tak to byla naprosto skvělá a nadprůměrná komedie. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fintu jsem si dal po mnoha letech a musím konstatovat že se i v dnešní době ( 2010 ) jedná o luxusní dezert. O humor se samozřejmě není třeba bát Bebel je v tomhle vskutku spolehlivá značka. Nápad na vyloupení banky je geniální, zde stojí za povšimnutí, že v telefonickém rozhovoru Bebela s inspektorem Foxem v jedné chvíli vyzrazuje možné verze svého útěku z banky a řekne i verzy, která je o dvě desítky let použita ve filmu Spojenec. První, bankovní část se ve velké míře odává skvělému humuru, aby ne, když dialogy psal mr. Veber. Druhá část se nám tak trošku proměňuje v něco, co z filmu dělá daleko víc než jen dobrou komedii, když Bebel mluví o přátelství ke komplicovi, který se chová jak čerstvě narozenej holub a v duchu svých slov i jedná. Způsob jakým si vyměnuje Bebel a Lisa pohledy je naprosto užasný a posunuje pouhou komedii na mnohem vyšší level a pak přijde závěr, zvuk trumpety a pohled na náměstíčko v Římě, tak tuhle scénu si pamatuju už přes dvacet let od dob kdy jsme Bezva fintu viděl jako kluk poprvé v kině. Nevím čím a proč, ale je prostě naprosto nezapomenutelná. Jinak se mě taky líbí ta scéna kdy se Grimm a Georges baví u stolu co bude dál a ze sprchy vyjde nahá mlaďounká Kim Cattrall, chlapci okamžitě zmlknou a jen tiše a zamilovaně pozorují, jak si to nahá Lisa elegatně ťape pro župan, jako by se nechumelilo. Tento jedinečný ženský způsob jak umlčet chlapy doslova miluju. Zkrátka bezva film, tahle Bezva finta. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dokud se děj odehrává v bance - skvělé dialogy. Jakmile se děj přesune jinam už je to "jen" slušná komedie - nicméně to nejlepší se odehraje v první polovině filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako americký remake s Billom Murrayom, i francúzska SENZI FINTA obsahuje skvelý nápad (ako sa lupič dostane z obkľúčenej banky). Ale to je všetko; tentokrát ani Belmondo nezachránil slabý scenár. Priemerná heist komédia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co si tady vsichni serou do gati, jak je druha polovina filmu strasna, sice to neni tak paradni zabava jako prvni polovina, ale zase tu je dost akcnich scen a i tech forku tu je porad fura, takze fakt nevim, v cem je problem. Navic Belmondo je tady fakt perfektni a taky me potesil Jacques Villeret a ve filmu hraje paradni hudba. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jasně že je první polovina mnohem lepší. Je totiž originální a zatím nikdy nic podobnýho ani nikde jinde nebylo (rozhodně ne takhle dobře zahraný a napsaný). Ta druhá část je už jen klasickej útěk ze všech komedií o loupeži. Pamatujete si nějakou, kde by se to nezvrhlo v boj s pesimistou Murphym? Belmondo je u mě nejlepší komediální herec Francie všech dob (v ostatních kategoriích se o první příčky dělí s Delonem a Gabinem a řekněme Venturou, kterej se sice narodil v Itálii, ale vyrostl ve Francii). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Kdyby se celý film odehrával v bance tak neváhám s pěti hvězdičkama, ale poslední třetina už mě místy nudila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle městě je 371 bank a on je nakonec všechny vykrade." Ale ne, taťuldo, to by Klaun nikdy neudělal. Jemu nějaký ten dolarový miliónek stačí a nebude se přece zbytečně dál unavovat. Na mne tedy jeho výkon zapůsobil tak, že jsem si kdysi začal šít klaunský kostým pro případ, že by nastaly horší časy. Pak jsem si však uvědomil, že v mém případě by mi to určitě zkazil nějaký ten Lasky - šarmantní člověk, na kterého si ve vězení i mouchy bály sednout. Tehdy jsem zahnal myšlenky na bankovní loupež a vydal jsem se vydělávat bohatství do státních služeb. Zatím to moc nejde. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal čtyři vyfutrované hvězdičky, ale když jsem viděl tuhle klasickou komedii po letech znovu, přišla mi už poněkud nevyvážená, s řadou hluchých míst, resp. míst s druhem humoru, který mě neoslovuje. Může za to i nevyrovnané herecké obsazení, Belmondo je o dvě třídy lepší než Cattrall a Marchand. Něco asi není úplně v pořádku, když si druhou půli filmu ukradne herec v ryze vedlejší roli. Několik scén s Jacquesem Villeretem coby taxikářem je úžasných, scéna, kdy Villeret prchá v rouše Adamově, maskovaný větvičkami je jednoduše boží. V první půli film stojí především na Belmondovi a jeho výstupech v masce klauna, chtělo to ale víc zapracovat na dialozích, protože, jak už jsem zmínil na začátku, řada scén, kde se Belmondo nevyskytuje, je nevýrazná. Celkový dojem: 65 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s MUŽEM Z ACAPULCA Belmondova nejlepší komedie. Škoda, že to nejlepší se odehraje na začátku v bance a pak má film sestupnou tendenci. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám ředitele banky, který by odmítl nechat se každý týden vykrást takovým sympatickým šaškem.. Bezva Finta a Muž z Acapulca mají dvě věci společné. Za prvé jsou to nejlepší komedie Bebela a za druhé mají s ohledem na nastolené tempo trochu slabší druhou polovinu. Leč budiž vše odpuštěno, poněvadž: „Mám Tě rád, klaune..“ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nadsadená genialita a kultovosť tohto snímku spôsobili moje vlažné a rozporuplné pocity po jeho skončení. Začalo to fajn, banková lúpež parodujúca políciu ale hlavne lupičov samotných bola naozaj podarená a tu by som nešetril superlatívmi. Belmondo sa ujal svojej úlohy naozaj úžasne, no brzdil ho najmä scenár druhej polovice filmu, v ktorom filmu dochádzal dych a hlavne nápady. Bol to taký mix všetkého možného a bolo vidieť, že scenárista sa to snažil pozliepať, len aby to malo nejaké tempo. Skrátiť to o nejakých 10-15minút a s čistým svedomím dávam piatu hviezdu. 75%. ()

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama