Reklama

Reklama

Welkeom tu Dongmakgol

  • Jižní Korea 웰컴 투 동막골 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Všude kolem zuří válka mezi Severní a Jižní Koreou, zapadlá horská vesnička Dongmakgol však zatím zůstává stranou všeho dění. Když pak ale na nedalekém poli havaruje americká stíhačka, z níž vesničané zachrání pilota, dívka Yeo-il přivede tři severokorejské vojáky, kteří jediní přežili z celé čety a navíc se do vesnice dostávají i dva vojáci z jihokorejské armády, stávají se vesničané svědky mnoha vypjatých, absurdních i roztomilých situací. Počáteční nepřátelství mezi vojáky brzy opadne a tito pak chtějí žít pospolu s vesničany a zapomenout na válku. Dozvídají se však, že vesnice má být vybombardována a rozhodnou se ji zachránit i za cenu svých životů. Korejský snímek, kde se střídají poetické scény jakoby namalované štětcem některého z východních mistrů, se scénami roztomile absurdními i s těmi, ve kterých projeví odvaha a ryzí přátelství bez ohledu na barvu uniformy. (s.Predseda)

(více)

Diskuze

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Řek bych, že v Evropě a USA nemůže něco s takovymhle citem jen tak vzniknout.

thecentre

thecentre (hodnocení, recenze)

Bohůžel musím dát jenom 3hvězdy, prože jsem se do atmosféry dostal jenom na polovic... Nepochopil jsem zápornou úlohu USA, a i když pokus o netradiční styl se povedl, daleko více bych ocenil kladnou i když samozřejmě né nevinnou roli USA. Nejvíce mě samozřejmě na filmu ohromila Hye-jeong Kang jako bláznivá korejka, která se ale většinu filmu odvrací od centra všeho dění... Tvůrci měli obrovskou příležitost natočit obrovské dílo, kterou však nevyužili.

Tremono

Tremono (hodnocení, recenze)

Vážně krásný a dojemný. "Mír mezi národy závisí na míru v lidech samých" Škoda, že to tak často nefunguje.

matriosa

matriosa (hodnocení, recenze)

velmi vtipna a zaroven drsna fantasy s chladnokrvne vymyslenym zaverom, ktory ma zahrat na city...

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

A hlavne ta úžasná hudba čo v nej hrala. Nádhera. Zohnal som po roku OST ktorí je takmer nezohnatelný. Som happy

Cedr

Cedr (hodnocení, recenze)

Sakra ta popcorn scéna... to je prostě moc. To mi skutečně vyrazilo dech. V tom dobrém slova smyslu. Báječné :)

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Amarcord_1: už zase?:) O5 si lehce poklepu na čelo a poradím ti .. piš si to doma do notýsku nebo do texťáku!

p3tris

p3tris (hodnocení, recenze)

Krásně obrazově ztvárněný film plný emocí, kterému rádi odpustíte určitý patos i ne úplně povedené triky. Jasné čtyři hvězdičky.

Seb_astian

Seb_astian (hodnocení, recenze)

Co říci k tomuhle filmu?právě jsem ho dokoukal...už během něj sem přemýšlel jak ho asi budu hodnotit...nakonec sem i přez váhání zvolil 5*...je to subjektivní pojetí tohohle určitě zvláštního a určitě rozporuplného filmíku...prostět byl pro mě něčím zajímavým...dojal mě ani ne tak tím jak probíhal ale spíš pocity které mě u něj provázely...a to po celou dobu jeho trvání...

Reklama

Reklama