Reklama

Reklama

Z pusté divočiny pochází dojímavý příběh o bývalém vojákovi, muži Jerico Adamsovi (Kris Kristofferson), který pozná skutečný význam vánoc tou nejneobvyklejší cestou. Když jeho bývalá brigáda pronásleduje indiánský kmen v blízkosti jeho domu, požádají Jerica, aby se připojil k boji. Nalézají ho však jako změněného, mírumilovného muže - s milovanou ženou (Kim Cattrall) a synáčkem. Vůbec netuší, že kmen vedený jeho starým nepřítelem, náčelníkem Mnoho Koní, se blíží k jeho vlastní usedlosti, připravený k boji se mu nelítostně pomstít. Když Indiáni přepadnou a spálí jeho dům a vezmou rodinu jako rukojmí, nevidí Jerico žádnou naději na přežití. Během jejich putování do indiánského tábora se jim zjeví velký duch. Dora, od přírody oddaná a citlivá, nalézá kuráž přetlumočit kmeni tento zázrak v dojímavý příběh. Může pevná víra jedné odvážné ženy způsobit dohodnutí míru... a zachránit jejich životy ve vánoční den? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (7)

inyan 

všechny recenze uživatele

Zrození Ježíše pána na indiánský způsob... Kašpar, tři králové Melichar, Baltazar alias Mandan, Teton, a Krí z plání. Kdysi dávali tento film na ČT1. Mám jen jeden dotaz, proč takové filmy nevidíme na našich televizích? Dávám za 4* za zajímavý vánoční příběh. ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Pod vplyvom Tanca z vlkmi z r. 1990 nastal v TV veľký boom westernov a indiánskych filmov. Tento film je jeden z nich a môžem povedať, že originálnym príbehom,výpravou ,akciou, tempom zaujme každého milovníka žánru, aj keď na Tanec zďaleka nemá. Krisstofferson - spevácka hviezda country music a westernov opäť nesklamal. Prajem si len aby tento film urýchlene vyšiel na DVD nosiči čím skôr....... ()

Agamo 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, co se stane, když Vás na Vánoce unesou indiáni, a jediná šance, jak si zachránit život, je nakazit indoše vánoční pohodindou a atmoškou. Překvapivě to nebylo marný. Díval jsem se na to na Štědrý den, takže jsem byl ovlivněn duchem Vánoc a vraždění indiánů a bělochů mi v tento sváteční den přišel vhod.   Dobré sledovat na Vánoce na ředění pohádek a  zábavných pořadů, mimo tohle období, kdy si lidi dokazují, proč se přes rok nestýkají, bych asi na hvězdě ubral. Zatím jediný film s indiány a vánoční tématikou, co si pamatuji, že jsem viděl. ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně let, co tenhle film dávali na vánoce v televizi. Ačkoli mne název příliš neoslovil, když jsem viděl obsazení, řekl jsem si, že to zkouknu. Trochu mne udivilo, že dávají na vánoce western,ale i jako western se mi to dost líbilo a tak jsem vydržel. Nemyslím si o sobě, že bych byl nějaká velká měkota, ale když se western přelil v to, co už tu popsal jeden z kolegů dopisovatelů, snad poprvé v životě jsem asi prožíval tu pravou atmosféru vánoc. Mrazík je sice taky moc povedený, ale tohle je něco trochu jiného. Nejsem věřící, ale zrození ježíše jak jej podali v tomto snímku mi bylo daleko bližší, než když jsem ze zvědavosti pročítal bibli. Je mi líto, že to bylo poprvé a taky naposled(myslím), kdy byl tento film uveden v jakékoli z našich televizí. Jinak Kris Kristofferson i Kim Cattrall to zahráli moc pěkně. ()

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Bílý pár převypráví Indiánům pověsti z Blízkého východu.  Na indiány to z nějakého důvodu udělá hluboký dojem, a nechají pár na pokoji. 10%  a tohle už prosím netočte. ()

Reklama

Reklama