Reklama

Reklama

Případ žárlivého muže

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V závěru divadelní hry má být hlavní hrdina zavražděn. Padne výstřel i opona, ale postava zůstává nehybná na zemi. Tak začíná psychologický příběh z divadelního prostředí, jehož řešení se zdá být od začátku jasné nejen policii, ale i kolegům v divadle. Vrahem má být rekvizitář, dříve slavný operní pěvec, který se léčil na psychiatrii a nezvládl nevěru své ženy. Jediný, kdo věří v jeho nevinu, je jeho lékař (František Derfler). Pustí se do pátrání na vlastní pěst. Postupně odkrývá spletité mezilidské vztahy, odhaluje, co všechno dokáže skrývaná nenávist, profesní žárlivost a zamindrákovanost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takhle kriminálka by mohla moc dobře fungovat na papíře vydaná jako zvláštní příloha v časopise nebo možná jako nějaký díl krimiseriálu. Jen trošku osekat a vyšperkovat. Divadlo a jeho herecké zákulisí je velmi atraktivní prostředí. Proč všichni byli tak křečovití a našponovaní? Celé mi to přišlo jako spíchnuté horkou jehlou.Žárlivost je ale dobré nosné téma. Je to pěkně nebezpečná emoce, zvlášť když přestane být zvládnutelná a přemění se v hnací motor. Dvě hvězdičky dávám za herce, které mám ráda. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mně je úplně jedno, jestli je to z Brna, nebo kdovíodkud. Pokud by to mělo úroveň, klidně dám pět hvězdiček, ale toto? V divadle? Tam by to snad fungovalo, ale film? To je opravdu hodně slabé. Hodně slabé! Dialogy jsou příšerné, celé je to dost nevěrohodně zahrané, OK, herci nemají téměř co hrát, ale... O nějaké režii snad nemůže být ani řeč, jako by to točil někdo doma "na koleni". Možná by to bylo koukatelnější. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

No, co toto bylo? Jak to hráli, jak to mluvili, co to říkali?... "V divadle jsem teprve měsíc, nemám žádného nepřítele. Mimo své manželky..." Patos, klišé, děs, běs, bída a utrpení. Noční můra pod taktovkou Vladimíra Kelbla. Brrr. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Polska detektivka inscenovana brnenskym studiem. Uprimne receno, ke konci uz mi bylo jedno jak to dopadne, hlavne kdyz to skonci... Potesila Zdena i Milena, obema to sluselo v netradicnim liceni. :) 2+ ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi lidi dělící pořady mezi dobré, špatné a z Brna, brněnské herce mám vyloženě rád, ale tohle se opravdu nepovedlo. Strašně křečovitě zahraný, zcela průměrný detektivní příběh s nerealistickými a klišé dialogy. Přísnější měřítko v mých očích snesl jen můj oblíbenec František Derfler. ()

Reklama

Reklama