Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Josef Kobr v hlavní roli populárního komediálního seriálu o osudech svérázného kapelníka hornické dechovky. (Česká televize)

Recenze (26)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Budovatelský seriálek, ale mám jej k vzhledem k mému vztahu k hornictví rád, navíc v něm snad jako v jedinném televizním dílku spousta unikátních starých hornických písní (dechárnu nerad a děsně), které jsou už dnes v hornických sbornících a pějí se při cechovních akcích typu "Skok přes kůži", což je pasování do cechu hornického... :-) A tak jsem si při tomhle seriálu zavzpomínal, jak jsem skákal já... A na budovatelský kecy v tomhle seriálu kašlu... ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku (kdy v televizi už zase řádili zlí cenzoři) je to nečekaně pravdivé, lidské a uvěřitelné (ale přecejenom spíše pro důchodce). ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech slabsich scenaru Jaroslava Dietla. Jim casto proklamovane "inspiruji se ve skutecnem zivote" tu zni, jako kdyz se Velmi krehke vztahy snazi tvrdit, ze vypravi o "skutecnych vztazich". Drtiva vetsina konfliktu vznika naprosto zbytecne, jednani hrdinu je vetsinou na pest a reseni problemu tak radikalni a debilni, ze by se za ne nemusela stydet ani lecktera telenovela. (ono v podstate i jde o takovou zpivanou ostravskou telenovelu, ale nemyslim si, ze by slo o neco "lokalniho", Dietl neni z Ostravy, oni ho sem tak trochu odklidili) ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Zhledl jsem 4 dily a asi bych musel zacit vydatne hulit travu, abych dokoukal zbytek. Ta kutalka a dialogy bodrych ostravskych obcanu jsou k nepreziti. Aby nedoslo k mylce, to neni projev xenofobie, sam jsem z F-M, takze naopak mohu dobre posoudit, ze se nejedna o lokalni zalezitost ani lokalni humor. Ono je to proste jenom takhle debilni, nezavisle na miste deje. Az se budu chtit nekdy poradne zbicovat, pustim si dalsi dily. Mezi tri nejvetsi nebezpeci na svete totiz patri cholera, dymejovy mor a dechovka. ()

PKD odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle mělo navždy zůstati v trezoru či archívu. Otřesné. Odmítám uvěřiti, že v tom má prsty, Dietl. Odmítám! Dietl+dechovka= rakovina mozku. The best komentář? No přece...Mulosz. Tajemství Proutěného Košíku? Squost první kategorie! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi môj prvý seriál,ktorý som registroval - v tej dobe vtipné,sledované.S odstupom času - je to ozaj naivné,riešia sa tam problémy s ktorými sa v tej dobe dalo stretať,ale dnešná doba je niekde inde.To, ale neznamená,že sa to nedá niekedy pooobede v sobotu pozrieť -jedna-dve časti....a J.Dietl sa rozbieha... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Predpokladám, že tento seriál bol už v dobe svojho vzniku obľúbený hlavne medzi staršou generáciou. Z dnešného pohľadu seriál predsa len zostarol, no čo nezostarlo sú dialógy z pera Jaroslava Dietla, ktoré sú aj v tomto prípade opäť nadčasové. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Pamätám si , že tento seriál bol veľmi populárny. Preslávil ho hlavne Josef Kobr a Karel Vochoč. Seriál z Ostravy , z baníckeho prostredia.. Hodnotím ho 40%. ()

nylo 

všechny recenze uživatele

Neznala jsem a překvapilo, mile. Zcela prosto "soudružskobudovatelských keců". Sice s absencí ostravske kratkosti, hornického prostředí a výrazem postav hozeno spíš do intelektuálnělehceironického středu, ale příjemně napsané a přirozeně odehrané. Příběhy s reálným podtextem, u některých s přesahem "nafurt" a snaha řešit problémy zamyšlením a cestou kompromisu je lidsky příjemná. Skoro v každém díle tesací moudro.  Dechovku jsem chvíli vydýchávala, posléze si i nejenom husičky, při vzpomínce na dědu, zabékala a chápu, že jako součást příběhu je nutná (ovšem v reálu fakt jen do sklípku, nebo na ples).  Taky se trochu nakrkla při zdůrazňování toho "starouškovství" v padesáti, ale jako jiná doba zkrátka :D:D.....možná by to právě kvůli tomu mezigeneračnímu pochopení, bylo teď vhodné ke zhlédnutí pro některé právě ty už důchodové jedince, aby se trochu srovnali a možná si i některé věci připomenuli ...."když jsi v právu, nenech si od nikoho nic líbit, i když on je třeba starý a nebo zkušený a zvlášť ne od někoho výhružného".... 80% ()

topi80

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, jak hodnotit, abych nebyl nespravedlivý. Má své kvality, specifické prostředí, pro mě sympatickou atmosféru dechovkových zkoušek i vtip, na druhou stranu mě prostě u obrazovky i přes skvělého Josefa Kobra neudržel. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

Josef Kobr byl tenkrát hodně populární. nevím, jestli ho udělal populární ten seriál, nebo jestli to bylo naopak. v tehdejší produkci to patřilo spíš k tomu lepšímu. když zaznělo "děěěěéééééf čáááááát kóóóóó z ko-lo-ni-e", zasedala k obrazovkám celá republika ()

Reklama

Reklama