Reklama

Reklama

Ohnivé nebe

(TV film)
  • Česko Solární bouře (více)

Obsahy(1)

Výzkumníci na Zemi zaměří silné koronární záření (CME), které bylo odraženo od Slunce a míří přímo na zemský povrch. Teploty závratně stoupají, obloha, zdá se hoří a budoucnost lidského pokolení je ve hvězdách. Vědci musí vyslat obranný ledový kryt, aby zabránili CME. Podaří se zásah nebo je Země ztracena? (oficiální text distributora)

Recenze (39)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Pane prezidente, Lucas to zvládnul ! '' S katastrofickými filmy je to těžké. Prakticky všechny možné scénáře už byly napsány. Invaze šediváků, obrovský meteorit či solární bouře.... Ohnivé nebe z tohoto konceptu nijak nevyčnívá. Máme zde vědce, kterému nejprve nikdo něvěří, že to co zjistil může být tak vážné. Máme tu prezidenty USA a Ruska, kteří se nejprve podezřívají z agrese (jakoby by stále byla doba Studené války). Hlavnímu hrdinovi nevěří ani velcí vědci. On se však nedá a zachrání zemi. Nutno podotknout, že v závěru filmu je děj zajímavě okořeněn bojem dvou ponorek. Ruská zachraňuje jaderným výbuchem zemi a americká to považuje za agresi a pálí po ní torpéda. Při sledování tohohle díla se mi vybavil jeden vtip: Americký velitel jaderné základny si nechá nastoupit muže a ptá se- kdo stiskl to červené tlačítko? Zeptá se jednou, dvakrát, jednotka mlčí jako jeden muž. Velitel máchne rukou a řekne - ale co, čert vem Nový Zéland.... /// --Tady totiž tvůrci také nechali Nový Zéland vysmahnout. Závěr stál za to. Klasické nastoupení tleskajících Amíků. Samozřejmě rasově korektní. Byli tam afroameričané, běloši, zástupci policie a nezbytní hasiči. Akorát jich tam bylo všech v součtu asi osm... Holt prachů málo, a kde sehnat zadáčo komparz... Trikové efekty byly na úrovni devadesátých let, tedy kostičkovaté a strašné. Na úplný odpad to nevidím, ale tu hvězdu tomu dávám s odřenou jadernou hlavicí. * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Kterak jednou ranou, potažmo jaderným úderem vyšešit problém hořícího ovzduší i tání ledovců. Pravda, řešení to je tak na pár vteřin, ale je to řešení. Budiž země lehká kariéře Marka Dacascose. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výron… Ať už kotníku, semene (pochopitelně předčasný) a nebo koronární masy, nikdy to neznamená důvod k jásotu. Pokud však existuje odhodlaný americký prezident odstínu Obamy, velitel ruské ponorky s vizáží Donutila a americký hasič metanu, co vypadá jak Dwayne Johnson po redukční dietě, nemusíte se v tomhle níže než nízkorozpočtovém katastrofálním filmu o osud matičky Země bát. A koho snad pálí, že po závěrečných jaderných opatřeních se bude v Benátkách spíše měřit podmořská hloubka, než nadmořská výška, ať si sedne na střechu Bílého domu, tam bude v bezpečí.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Smrtiaci roj", "Boh mora", Ľadové zemetrasenie", "Duch búrky", "Začiatok konca: Zrážka s kométou", "Koniec ľudstva: Zrážka planét", "Beštia z hlbín", "Korene zla", "Mrazivé peklo", "Lochnesský teror", "Znamenie hada" a "Ohnivé nebo". Dvanásť filmov od kanadského režiséra Paula Zillera. Dvanásť otrasných diváckych zážitkov. Dvanásť nízkorozpočtových snímkov s hlúpym scénarom, mizernými hercami a primitívnymi digitálnymi trikmi. Zvládol som si pozreť dvanásť Zillerových brakov. Ale už dosť, stačilo, už mám tých jeho sračiek vyše hlavy. So super babrákom Zillerom už nadobro končím. * ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tak, tak, přesně tak, jak píše Jamal, akorát že to nebylo u Antarktidy, ale jednalo se Arktidu. Navíc, nevím, co vedlo autory českých dialogů, aby šéf ruské ponorky (plukovník, zde mu sice říkali kapitáne, ale budiž u velitele plavidla je to asi zvyk, budiž tedy) stále oslovoval svého pobočníka poručíku místo majore, jak je zcela zřejmé z jasně viditelných distinkcí. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Proste sracka Dacascos nestal za nic ani v akcnich beckach natoz v katastrofickych zetkach nacpali do toho i Gossetta Juniora asi uz taky nema na chleba boze chran nas pred znicujicim utokem podobnych megatraparen! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jasný béčkový film, už jen podle názvu. Ale ponaučení pro to abychom se snažili chránit přírodu a hlavně nerozdělávali táborák někde ve troposféře, jinak budeme mít možná úžeh, ale spíše se ugrilujeme. Ale naštěstí svět má multimilionáře-vědce, který se o tuto problematiku zajímá a má konexi v ruské jaderné ponorce, která se jako jediná jaderná nachází u Antarktidy, kterou musejí odpálit aby se nebe uhasilo. Ale je zajímavé, že ve filmu nerozebírají, jak by se zvedlo moře a zatopilo kupříkladu část USA, dále Holandsko, Anglii a Austrálii…. No to asi už bude jiný příběh, možná Vodní svět, ale to už jsme tu taky měli (( :: ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Asylum bílajk shit. Dacascos žádnej prostor, žádny kopy s votočkou do meteoritů.. tak nač to je ()

