Reklama

Reklama

Leonard Cohen: I'm Your Man

  • USA Leonard Cohen: I'm Your Man (více)
Trailer

Obsahy(1)

K poctě Cohenovi a jeho sedmdesátinám proběhlo ve světě několik koncertů nazvaných Came So Far For Beauty. Organizoval je hudební producent a promotér Hal Willner. Poslední, který se konal v lednu 2005 v budově Opery v Sydney byl zaznamenán pod vedením australské producentky a režisérky Lian Lunson. Autorka film pak doplnila rozhovorem. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Tenhle způsob prezentace se mi zdá poněkud nešťastný. Snad si koncert užili aspoň gratulanti, kteří se pokusili vzdát hold Cohenovi k sedmdesátinám. Režisérka Lian Lunson se snaží o pompéznost, na pozadí promlouvajících interpretů se třpytí opona, ale zážitek pro mě zůstává skryt za tou oponou. Jedna hvězdička je za promlouvání Cohena; čekal jsem, že druhou přidám za Cohenovo vystoupení s U2, ale když i ta jejich (ne)sehranost před tou stylizovanou oponou byla jaksi necohenovská. Možná jsem ovlivněn live zážitkem z Cohenova pražského koncertu. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Musela jsem zavřít oči, tak se to dalo přežít a bylo to prima - především když zpíval Rufus Wainwright a pak taková podivná zpěvačka - zpívali dobře, ale ta jejich jevištní prezentace - jak se tam kroutili a protáčeli oči - to bylo fakt moc... Měla jsem co dělat, abych se nezačala smát... ///// Samozřejmě L. Cohen je muž s neuvěřitelným charizmatem, takže jeho přítomnost jsem si užívala... ///// Jarvis Cocker, Nick Cave a U2 byli OK. //// Chyběla mi tam ale zpěvačka k.d.lang, která nádherně nazpívala "Hallelujah" a "Bird on a Wire" na své CD coververzí kanadských autorů - "Hymns of the 49th Parallel". (kdo je fanda Cohena a nezná to, vřele doporučuji!) //// Celkově tedy z dokumentu mám smíšené pocity. Prapodivný tribute, takový trochu ulítlý. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Uměl bych si představit Leonardův portrét namalován rukou takového Jima Jarmusche: nasnímal by zřejmě starého pána na ČB materiál, sedícího někde v rohu báru (v němž houstne dým), kousek od přiopilý kapely...jak pořád pohledem ospalýho bernardýna scanuje barmanku a její přednosti a zpívá tím svým kulervoucím BARytónem "á jem jór mén..." Ach, jo. Jenomže tohle není portrét, ale devotní maškarní bál. A člověk, kterej to má na svědomí, má na Cohena evidentně asi takovej puvoár, jako židovskej rabín pro sepsání zabijačkový kuchařky... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Leonard Cohen, jeho hlas několik let ohlašoval moji jízdu autem. Můj vnitřní svět dostával prostřednictvím jeho zvuků slov potřebnou dávku vášní. Lian Lunson dokázala z ničeho vytěžit mnoho. Především film Leonard Cohen: I'm Your Man. Jde o chytře sestříhaný medailonek k uctění životního jubilea slavného umělce. Známé písně ve vyšších vibracích populárních pěveckých osobností při oslavném koncertu jsou prodchnuty obdivem. Do toho pár životních mouder. Film, a můžeme mu dát přívlastek dokumentární, je sám o sobě slabý, nepřináší nic převratného, ani zajímavého a bez něj bychom ušetřili několik stříbrňáků. Naštěstí Cohen je stále Cohen a nic na tom nezmění ani mé "vysoké" hodnocení. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Od dokumentu o takom umelcovi, ako je Leonard Cohen, by som čakal oveľa viac. Škoda nevyužitej šance. ()

Mata odpad!

všechny recenze uživatele

Snad je kvuli Caveovi a doprovodu U2 na závěr se tehle hrůznost a trapnost dala vydržet. Kdo máte alespoň trochu rádi cohena, vyhněte se tomuhle záznamu koncertu, který přípomíná oslavy bráchů medvědů na strahove za učasti "hvězd" formátu michal david. Pokud někdo další z "interpretů" je uznávaný umělec, tak se omlouvám za svou neznalost, ale tolik planého patosu a "prožívání" jsem už dlouho neviděl. Při psaní tohoto odsudku měním z jedné hvězdičky na odpad, bo jsem si tu hrůzu opět připoměl. A to jsem kvůli tomu přišel o Ježíše z Montrealu. K... ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu některé výtky. Srovnávat Cohenův koncert s koncertem, ve kterém zpívají různí interpreti jeho písně, je nesmysl. Je přece zajímavé slyšet, jak si s nimi poradí. Osobně jsem si film koupila kvůli Rufusi Wainwrightovi a nebyla jsem zklamaná. (Jeho sestře by někdo měl zatrhnout sólové výstupy, ale jako křoví je báječná.) Nezklamal ani druhý můj oblíbenec Nick Cave, i když třešničkou na dortu byly samozřejmě Tower of Song a titulní píseň. Škoda, že si mezitím Bono neodpustil velkohubé žvásty. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Na tie veľké mená celkom nezáživno-unilý dokument.Cohen je pán,či bohužiaľ bol pán a s Cavom,U2 to celé mohlo vyznieť celkom inak ()

Tohuk 

všechny recenze uživatele

Cohena miluju, těšil jsem se na tohle DVD, ale byla to naprostá příšernost. Snad nikdo z účinkujících se nedá pořádně poslouchat. Netuším, proč je třeba Rusuf Wainwright tolik chválen. Zrovna on a jeho prezentace Hallejujah mi přijde tragická. 25% dávám za těch pár minut s Cohenem, které ale celkový dojem stejně nezachrání. Kdo má opravdu rád Cohena, nedoporučuji. ()

juditik 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, ale nie, nie a ešte raz nie...Cave bol ako vždy výborný, Bono ako vždy neznesiteľne ukecaný (a to sa ešte k nemu pridal i Edge) a to je tak asi všetko. O tom, ako na mňa pôsobila väčšina umelcov z koncertu radšej pomlčím. Celý dokument na mňa pôsobil veľmi silene a ešte k tomu tá amatérska kamera...Cohen je veľký človek, a rozhodne si zaslúži dokument na úplne inej úrovni než bolo toto... ()

ydenbroy 

všechny recenze uživatele

Snad jen z úcty Cohenovi a poutavému povídání s ním a o něm dávám dvě hvězdy. Koncert, kterým je tento dokument prokládán, je opravdu špatně stravitelný a snad jen pár kvalitních účinkujících a finální interpretace od U2 je hodna Cohenovy úrovně. Pokud vás tedy zajímá jen a pouze Cohenův koncert, této verzi se vyhněte, z božského Leonarda nebudete mít nic a zoufale si půjdete pouštět youtube s jeho videy. ()

nouvelle vague 

všechny recenze uživatele

Naprostá urážka a výsměch. Jediný co se dá poslouchat z těch hrůz je Cave, jinak je to odpornost - a to včetně U2. 10% Nekupujte si to! ()

Reklama

Reklama