Reklama

Reklama

Anna a vlci

  • Španělsko Ana y los lobos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá moderní guvernantka Anna přichází do rodinného sídla s podivínskými obyvateli, aby se ze zprvu nezúčastněného diváka stala přímým aktérem událostí a katalyzátorem rozněcujícím utajená dramata, skryté perverze a temné záměry. Saurova otevřená kritika státu je symbolicky přenesena na představitele celé rodiny. Přes postavu Anny odkrývá snímek tragédii morbidní společnosti a pokrytecké morálky (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nemůžu se ubránit dojmu (alegorie nealegorie), že Anna, jak byla krásná, tak byla blbá a svoje vlky si ke svýmu ošklivýmu konci velmi aktivně dovedla. Nepředpokládám, že by to bylo něco, co by Saurovi uniklo, to byl záměr. Ale mně to ruší a nějak mi to brání se do filmu vážněji položit. Sorry jako.

paulhill

paulhill (hodnocení, recenze)

Přesto, že tento snímek byl aktuální zejména v době jeho vzniku, neznamená to, že dnes ztrácí svou výpověď. Saura velmi silně a přitom nijak složitě dokázal zpodobnit tehdejší charakter společnosti. Tomuto dílku jistě nechybí nadčasovost, byť může někdo namítat, že takové filmy jsou dnes zastaralé, troufám si říct, že právě naopak.

Související novinky

Zemřel režisér Carlos Saura

Zemřel režisér Carlos Saura

10.02.2023

Ve věku jednadevadesáti let zemřel jeden z nejvýznamnějších španělských filmových tvůrců historie, režisér a scenárista Carlos Saura. Sám přitom měl hned zítra obdržet na španělských národních cenách… (více)

Reklama

Reklama