jh666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu záchvat filmového masochismu a podívám se na takováhle film. Vážně na tomhle filmu není dobrá ani jedna jediná věc. Všechno strašné efekty počínaje, hereckými výkony konče. 6 % ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasický a typický béčkový katastrofický film. Mizerný scénář plný naprostých debilit a patetických žvástů, místo skutečných herců parta ochotníků z ulice a triky na úrovni 5 (možná i víc) let staré počítačové hry. Objektivně by to měl být odpad jak vyšitý, ale sakra, já se opět docela zvráceným způsobem bavil. Tyhle katastrofické nízkorozpočtové bláboly jsou mi prostě sympatické tím, jak si jejich tvůrci stále vymýšlejí čím dál horší kraviny, které by v áčkové produkci nikdy neprošly. /35% a 2*/ ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Béčko jako vyšité. Ještě, že lidstvo vynalezlo atomové zbraně. Kde bychom bez nich byli, kdyby se mělo přihodit něco podobného. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Jasné je to céčkárna a efekty znázorňující katastrofu jsou katastrofální a tak max k smíchu ale určitě ne k tomu, aby byl divák napnutej jak to dopadne. Každopádně od céčkového filmu jsem áčkové efekty ani nečekal takže jsem se jen tiše smál co to tam je za "výbuchy" a soustředil se na zbytek. Film mi rychle utekl, docela mě i zaujal námět i když teda to hašení na konci to byl zase nápad až jsem podezíral scénáristu, že si dal veselou cigaretku :-) Dacascose mám v oblibě takže to o jednu hvězdu vytáhnul a film samotnej u mě měl dvě no a dva plus jedna rovná se tři. Vida také mi to pálí kdyby se na nás hnala katastrofa může se mnou lidstvo počítat. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Odpad dávám nerad, ale tady jsem nebyl daleko. Jeden vědec, který se rozešel s manželkou a ona se k němu samozřejmě vrátí, protože je nejlepší. Ač nepracuje ve vládním zařízení, chodí si tam jak chce, videokonference s prezidentem si klidně řídí sám a prezident ho poslouchá a dokáže doletět vrtulníkem k Severnímu pólu, aby ukecal kamaráda, kapitána ruské atomové ponorky, ať odpálí atomovkou Severní pól. Blábol. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Proč všechny ty katastrofické filmy si jsou tak podobné? Nízký rozpočet, béčkoví herci, ohromná katastrofa a vždy dobrý konec... Nejhorší na těchto potenciálně nemožných fantasmagoriích je, že nejsou zase tak nemožné. Osobně si myslím, že právě vesmírná hrozba ekologická katastrofa, nebo zásah člověka (nukleární útok, apod.) jsou nejpravděpodobnější verzí konce světa a bohužel nemusí být šťastný, tak jako ve filmech. Naštěstí nikdo, ani Májové, nemohou vědět kdy to bude. 35% ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Tak, jako v každém zdařilém katastrofickém filmu, i zde je základním pravidlem to, že veškeré fyzikální zákony přestávají, jakoby zázrakem, platit. Proto je bezpodmínečně nutné, abyste při sledování podobných filmů, přepnuli váš mozek do polohy off. Po deaktivaci šedé kůry mozkové je možno se opravdu královsky pobavit a vychutnat si do sytosti všechny komediální scény, kterých jsou nízkonákladové filmy zpravidla plné. Ohnivé nebe je film plný rádoby napínavých scén a úžasných nesmyslů, ve kterém budete odměněni častým smíchem a dobrou zábavou. Společně s filmem Polární bouře vrchol tvorby Paula Zillera. Jasných 100 %. ()

Autogram odpad!

všechny recenze uživatele

No aj televízie musia niečo dávať, keď je celkom isté, že ich nikto nepozerá. -- Pán prezident, podarilo sa. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Standardní nízkorozpočtový pokus o katastrofický film, šablonka, mizerné efekty, zpolaúchylná zápletka a zcelaúchylné řešení. I přes pořádný podprůměr to však bylo docela sympatické. 3,25/10 ()

Reklama

Reklama