Reklama

Reklama

Gabal

Recenze (9)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Studňa Sadako ako prameň ázijskej duchariny vysýcha žiaľ čím ďalej, tým viac. Gabal je toho smutným príkladom. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Prokletá paruka v jihokorejském duchařském horroru? To nezní vůbec špatně. Co už špatně zní, je kritika, která se na tento film valí ze všech stran. Po neskutečně natahovaném konci, který jsem doslova protrpěl, a spásných závěrečných titulcích, jsem musel dát kritikům za pravdu. Gabal se vyloženě nepovedl. Selhává snad ve všech aspektech, jež dělají z duchařiny dobrou duchařinu. Napětí téměř žádné (v úvodních minutách jsem aspoň choval naději, že paruka vyvede své nositelce nějakou prasárnu, jenže ta se zmohla jen na krátké vytírání podlahy), děj zmatený (konec tomu nasazuje korunu), lekačky neděsivé (když už konečně vlasatice vyskočí na obrazovku, je to spíše k smíchu), hudební složka na horror nemastná neslaná.. Aby muka fanouška duchařin byla ještě větší, snímek obsahuje i několik delších rušivých melodramatických sekvencí, jejichž efekt vyšumí naprosto do prázdna. Dlouho, velice dlouho, se mi nestalo, abych chtěl film už po 50 minutách vypnout. Později jsem litoval, že jsem to neudělal a zkazil si náladu sledováním tohoto nudného a nefunkčního slepence. Gabal je nejhorší asijský horror, který se kdy objevil na obrazovce mého monitoru. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mé hodnocení odráží fakt že jde o mé první setkání se skutečně asijským hororem. Nepočitám v to skvělé americké verze Kruhu a špatného Kruhu 2. Paruka mi přišla velice originální se svižným dějem. A to je po všech těch amerických hororech je toto vítané zpestření. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

První polovina je naprosto úžasná a obsahuje vše, co mám na korejských filmech rád. Druhá půlka to tak šíleně mrší, že by za to měli tvůrce uškrtit tou parukou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Sakra já poslední dobou šlapu po samých horších Japonských/Hong Kongských hororech a neustále si vybýrám špatně. Ne jinak je to i tady. Wig měl zajímavej nápad ale byl naprosto utopen režisérovou kastrací. Je to naprosto bez napětí bez atmosféry a zkrátka bez všeho co od takovýhlech hororů vyžaduju. Začátek je nudnej bez jakkýkoliv známky pořádnýho hororu a konec je tak zmršenej že bych brečel. Navíc plno scén bylo vysloveně trapných(trhání těch implantátů či co to bylo) a byly naprosto zbytečný. Navíc film je dlouhej a strašne natahovanej. Prostě slabota. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Spíše mezivztahové drama dvou sester než horror, do nějž ten mysteriózní prvek vnáší paruka, jež by se mohla jmenovat Christine. A občas je u těch korejských horrorů to dramatické unylé, zdlouhavé a utahané vyprávění spíše na škodu. Tohle mě třikrát uspalo, než jsem se dobral k nějakému rozuzlení, několikrát jsem přemýšlel, že to vypnu. Ono by to bylo v pohodě, kdyby to bylo alespoň o 20-25 minut kratší. Bylo by to záživnější. Protože obě hlavní představitelky, kamera, triky a úvodní píseň jsou výborné. 2,5* ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nie moc záživný horror z Ázie.Ani tá démonická parochňa ma veľmi nezaujímala.Námet dobrý,ale moc sa to nepodarilo.Prekvapenie praktický žiadne.Záver filmu je síce dosť smutný a tragický,ale nie je to ono.Neviem prečo ten film nefunguje,predpoklady boli.Tie dlhé vlasy sú vo väčšine filmov z Ázie,stačí spomenúť film Ringu,ale je ich viac.Pripadalo mi to to ako nejaký zlepenec ázijských horrorov.Sú lepšie kórejské horrory ako tento. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Na Gabal jsem se podíval hlavně kvůli těm špatným ohlasům, protože jsem ještě neměl co dočinění se špatnou duchařinou a chtěl jsem to změnit.. A povedlo se to na výbornou! Ale až takhle špatný film jsem fakt nečekal.. Jedna, dvě povedené lekačky a jedna dvě povedené scény dobrý film nedělají. Obzvlášť ne v tom případě, když jsou obaleny nulovou atmosférou, neuvěřitelným počtem nefungujících lekaček a příběhem, ze kterého zmatenost čiší ze všech stran. Přišlo mi, že se tvůrci hrozně moc snažili přijít co se týče příběhu s něčím novým, originálním, ale podle mně se to naprosto zoufale nepovedlo.. Ke konci už trpěl celý film tak velkou překombinovaností, že už jsem se musel i smát, občas mi to přišlo jako akční film, pak najednou drama.. Ale nic z toho nefungovalo.. Naprosto neatmosférický, nestrašidelný a zmatený horor, který si imho víc jak jednu hvězdu nezaslouží.. 25 - 30%. ()

Reklama

Reklama